Sitronkake med valmuefrø og sitronglasur

Denne godbiten fikk virkelig ben å gå på da den ble servert ute på terrassen sist helg. En frisk og dekorativ formkake, med smak av sitron og knasende gode valmuefrø, både inni og utenpå. En ypperlig kake å feire helgen og første sommerdag (lørdag) med. Finn frem:

Formkaken

  • 4 egg
  • 100 g sukker
  • 3/4 dl solsikkeolje (eller annen nøytral olje)
  • 225 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • en klype salt
  • 5 ss sitronsaft
  • 2 ss valmuefrø
  • skall av 1,5 sitron

Sitronglasur

  • 200 g melis
  • sitronsaft (ca. 1/2 sitron)
  • skall av 1/2 sitron
  • valmuefrø

Pisk sammen egg, sukker og olje til massen blir lys. Ha i sitronsaften og rør sammen. Sikt i hvetemel og de øvrige tørre ingrediensene og bland røren forsiktig sammen. Vend inn valmuefrø og revet sitronskall med en slikkepott til slutt.

Hell røren i smurt kakeform. Jeg benyttet en (smurt) savarinform (kakeform med hull i midten) på 24 cm i diameter. Stek kaken ved 180 grader (midt i ovnen på over- og undervarme) til den er ferdigstekt, etter ca. 30 minutter. Skal du benytte vanlig springform bør du gå ned noe i størrelse på formen, feks. 20-22 cm i diameter. Følg med mot slutten av steketiden og sjekk med en fyrstikk eller trepinne om den er ferdig. Dersom det ikke sitter fast røre på pinnen er kaken ferdigstekt. La kaken avkjøles på rist noen minutter, før du forsiktig hvelver den ut fra savarinformen.

Rør sammen melis og sitronsaft, til du får en glatt og passe flytende glasur. Fordel glasuren oppå kaken og strø valmuefrø og strimlet sitronskall over.

Enjoy!


Trines Mat-Feed

Få dagens oppskrift rett inn i innboksen!

14 Kommentarer

  1. Kanel och vanilj 13. april 2012 at 09:41 #

    Vad god den ser ut!
    Trevlig helg.

    • Trine ;) 14. april 2012 at 01:05 #

      Og så er den veldig god også! Fin helg til deg også! 🙂

      • Annie 10. april 2014 at 07:53 #

        Den var virkelig en nydelig kake. Laget den til paaske i fjor

  2. Linda 13. april 2012 at 11:49 #

    Denne ser utrolig frisk og god ut 😀 og ikke minst enkel å lage!

  3. Eli 13. april 2012 at 13:42 #

    Hei Trine!
    Denne så god ut! Og du får det til å høres enkelt!
    Hilsen Eli

    • Trine ;) 14. april 2012 at 00:58 #

      Denne kaken er både enkel å lage og god å spise! 🙂

  4. Kine 28. juni 2012 at 23:17 #

    Denne skal testes imorgen! Snekkerene som bygger huset vårt skal få være prøvekanin 😉

  5. Stine 1. desember 2012 at 11:52 #

    Hei Trine. Kan denne lages i en vanlig brødform? i såfall skal jeg halvere røren og hvordan tror du steketiden blir, sånn ca? 🙂

    • Trine ;) 2. desember 2012 at 01:18 #

      Du kan fint lage den i vanlig brødform. Steketiden vil kanskje være omtrent den samme, men det må du se an. Lykke til!

  6. Shadi 1. september 2013 at 08:41 #

    Hei!
    Har bare en sitron hjemme og det står 1.5 sitron skal går det annen med en sitron eller må jeg vente til man og kjøpe en sitron til??

    • Trine ;) 1. september 2013 at 10:06 #

      Du trenger to sitroner i denne oppskriften dersom du skal lage både kake + glasur. Da blir nok en sitron litt i minste laget. Skal du kun lage kaken går det nok bra dersom sitronen din er stor og saftig. Lykke til!

  7. Turid 6. september 2015 at 22:07 #

    Hei!
    Sist helg forsøkte jeg denne oppskriften (hadde noen valmuefrø som trengte å brukes), men den ble skuffende, for å være ærlig..
    Fulgte oppskriften, og den ble overraskende tørr – allerede samme kveld. Og volummessig ble det kun nok til èn brødform, måtte skrape røren av bakepapiret i den ene formen. Skjønner ikke hvordan volumet kunne bli så lite, og at den ble så tørr??
    På forhånd takk for hjelpen! 🙂

  8. Inger 9. mai 2016 at 17:43 #

    Hei, det er ikke mulig å få tak i 24 cm form med hull i, er du sikker på at det er 24 cm du brukte og ikke 26 ?

    • Trine ;) 9. mai 2016 at 19:37 #

      Er ganske sikker på det, formen er gammel (og er på hytta, så får ikke dobbeltsjekket akkurat nå).

Legg igjen en kommentar