Brukervennlighetsundersøkelse nr. 2 og et par oppgraderinger

I samarbeid med Userneeds gjennomførte jeg i perioden 3. til 30. november 2011 en ny brukerundersøkelse blant mine lesere. Formålet med undersøkelsen var å få et overblikk over styrker og svakheter ved matbloggen, og for å se om tiltak som var iverksatt etter brukerundersøkelsen i mars/april 2011 hadde virket etter sin hensikt. Hele 4003 av dere besvarte undersøkelsen og ga nyttige tilbakemeldinger som vil være med å bidra til at matbloggen blir enda bedre. Userneeds har på bakgrunn av svarene oppsummert styrkene og svakhetene ved bloggen slik:

STYRKER:

 • «Overordnet sett klarer hjemmesiden trinesmatblogg.no seg godt på nesten samtlige parametre i denne undersøkelse og det betrakteligt bedre enn på den gjennomsnittlige oppskrift side. Dette er ett ganske imponerende resultat og hjemmesidens skal få skryt for å ha 100 prosent tilfredse brukere. Hele 78 prosent av brukerne erklærer seg fullt ut tilfredse med hjemmesiden. På to parametre har hjemmesiden siden seneste gjennomførte måling opplevd en stigende brukertilfredshet. I dag mener hele 96 prosent av brukerne at hjemmesiden er enkel å navigere rundt på. Dette tall var tidligere nede på 92 prosent. Derutover mener hele 94 prosent av brukerne i dag at hjemmesiden er ryddig, mens kun 87 prosent av brukerne mente dette i mai 2011. Dette er en riktig flott utvikling.
  Endelig er det verdt å nevne at hjemmesiden har en eksepsjonell lojal brukerskare, hvilket er en god indikator for at hjemmesiden oppnår å tilby brukerne det som de ønsker på en kontinuerlig basis.»

SVAKHETER:

 • «Trinesmatblogg.no har når alt kommer til alt ganske få svakheter. På nesten samtlige parametre ligger hjemmesidens brukertilfredshet på ett nivå, der er noe høyere enn benchmarken. Utelukkende på parameteret relevans ligger trinematblogg.no ikke over benchmark nivå. Det er derfor opplagt å anbefale at man i fremtiden fokuserer på nettopp dette parameter i en ytterligere optimering av siden.»


I tillegg til å besvare spørsmålene har også flere av dere gitt individuelle tilbakemeldinger i fritekstfeltet, hele 15 sider faktisk! I tillegg til mange hyggelige tilbakemeldinger og oppskriftsønsker, har flere av dere ytterligere påpekt og utdypet utfordringer knyttet til for eksempel søk på siden og dårlig oppløsning på iPad. Det har vært veldig nyttig informasjon i den videre prosessen.

Først og fremst vil jeg påpeke at jeg er utrolig glad for de gode tilbakemeldingene på bloggen! Matbloggen scoorer over gjennomsnittet på alle parametre, og kontaktpersonen min i Userneeds sa at hun knapt hadde sett bedre resultater! De områdene bloggen ikke scooret så bra på var i det vesentligste forhold jeg var oppmerksom på og som også sto på agendaen. Dette gjaldt for eksempel at enkelte hadde problemer med å finne tilbake til gamle oppskrifter. Et forhold jeg ikke var oppmerksom på på daværende tidspunkt at det var problemer knyttet til visning av bloggen på iPad.

På bakgrunn av disse tilbakemeldingene har jeg fått utført følgende forbedringen av bloggen:

 • Søkfunksjonen i høyre hjørne: Jeg har nå fått fjernet ukemenyene fra søkene slik at det nå kun vises oppskriftssider og innlegg som inneholder de aktuelle søkeordene, se feks torsk. Videre er resultatsidene endret slik at kun et miniatyrbilde + overskriften synes, samt at det er plass til flere innlegg før beskjeden «eldre artikler» dukker opp (jobber med å få flere innlegg pr. visningsside).

