Oreodessert

Oreokaken er en populær dessertkake på matbloggen, og da har jeg også en mistanke om at denne Oreodesserten vil falle i smak. Den friske, syrlige ostekremen smaker utrolig godt til den mørke sjokoladekjeksen. Friske bær kompletterer det hele.

Desserten er enkel å tilberede, enten du skal servere mange eller noen få, og kan også tilberedes noen timer før servering. Men, vær ikke for raus med porsjonene, dette er mektige saker! Denne desserten lever nemlig opp til ordtaket «for mye av det gode bli alt for meget»!

Til 4-5 porsjoner trenger du omtrent:

  • ca 150 gram kremost, naturell
  • ca 1 sitron, saften
  • 2 dl kremfløte
  • 1/2 vaniljestang, frøene
  • ca 50 gram melis
  • 100-150 gram oreokjeks, knust
  • friske bær

Kjør kremost, sitronsaft og ca 1/2 dl av fløten i en kjøkkenmaskin eller lignende, til du får en jevn blanding.

Stivpisk fløten sammen med melisen og frøene fra vaniljestangen.

Vend forsiktig sammen krem- og osteblandingen med en slikkepott.

Knus oreokjeksene (du kan selvsagt benytte butikkjøpte oreokjeks i denne oppskriften), men behold 2-3 stykker til pynt. Finn frem en stor bolle eller 4-5 små, og fordel ca halvparten av kjekssmulene i bollen(e). Ha på en skje med ostekremen og stryk forsiktig utover. Fordel resten av kjekssmulene over, og deretter resten av ostekremen. Hakk de resterende kjeksene grovt og strø over.

Rett før servering pynter du med friske bær.

Enjoy!


20 Kommentarer

  1. Grethe 4. februar 2012 at 11:34 #

    Mmmmm….sikkert kjempegod!! OREO–kaka er jo alltid en vinner, så denne MÅ jo prøves ;)) Regner med at disse også er best etter noen timer i kjøleskapet?!! Takk for mange god tips og oppskrifter ;)

  2. Laila 4. februar 2012 at 14:00 #

    *sikle*

  3. Hegeslilleboble 4. februar 2012 at 16:32 #

    Ser bare snadder ut, må prøve den tror jeg:).

  4. SuperRosa 4. februar 2012 at 19:54 #

    OMG, farlig godt…

  5. Pralin från matmedmera 5. februar 2012 at 09:06 #

    Ofta det som är enklast är godast. Det behövs inte så mycket för att höja dagen

  6. Anne J. Dromnes 5. februar 2012 at 13:53 #

    Den har jeg prøvd, og den var super! Innertier blant jentene i huset:-)

  7. Marianne 5. februar 2012 at 17:35 #

    Lørdagsmiddag med gode venner: din pasta med spinat, ricotta og parmaskinke, deretter oreo-dessert. Stor suksess, virkelig godt, og ikke trengte man å bruke hele lørdagen på kjøkkenet ! Takk for all inspirasjon, Trine.

    Mvh
    Marianne .

  8. Hanne 6. februar 2012 at 07:59 #

    Ser kjempedeilig ut :-D! Kunne tenke meg å prøve den med mascarponeblanding istedet for krem. Noen som har forslag til dette?

  9. Hanne 8. februar 2012 at 13:38 #

    Oups! Fant en mascarponekrem jeg pleier å bruke:
    250g mascarpone, 11/2 ts vaniljesukker, 11/2 ts honning/sukker, 2eggeplommer og 1 stivpisket eggehvite. Stivpisk eggehviten, bland den med eggeplommene. Bland vaniljesukker og honning/sukker med mascarponen og vend så alle ingrediensene sammen med en slikkepott.

  10. Nina Grorud Nicolaisen 14. februar 2012 at 01:11 #

    Denne har de ofte på Meny, i ferskvaredisken! Men der har de sjokolademousse som et ekstra lag i desserten, det er helt nydelig! Burde prøves :)
    Mmmmh elsker Oreodesserten ;D

  11. Kristinctre 17. februar 2012 at 20:15 #

    Fikk denne på klubb i går :) NYDELIG – skal lage den på mandag til mine venninner

  12. Anonym 15. mars 2012 at 16:03 #

    Hei:) det såg godt ut:) jeg skal feirebursdagen min. Anbefaler du å lage oreokake eller denne oppskriften? Hva er best? Har du noen tips til mat jeg kan lage??

  13. marie 15. mars 2012 at 17:38 #

    lagde dette som dessert i en meny på skolen, alt var borte på under 3 minutter! ikke siste gangen jeg lager dette:)

  14. Arnfinn 19. mars 2012 at 19:44 #

    Kjempeflott oppskrift, denne skal prøvast i løpet av veka!

    Jamie Oliver lagde noko liknande eingang, ein kjapp variant av ostekake, som han serverte i glass på den måten som det blir gjort her. Nokon som sitter på den oppskrifta?

  15. Anne-Liss 18. mai 2012 at 10:04 #

    Lurer på om denne egner seg som dessert i konfirmasjon?
    Kan den isåfall lages ferdig dagen i forveien (Dvs i dag….ups….) Tar imot tips :O)))

    • Trine ;) 20. mai 2012 at 00:35 #

      Synes denne desserten er best om den lages samme dag den skal serveres. Dessverre litt sent svar for deg, men det er hektiske tider og av og til vanskelig å gi svar på så kort varsel. :)

  16. camilla 24. september 2012 at 17:51 #

    kjempe god oppskrift! helt nydelig!

  17. Maria 14. februar 2013 at 00:52 #

    Denne skal jeg bruke som valentines dessert imorgen ;) blir skkert digg!

  18. Lillan 19. mars 2013 at 18:42 #

    Denne skal prøves til fredagskosen :D Ser fantastisk ut!

  19. Britt 8. mai 2013 at 13:26 #

    Denne deilige desserten har jeg laget mange ganger nå, alltid vellykket. Var nettopp på ferie på Kreta, der vi ble servert en variant av denne på vår stamrestaurant. Oreokjekssmuler i bunn, gresk yoghurt søtet med med melis over og friske jordbær på toppen. Lettvint og utrolig godt! En annen variant fikk vi i form av panacotta smaksatt med Oreokrem. Pynt i form av Oreokjekssmuler og friske jordbær. Litt mer tidkrevende dessert denne siste.

Legg igjen en kommentar