Sjokolademousse med pasjonsfrukt og jordbær

Hva med å servere en deilig sjokolademousse til dessert i helgen, eller på Valentinesdagen? Som tilbehør har jeg valgt jordbær og pasjonsfrukt, som sammen og hver for seg er godt tilbehør til sjokolade. Til 3-4 porsjoner trenger du:

Sjokolademousse

 • 100 g sjokolade med 70% kakaoinnhold, finhakket
 • 50 g smør (gjerne usaltet, hvis du har)
 • 1 gelatinplate, bløtlagt i ca 10 minutter
 • 2 ss varm espresso (eller sterk kaffe)
 • 2 eggeplommer
 • 2 eggehviter
 • ca 2 ss sukker

Tilbehør

 • 1-2 pasjonsfrukt, delt i to
 • 1-2 jordbær
 • eventuelt sjokoladepynt

Bruk sjokolade av god kvalitet (med minst 70% kakaoinnhold). Ha den finhakkede sjokoladen og smøret i en bolle som tåler varme. Sett bollen oppi en litt mindre kasserolle med kokende vann. Det er viktig at bunnen på bollen ikke er i kontakt med vannet og at vannet ikke er for varmt, for da kan sjokoladen korne seg. La sjokoladen smelte på lav varme og rør sammen, til det blir en glatt masse.

Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i ca. 10 minutter. Lag espresso (eller sterk kaffe). Klem ut vannet av gelatinplaten, ha den i kaffen og rør til gelatinen er helt oppløst.

Rør eggeplommene inn i sjokoladeblandingen. Rør deretter inn kaffeblandingen – til du får en jevn masse.

Kjør eggehviter og halvparten av sukkeret i en kjøkkenmaskin til massen blir halvstiv. Tilsett resten av sukkeret og pisk til marengsen blir stiv. Bland ca. halvparten av marengsen med sjokoladeblandingen og vend det hele forsiktig sammen med en slikkepott. Tilsett resten av marengsen og vend det hele forsiktig sammen.

Fordel sjokolademoussen i 3-4 dessertskåler og sett kjølig i minst to timer. Desserten kan gjerne oppbevares (tildekket) i kjøleskapet over natten.

Sjokoladepynten kan du lage av smeltet sjokolade som du har i et kremmerhus eller en dekorpenn. Sprøyt sjokoladen i ønsket mønster på slett, bakepapirkledt underlag. Oppbevar sjokoladepynten kjølig til den skal benyttes.

La sjokolademoussen hvile på kjøkkenbenken i 15-20 minutter før servering. Pynt moussen med pasjonsfrukt, jordbær og eventuelt sjokoladepynt, og server.

Vintips: Mas amiel

Ha en fin Valentinsdag!


16 Kommentarer

 1. astudentway.com 10. februar 2012 at 10:46 #

  Åå, herreli! Det så fantastisk godt ut! Mmm! 🙂

 2. Anne-Lise 17. februar 2012 at 22:48 #

  Denne oppskriften måtte jeg teste ut til Valentines Day da samboeren min er veldig glad i sjokoloade. Jeg har litt matallergi, men har et par sjokolader jeg kan spise. Jeg kan velge mellom en med 60% kakao og en med 80% kakao. Siden du nevnte at det burde være minst 70% så ble valget lett. Det overrasket meg hvor lett det var å lage sjokolademousse!! Den ble veldig mektig, men du verden så god!! Denne skal lages flere ganger, det er sikkert! 🙂

 3. Katinkas Kitchen 22. februar 2012 at 14:30 #

  Chokladmousse är både gott och snabblagat! En fråga: har du råkat ut för att den smälta chokladen blir stenhård när du rör i äggulorna? Det händer mig ibland och jag undrar varför..?

 4. Hildegunn 11. april 2012 at 14:44 #

  Heisann! Vi skal snart ha dåp og jeg driver på å planlegger…Jeg lurer på om jeg kan lage mousseen klar kvelden før den skal serveres- hvor lang tid holder den seg egentlig?

  • Trine ;) 22. april 2012 at 01:36 #

   Du kan fint lage sjokolademousseen dagen før, dekke til med plast og la den stå i kjøleskapet til neste dag. Jeg vil nok anbefale å ikke la den stå mer enn ett døgn. Lykke til med planlegging og gjennomføring av dåpen!

 5. Trine Cook Espedal 13. november 2012 at 22:07 #

  Denne dersserten laget jeg til meg og min kære på valentinsdag i år 🙂 Det var stor suksess 🙂 Se gjerne bildet av min versjon et stykke ned i dette innlegget jeg har på bloggen min 🙂 http://trinemors.blogg.no/1346343195_borddekking.html Har funnet masse godt på din blog som jeg har laget til stor fryd for både min kjære og meg selv, som elsker mat 🙂

  • Trine ;) 25. november 2012 at 18:36 #

   🙂

 6. Marielle 20. januar 2013 at 12:45 #

  Min sjokolademousse vart heller mildt sagt mislykka. Etter at eg hadde i kaffien korna sjokoladeblandinga seg, og det vart alt anna enn ein fin mousse når eg blanda i marengsen. Kva kan eg ha gjort feil?

 7. Linn 11. februar 2013 at 16:50 #

  Heia:)

  Du lager heilt fantastisk mat og desserter og veldig glad for at du deler oppskriftene:). Men det er en ting jeg fortsatt ikke klarer å glemme: for ca en måned siden la du ut et bilde på instagram av espressomousse- den så fantastisk god ut. Lurte på om du kunne legge ut oppskriften?

  Hilsen Linn

  • Trine ;) 12. februar 2013 at 19:14 #

   Takk for det! Oppskriften på espressomousse ble utviklet for et annet prosjekt jeg jobber med, og jeg tror derfor at den ikke kommer på bloggen, dessverre.

 8. Linn 12. februar 2013 at 21:33 #

  Åh nei, er det sant?:(. Kunne du ha skrevet ned hva du har brukt av ingredienser så en evt kan improvisere litt selv?;)

  • Trine ;) 12. februar 2013 at 21:49 #

   Jeg har sendt deg en epost 😉

   • Linn 13. februar 2013 at 15:26 #

    Så snilt av deg, men har dessverre ikke fått noen Mail enda:(. Kan du prøve å sende den igjen?:)

 9. Ina 26. mars 2013 at 00:43 #

  Hei!
  Takk for masse supre oppskrifter og inspirasjon! Jeg vil gjerne lage denne moussen, men liker ikke kaffe (håpløst, jeg vet). Kan jeg bare droppe dette eller erstatte med noe annet?
  Takk!

  • Trine ;) 26. mars 2013 at 09:30 #

   Du kan fint droppe kaffen og ersatte den med vann eller ferskpresset appelsinsaft, for eksempel (som varmes opp). Uansett er ikke kaffesmaken så fremtredende, så det er ikke sikkert du vil merke så mye (sønnen min på fire år elsker denne sjokolademousseen). Lykke til!

Legg igjen en kommentar