 

 • Arkivsiden i fanen under headeren: Her får du rask oversikt over de siste 30 innleggene, i form av bilder. Ved å holde pekeren over bildet kommer overskriften frem, og du kommer til innlegget ved å klikke på overskriften.

 

 • arkivsiden, under de siste 30 innleggene, finner du kategorier og et månedlig arkiv som inneholder alle oppskriftene på bloggen sortert etter måned for publisering.

 

 • Samme prinsipp med bruk av bilder gjelder også når du benytter «tagene» i høyremenyen og kategoriene i oppskriftsarkivet, se for eksempel tagen kjeks og kategorien forrett-sjømat. Ved å holde pekeren over bildet kommer overskriften frem, og oppskriften kommer du til dersom du klikker på overskriften.
 • Flere etterlyste en alfabetisk arkivside. Dette har allerede ligget på bloggen i ca ett år, men kan være litt tungvindt å navigere i. Selv foretrekker jeg å benytte de øvrige søk- og arkivfunksjonene, men på sikt vil jeg kanskje få noen til å se nærmere på denne funksjonen.

 

 • Ønsker du å lese mer om hvordan du kan finne frem på bloggen kan du ta en titt her.
 • Videre er det gjort forbedringer på iPadutgaven, som jeg håper har eliminert problemene knyttet til dette.

Ellers er det mange av dere som har ønsker om ytterligere funksjonalitet på bloggen, slik som «min side»-funksjon for lagring av egne favoritter, handlelister til ukemenyene, kaloriberegning av alle oppskrifter, muligheter for å beregne porsjoner, app, kjøleskapsøk, kostnadsoverslag, allergisøk og videosnutter, for å nevne noe. Siden bloggen er et hobbyprosjekt i tillegg til full jobb og familie, er det begrenset hvor proff siden kan bli. Jeg er alene om å drive matbloggen, og er egentlig bare en matglad jurist som mest av alt bare vil lage mat, skrive og ta bilder, og ikke sysle med alt det tekniske, praktiske, juridiske og økonomiske som ubønnhørlig kommer i kjølvannet av bloggen slik den nå har blitt. Når det er sagt kan jeg love at jeg kommer til å fortsette å jobbe med å gjøre siden enda bedre, men jeg må ta det over tid – i et tempo som ikke går ut over innholdet på siden.

Det er ikke planer om å gjennomføre flere brukerundersøkelser på bloggen. Jeg vil derfor være helt avhengig av å få tilbakemeldinger fra dere. Hva er bra og hva som kan bli enda bedre? Da vil det også være lettere for meg å vite hva jeg skal prioritere og hva som eventuelt kan vente.

Hva synes du om for eksempel om de nye søk- og arkivsidene?


16 Kommentarer

 1. Ingjerd 29. mars 2012 at 08:53 #

  Jeg liker veldig godt arkivfunksjonen med småbilder istedet for hele oppskriften. Dette forenkler letingen veldig !

  • Trine ;) 29. mars 2012 at 09:38 #

   Så fint! 🙂

 2. Ann C 29. mars 2012 at 09:12 #

  Gratulerer med et flott resultat på undersøkelsen!
  Endringene er absolutt forbedringer.

  En problem som har dukket opp i det siste er at en del av bildene dine ikke vises i Firefox. Er det flere som har problemer med det?

  • Trine ;) 29. mars 2012 at 09:40 #

   Takk for det! Var ikke oppmerksom på problemene i Firefox, bruker det selv. Vet det har vært problemer i eldre utgaver av explorer. Kan du sende meg en skjermdump eller link hvis det skjer igjen?

