Ovnsbakt torsk med tomat- og olivensalsa

En enkel, men likevel kjempegod torskerett, som gjør inntrykk på både gane og øye. Både torsk og mos får et skikkelig løft med denne smaksrike salsaen. Til fire trenger du omtrent:

Ovnsbakt torsk

  • 800 gram torskefilet, i porsjonsstykker
  • olivenolje
  • salt og pepper

Potet- og sellerirotpurè

  • ca 500 gram poteter, i biter
  • ca 500 gram sellerirot, i biter
  • 3 ss smør
  • ca 1/2 dl fløte
  • ca 1/2 dl melk
  • salt og (hvit) pepper

Tomat- og olivensalsa

  • 1 dl god olivenolje
  • 5 vårløk, finhakket
  • en neve sorte oliven, i skiver
  • en neve soltørkede tomater, i biter
  • 2-3 ss pinjekjerner, ristet
  • frisk persille, finhakket

Skrell og skyll poteter og sellerirot og del dem opp i omtrent like store biter. Kokes i usaltet vann, til grønnsakene er møre. Tøm av vannet og la grønnsakene dampe på lav varme i et par minutter. Tilsett smør og fløte og mos potetene. Smak til med salt og pepper og spe med melk til du får ønsket konsistens på mosen. Hold mosen varm.

Legg fiskefiletene i et smurt ildfast fat og krydre med salt og pepper. Bakes i ovnen ved 200 grader i ca 12 minutter, eller til fisken såvidt faller fra hverandre.

Skjær opp alle ingrediensene til salsaen. Fres vårløken i litt av oljen, til løken er blank og myk. Tilsett oliven, soltørket tomat, pinjekjerner og resten av olivenoljen, og la det stå å surre 1-2 minutter. Tilsett finhakket persille og server umiddelbart.

Anrett gjerne torsken oppå mosen og fordel salsaen oppå fisken.

Enjoy!


, , , ,

17 Kommentarer

  1. Laila 29. november 2011 at 10:06 #

    Om man kan omtale en middagsrett som vakker, så må det være denne :)

  2. Laila 29. november 2011 at 19:03 #

    Puttanescaen ble utsatt til i morgen, jeg bare måtte prøve denne retten i dag og den smakte like fantastisk som den så ut :)
    Ikke så lett å holde seg til planen når du legger ut slike fristelser;-)

    • Trine ;) 29. november 2011 at 19:16 #

      Hihi ;) I morgen kommer en deilig kyllingrett, kanskje den også omrokkerer planen? Det blir imidlertid rikelig med anledning til å nyte pastaretten i desember, for da blir det mest julebakst og slikt på bloggen. ;)

  3. Elise 1. desember 2011 at 18:36 #

    Hei, denne retten ser kjempe god ut :) men kan man «bytte» ut selleri med noe annet ? har en samboer som er allergisk mot selleri, men som er veldig glad i fisk!

    • Trine ;) 1. desember 2011 at 20:26 #

      Selleriroten kan byttes ut med poteter (dvs at du lager en ren potetmos) eller du kan erstatte den med blomkål. Denne retten kan også serveres til pasta eller ris, for eksempel. Lykke til!

  4. Totte 2. desember 2011 at 09:49 #

    Den ble kjempe god! Og en fryd for øyet samtidig :-)

    • Guro 11. oktober 2012 at 22:58 #

      Denne er kjempegod, men blir enda litt bedre med litt sterk salsicciapølse i Tomatsalsaen. :)

  5. Karen 8. desember 2011 at 17:54 #

    Prøvde ut denne middagen til familien i dag:) NAM!

  6. TLI 18. desember 2011 at 21:34 #

    Hei. Dette ser utrolig godt ut! Tror du det kan passe som hovedrett i en nyttårsmeny? (Ønsker fisk som hovedrett.) Og hvis jeg kan få spørre – har du noen umiddelbare tips om forrett/dessert til? Super blogg – takk for hjelpen!:)

  7. Kristin 8. januar 2012 at 16:40 #

    Kjempe god og lekker rett. La til sprøstekt bacon som eg strødde over, for å tilfredsstille barna. Blei nydelig søndagsmiddag. Kjem til å lage denne mange ganger.

  8. Elisabeth 21. januar 2012 at 15:20 #

    Dette var godt!

  9. Annette Wolff 29. januar 2012 at 08:27 #

    Hei Trine,
    Denne torskeretten serverte jeg i romjulen etter mye julemat, og den smakte himmelsk!! Den gjorde inntrykk på både gane og øye til mine gjester….Den er enkel å lage og kjempe god!!
    Jeg brukte Jacobs sine frosne torskeloin stykker og de er faste i konsistensen og nydelig på smak. Takk for enda en vellykket middag! vh Annette

  10. Louise 19. februar 2012 at 21:24 #

    Wow denne retten likte jeg :) Hadde fisken i dampovn så den var perfekt og tilbehøret var superlishious :)
    På tirsdag skal jeg ha klubb og tenkte på å lage browniesen din med glasur på – spent på den :)
    Gleder meg til å følge deg videre:)

    Louise

  11. Lillemor 10. april 2012 at 13:06 #

    Hei! Jeg er ganske ny med matlaging av nye retter og også derfor hvordan andre skriver opp mål… som her skriver 1/2 dl. Hva vil det si? 1 av 2 dl? Eller en halv, altså 0,5 dl?
    Hilsen en nybegynner :)

    • Trine ;) 10. april 2012 at 14:29 #

      1/2 dl betyr en halv desiliter, dvs 0,5 dl. Lykke til! :)

  12. Trine Larsen 19. november 2012 at 20:29 #

    Superdigg! Salsaen hadde helt nye smaker for oss her, til og med husets tenåring likte det. Og så lett å lage :)

    • Trine ;) 24. november 2012 at 00:38 #

      Fint! :)

Legg igjen en kommentar