WOK MED SVIN, PAPRIKA, SQUASH OG INGEFÆRSAUS

Wok med svinekjøtt og ingefærsaus

Wok er enkel og god hverdagsmat. Du kan woke det meste, men det stilles store krav til gode råvarer og god logistikk for å få et godt resultat. I woken (som slett ikke må være en wokpanne, jeg bruker helst en stekepanne med høye kanter) kan du putte det meste, det er slett ikke nødvendig med noen oppskrift, men litt inspirasjon kommer kanskje godt med? Til ca. 4 porsjoner trenger du omtrent:

I woken

 • ca. 600 g renskåret svinekjøtt, i strimler
 • 1 stor rød paprika, i strimler
 • 1 stor gul paprika, i strimler
 • 1 squash, i halvmåner
 • 1 løk, i tynne båter
 • 4 vårløk, i skiver
 • eventuelt litt frisk koriander

Ingefærsaus

 • 4 ss soyasaus
 • 4 ss sweet chilisaus
 • 1-1 1/2 ss oystersauce
 • 1 ss revet ingefær
 • ca. 1 lime, saften (smak til)

Tilbehør

 • 4 porsjoner ris, tilberedt etter anvisningen på pakken

Skyll risen under rennende vann og kok den etter anvisningen på pakken. Du kan selvsagt bytte ut risen med nudler, om du heller foretrekker det.

Rør sammen ingrediensene til ingefærsausen, smak til med limesaft. La sausen stå å trekke i minst 10 minutter og sil den gjennom en tesil eller lignende før servering.

Woken blir best om grønnsakene stekes på høy varme slik at de beholder noe av “spensten” sin. Kjøttet bør skjæres i noenlunde like store biter slik at du får et jevnt resultat. Når du skal woke er det lurt å kutte opp alt på forhånd, for det går fort unna når du først kommer i gang. Og da er kunsten å begrense seg, slik at det ikke blir lapskaus, som det fort kan bli dersom grønnsakene varmebehandles for mye.

Begynn med kjøttet og stek det i litt nøytral olje på sterk varme. Stekes et par minutter, til kjøttet tar litt farge. Legg til side. Stek så halvparten av grønnsakene ogderetter resten. Ha grønnsaker og kjøtt tilbake i stekepannen og fordel den silte ingefærsausen over. Varm opp og server umiddelbart, med ris, et par båter lime og gjerne noen ristede cashewnøtter.

Wok med svinekjøtt og ingefærsaus

Enjoy!


, ,

17 Kommentarer

 1. Dina 29. januar 2012 at 20:54 #

  Heia. Laget noe lignendes i kveld med denne saucen. Ble helt supert altså! Og mannen min som ikke liker «rare» smaker som han selv sier, spiste opp alt! Jeg hadde ikke squash men da brukte jeg frosne knekkbønner istedenfor. Og kyllingkjøttdeig istedenfor svinekjøtt.

 2. Linda 1. februar 2012 at 14:50 #

  Jeg laget denne woken for første gang i går. Knallgod var den!
  Elsker forøvrig denne bloggen din. Det at du har prøvd alle oppskriftene samt de delikate bildene.. Er bare imponert.
  Håper familien din vet å sette pris på deg!

  • Trine ;) 8. februar 2012 at 23:06 #

   Takk for det! Ja, jeg har en flott familie! 🙂

 3. Hans 4. mars 2012 at 21:40 #

  Hei, det er ikke lett å få den ekte wok-smaken uten svært sterk varme. Woken skal helst være rødglødende, og det krever et gassbluss med over 20 kW for å få til det (opptil 59kW for å tilsvare en ekte kull- eller vedfyrt wok i sørøst-Asia). Smaken av mat stekt i en glovarm wok er helt spesiell. På kjøkkenet hjemme får vi gjøre så godt vi kan og kjøre på med maks varme på induksjon eller gass. Godt tips å ta litt mat om gangen i woken slik Trine sier. Alt for mange tar alt kjøttet og alle grønnsakene sammen og steker / koker det alt for lenge til en grøtet masse. Med Trines fremngangsmåte blir dette knallbra!

 4. Trine-Lise Kristensen 8. mars 2012 at 18:38 #

  Denne oppskriften er fantastisk god! Lagde den på mandag :-). Takk for en veldig inspirerende blogg , som brukes flittig.

 5. klara 23. september 2012 at 18:47 #

  väldigt god! väldigt väldigt väldigt god!

  • Trine ;) 4. oktober 2012 at 21:30 #

   Takk for det! 🙂

 6. Ida 3. oktober 2012 at 12:45 #

  Woken ble veldig god, selv om jeg glemte å sile sausen og ikke hadde oystersaus. Nammis var det uansett 🙂 Takk for masse gode retter, i dag skal jeg prøve en ny en!

  -ida-

  • Trine ;) 4. oktober 2012 at 00:46 #

   Takk for hyggelig tilbakemelding! 🙂

 7. Marcus 8. november 2013 at 00:12 #

  Hvorfor skal egentlig sausen siles? Jeg vil jo spise alle godsakene! Jeg hadde et fedd hvitløk oppi også .. Wow, dette var virkelig godt. God studentmat! Takk!

 8. Marcus 23. februar 2014 at 20:43 #

  Jeg har woket feil hele tiden! Hvilken olje anbefaler du, Trine? Jeg har prøvd Rapsolje, olivenolje og melange osv, men denne gangen tok jeg platen på max og brukte maisolje. Det gikk superbra, og Er blant mine største opplevelser. Husk å ikke woke mer enn to min! Du verden for noen sprø, deilige grønnsaker 🙂 Hadde litt gulrot og sukkererter i i tillegg.

 9. Charlotte Johannessen 12. desember 2014 at 17:45 #

  Veldig godt! Knuser Chineese take away i støvlene 😉

 10. Lene 18. mai 2015 at 18:30 #

  Ser knallgodt ut! Men går det ann å bytte ut ingefæren i sausen med noe annet?

 11. Ida H. 18. mai 2015 at 19:28 #

  Takk for gode oppskrifter. Du er min mest benyttede kilde til middag, hverdag og fest. Veldig glad i denne woken, men bytter ut squash med sukkererter, siden jeg ikke er fan av squash 🙂

 12. Grete 2. november 2015 at 17:37 #

  Er veldig glad i wok, og fulgte denne oppskriften i dag! Nydelig:) Serverte det med quiona kokt i grønnsaksbuljong, og det var rett og slett helt nydelig. Og så enkelt å lage woksausen selv – nå blir det aldri posewoksaus!

 13. Marianne 1. februar 2017 at 18:06 #

  Jeg har soyaallergi, vet du om et alternativ til soyasaus som kan brukes i denne retten? Prøver å lage retten nå med å utelate soyasausen, men hadde vært gøy å kunne brukt en erstatning for soyasaus.

 14. Kateryna 10. mars 2017 at 18:22 #

  Lagt i dag- helt fantastisk! Ble en av våres favoritter.

Legg igjen en kommentar