   • Ann C 29. mars 2012 at 10:58 #

    Det viste seg at problemet lå hos meg. Jeg bruker Adblock Plus for å unngå å se reklame, og det virker som om den blokkerer ut en del bilder hos deg. Har deaktivert Adblock for bloggen din, og nå ser jeg bildene igjen. Reklamen også, men det får jeg prøve å venne meg til 🙂

 3. Heidi 29. mars 2012 at 09:19 #

  Jeg,for min del må si du har alt og mere til for
  og holde bloggen oppdatert:!!
  Skjønner veldig godt alt det andre du må gjøre,for og
  få hværdagen til og gå rundt.
  Jeg bruker bloggen flittig og synes du er både ydmyk,personlig,har humor,
  ikke minst!! Takk for alle oppdateringer:)

  • Trine ;) 29. mars 2012 at 09:41 #

   Takk for hyggelig tilbakemelding! 🙂

 4. Laila 29. mars 2012 at 10:43 #

  Jeg simpelthet bare digger bloggen 🙂 Både utforming og oppskrifter. Dette gjenspeiler seg i at jeg til tider «bor» her inne. Den nye menyen med oppskrifter delt opp i kategorier er rett og slett helt genial!!

  • Trine ;) 29. mars 2012 at 15:53 #

   Takk for tilbakemelding! Godt å høre at det er flere enn meg som liker det! 🙂

 5. Lillian 29. mars 2012 at 15:58 #

  Jeg må si meg enig med Laila,jeg er også innom bloggen din daglig (ofte mange ganger). I dag blir det fylte pastaskjell med ricotta og medbrakt parmaskinke fra Italia. I morgen prøves hot fiskesuppe med asiatiske smaker. Gleder meg til å prøve ut begge. Er det en enkel måte å se alle oppskriftene på? Skulle likt å se hvor mange oppskrifter jeg har prøvd ut. Det er ikke få 🙂

 6. May Kristin 29. mars 2012 at 22:12 #

  Du er absolutt en inspirasjon når det kommer til kokkelering. Synes bloggen din er lekker utformet og lett å navigere på. Finner alltid det jeg leter etter (utenom en oppskrift på soppstuing :P)

 7. Mathias Andersson 30. mars 2012 at 05:49 #

  Gillar nästan alla recept här. Har lite svårt för norskan ibland men det brukar lösa sig:) Jag skriver om hur TJEJER ska vara utifrån killens perspektiv. Kolla gärna in min blogg om du vill=)

 8. Katinkas Kitchen 30. mars 2012 at 07:44 #

  Fantastiskt! Vad kul! Men så är det verkligen en trevlig sida – inte minst vad gäller innehållet! och jag är kräsen:) Stort grattis igen!
  Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen

 9. Anna 30. mars 2012 at 13:42 #

  Fantastisk blogg som fortjener all den gode tilbakemeldingen den kan få! Har ikke tall på hvor ofte jeg er innom og hvor mange retter jeg har endt opp med å lage herfra. Alt blir like godt! I heimen refererer vi bare til «Trine» i stedet for bloggen… 😉 Den er rett og slett blitt en del av hverdagen. Uten at jeg har tenkt særlig over det, har nærmest all halvfabrikata forsvunnet fra kjøkkenhyllene. Det blir rett og slett aldri kjøpt, takket være inspirasjon herfra. 🙂

 10. Lillian 30. mars 2012 at 22:11 #

  Synes bloggen din er oversiktig å navigere på. Er innom minst en gang om dagen og bruker stort sett stikkordene dine hvis jeg leter etter noe. Liker veldig godt miniatyrbildene du har under stikkordene, det gjør at det blir mindre klikking fordi jeg fort ser om det er noe jeg vil se oppskrifta på. F.eks da jeg ville lage en gryte med lam, og fort kunne se på bildene hva det var verdt å se nærmere på (og den franske lammegryta di smakte himmelsk!!). Takk for en fantastisk blogg 🙂

 11. Gjest 12. mai 2012 at 12:19 #

  Jeg synes du har en veldig bra side med mange gode oppskrifter, men jeg liker ikke endringen som ble gjort på arkivsidene som nå bare viser bilder. Jeg bruker hovedsakelig tastaturet til å surfe med (prøver å unngå musearm), og når det bare vises bilder er dette umulig. Hva med å ha tittelen som lenke under bildene slik at det er mulig å se hva innlegget heter, og dermed bruke tastaturet for å nå linken?

Legg igjen en kommentar