Sjokolademousse med sitronmarinerte pærer og pasjonsfrukt

Denne desserten var en god avslutning på kyllingmåltidet vi spiste sist lørdag. Mathias på 3 1/2 år assisterte, noe han ofte gjør når det skal tilberedes søtsaker. Det er alltid så gøy å se hvor strålende fornøyd han er med egen innsats og resultatet når han prøvesmaker – og ikke minst når han forventningsfull venter på ovasjoner fra pappaen når resultatet endelig kommer på bordet. Det er ekte matglede det! Som tilbehør til sjokolademoussen laget vi sitronmarinerte pærer. Pærer og sjokolade er en utrolig bra kombinasjon! Til fire sjokoladeelskere trenger du omtrent:

Sjokolademousse

 • 1 dl kremfløte
 • 1 dl melk
 • 1/2 vaniljestang
 • 2 eggeplommer
 • 2 ss sukker
 • 200 gram mørk kokesjokolade (70% kakaoinnhold), finhakket
 • ca 1,5 dl kremfløte, stivpisket

Sitronmarinerte pærer

Gi melk og fløte et forsiktig oppkok og tilsett frøene fra vaniljestangen + resten av stangen. I en annen bolle rører du sammen eggeplommer og sukker. Hell fløtemelken forsiktig oppi eggeblandingen mens du rører hele tiden, til alt er godt blandet. Hell blandingen tilbake i kasserollen og varm opp, men ikke så mye at den koker! Hvis blandingen blir for varm kan eggeplommene koagulere. Rør hele tiden, til blandingen begynner å tykne. Fjern vaniljestangen.

Ha den hakkede sjokoladen i en bolle og hell blandingen over. Rør til sjokoladen er oppløst. Det er viktig at sjokoladen er finhakket, slik at den blir helt oppløst. Om det likevel blir noen sjokoladebiter i moussen, så gjør det slett ingen ting! Avkjøl.

Stivpisk fløten og vend den inn i den avkjølte sjokoladeblandingen. Du kan tilsette mer eller mindre kremfløte, alt etter om du ønsker en mild eller kraftig sjokolademousse. Dekk bollen med plastfolie og sett sjokolademoussen i kjøleskapet i minst en time.

Mens sjokolademousseen hviler i kjøleskapet lager du de sitronmarinerte pærene. Lag sukkerlake ved å gi vann og sukker et oppkok. Del pærene i to og grav ut kjernehusene med en teskje. Skjær pærene i tynne båter og legg dem i sukkerlaken. Tilsett revet sitronskall og smak til med sitronsaft, og la pærene koke i sukkerlaken til de er møre. Avkjøl.

Server sjokolademoussen sammen med pærene, halve pasjonsfrukt og eventuelt sjokoladekjeks eller sjokoladecrumle. De marinerte pærene kan eventuelt erstattes med appelsinsalat eller bringebærsalat, om du ønsker en annen variant.

Enjoy!

(Inspirasjon til denne oppskriften har jeg funnet i Tina Nordstrøms «Tinas beste», men jeg har gjort noen endringer her og der.)


6 Kommentarer

 1. Ingrid/Side2blogg 13. januar 2012 at 15:53 #

  Hei Trine

  Jeg har lagt til dette innlegget på dagens Side2blogg.no

  God helg!

  Mvh
  Ingrid

  • Trine ;) 13. januar 2012 at 20:30 #

   Takk, takk, 😉

 2. AB 13. januar 2012 at 15:59 #

  Da har jeg laga sjokolademoussen, er spent på resultatet etter ei stund i kjøleskapet 🙂 Røra smakte godt.

 3. Charlotte 12. november 2012 at 21:18 #

  Hei Trine

  Er det noe som kanskje mangler i denne sjokolade moussen? Den blir ikke stiv i konsistensen selv etter og ha stått 6 timer i kjøleskapet?

  • Trine ;) 12. november 2012 at 21:31 #

   Oppskriften skal være korrekt den, og jeg har også sjekket med kokeboken jeg har tatt utgangspunkt i. Det er her viktig at sjokoladeblandingen er helt avkjølt før du forsiktig vender inn den piskede kremfløten. Lykke til! 🙂

 4. Signe 2. februar 2013 at 19:45 #

  Hei! Har laget denne desserten tre ganger nå. Første gangen var moussen helt perfekt, de to andre gangene er den veldig kompakt og tykk, nesten som en tykk krem. Hva er det jeg har gjort feil tro?

Legg igjen en kommentar