* Italienske kyss *

Hvert år prøver jeg ut minst èn ny julekakeoppskrift, og i år falt valget på denne oppskriften som jeg fant i julenummeret til Maison Mat & Vin. Kakene består av to små kaker som setter sammen ved hjelp av en deilig sjokoladekrem. En slags mellomting mellom makron og whoopie, eller kanskje ikke. Godt er det i alle fall. Finn frem:

Til kakene

  • 100 gram hasselnøtter, ristet
  • 250 gram mykt smør
  • 120 gram melis
  • 1,5 ts vaniljeekstrakt (eller ca 1,5 ts ekte vaniljesukker)
  • 250 gram hvetemel
  • 50 gram kakaopulver

Til sjokoladekremen

  • 3/4 dl fløte
  • 100 gram mørk sjokolade, finhakket

Fjern skallet på hasselnøttene ved å riste de lett i en tørr stekepanne til skallet begynner å flake seg litt. Ha nøttene i et rent håndkle og gni hasselnøttene mot hverandre til mesteparten av skallet løsner. Mal nøttene ganske fint i en kjøkkenmaskin eller mandelkvern.

Bland sammen smør, melis og vaniljeekstrakt. Sikt hvetemel og kakao og bland inn i smørblandingen. Tilsett de malte hasselnøttene og bland godt sammen.

Form deigen til små kuler og legg på bakepapirkledt stekebrett og trykk dem litt ned. Stekes ved 180 grader i 10-15 minutter, til kakene er ferdigstekt. Mine var ferdig etter 12 minutter. La kakene avkjøles på rist.

Når kakene er avkjølt kan du lage sjokoladekremen. Varm forsiktig opp fløten og hell over den finhakkede sjokoladen. Rør sammen til sjokoladen er oppløst og kremen har passe konsistens. Sett to og to kaker sammen, med sjokoladekrem i midten.

Kakene oppbevares i kjøleskapet i tett boks, og er holdbare i en ukes tid. Kakene kan fint fryses, så jeg puttet mesteparten i fryseboksen. Ta opp det antall kaker du trenger og la de tine på kjøkkenbenken rett før servering.

Enjoy!


Trines Mat-Feed

Få dagens oppskrift rett inn i innboksen!

,

9 Kommentarer

  1. Mari 14. desember 2011 at 10:26 #

    Å, de så gode ut! Kjekt å finne julekaker som lett kan «veganiseres» for min del :)

  2. May Kristin 14. desember 2011 at 10:44 #

    Disse spiste vi mange av i Piemonte, og de fikk bli med hjem også :) Mine er riktignok ennå fine, og det er 1 måned siden jeg kom hjem, så tror det går greit at de står lengre enn 1 uke :)

  3. Kamilla 14. desember 2011 at 12:01 #

    Ååå, disse skal lages når eksamen er gjennomført!! Hvor mange fikk du av oppskriften over? :)

  4. Eivor 14. desember 2011 at 14:53 #

    Dette så jammen godt ut !
    Mange fristelser fra deg i disse førjulstidene ….

  5. Elisabeth 14. desember 2011 at 14:57 #

    Disse kakene ser veldig gode ut! De fikk jeg lyst til å prøve meg på.

  6. Anita 14. desember 2011 at 16:48 #

    Disse ser helt like ut som de tanta mi pleier å kjøpe fra Italia! Der heter de «baci» som betyr kyss :) takk for oppskrift.

  7. ElisesBakery 14. desember 2011 at 17:41 #

    De så gode ut,
    lignet litt på woopies :)

  8. Christina 14. desember 2011 at 18:16 #

    mm..de så veldig gode ut! tror du nøttene kan byttes ut med mandler? tåler ikke nøtter:(

  9. Jane H. Johansen @ VeganMisjonen 17. desember 2011 at 01:51 #

    Så gode de ser ut! Hadde tenkt å teste den oppskriften etter jeg så den i Maison jeg også, nå må jeg jo bare! Og så virker det lett å lage melkefri versjon av dem :)

Legg igjen en kommentar