Kylling enchiladas med chili- og limesalsa

Tex-mex i ulike former står på helgemenyen i mange norske hjem. Det anslås at det serveres ca 14 millioner tex-mex middager i Norge pr år. Dessverre er de fleste av disse i all hovedsak basert på innhold fra poser og glass, noe som medfører at en blant annet får i seg unødige tilsettingsstoffer av ulike slag. Å lage tex-mex måltidene fra bunnen av er imidlertid enkelt og ikke spesielt tidkrevende, og smaker så uendelig mye bedre enn den bortekjøpte varianten.

I dag står det enchiladas på menyen. Enchiladas tilberedes av sammenrullede, myke maistortillaer som er fylt med kylling eller kjøttdeig- og en tomatsaus. Rullene dekkes med ost og tomatsaus, gratineres i ovnen, og serveres med tilbehør etter smak. Slik kan det gjøres:

Begynn med TOMATSAUSEN. Finn frem:

  • 1 gul løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1/2-1 rød chili, finhakket
  • 1 boks hermetiske tomater, hakket
  • 1 ts sukker
  • 1-2 ts rødvinseddik
  • 2 tomater, i små terninger
  • frisk koriander, hakket
  • salt og pepper

Fyll tortillaene

Fres løk, chili og hvitløk i litt olje, til løken blir blank og myk. Tilsett finhakkede hermetiske tomater og sukker, og smak til med rødvinseddik. La sausen putre ca 10 minutter.

Del tomatene i to og fjern kjernene med en teskje. Skjær tomatkjøttet i terninger og tilsett i sausen, sammen med salt, pepper og frisk koriander (smak til).

Mens tomatsausen puter lager du CHILI- OG LIMESALSA. Finn frem:

  • 200 gram cherrytomater, i små terninger
  • 1/2 rødløk, i små terninger
  • 1/2-1 grønn chili, finhakket
  • saft av ca 1/2 lime
  • frisk koriander, hakket
  • salt og pepper

Skjær tomatene i små terninger (flå gjerne tomatene hvis du vil, se her). Finhakk løk og chili, og bland det hele forsiktig sammen. Smak til med limesaft, salt og pepper, og litt finhakket frisk koriander.

La salsaen gjerne stå å trekke litt, om du har tid til det, slik at alle de gode smakene får satt seg.

Så står KYLLING- OG GRØNNSAKSBLANDINGEN for tur. Finn frem:

  • 650 gram kyllingfilet, strimlet
  • smør til steking
  • 1 rødløk, i tynne båter
  • 1 rød paprika, i strimler
  • 1 gul paprika, i strimler
  • 1 grønn paprika, i strimler
  • 2 fedd hvitløk, i skiver
  • 1 ts malt spisskummin
  • 1 ts paprika
  • chiliflak etter smak
  • chilipulver etter smak
  • salt og pepper

Legg tortillaen med skjøten ned i et smurt ildfast fat. Ha på saus og ost

Skjær opp kylling og grønnsaker som angitt ovenfor. Krydre kyllingen med salt og pepper og stek den raskt i litt smør. Kyllingen skal ikke være gjennomstekt, da den jo skal en tur i stekovnen også før den skal serveres. Legg kyllingen tilside.

Tilslutt freser du grønnsakene i olje i noen minutter, og tilsetter kyllingbitene og krydderet. Smak deg frem til ønsket styrke. Krydderet i oppskriften kan eventuelt erstattes med hjemmelaget tacokrydder, hvis du har. Smak deg i så fall frem til du får ønsket styrke på retten din.

Chili- og limesalsa, salat og rømme er godt tilbehør til enchiladas

Nå er alt klart for å begynne å fylle tortillaene: Fordel kylling- og grønnsaksblandingen, tomatsaus, jalapeno og revet ost (par på litt av tomatsausen og osten), og brett tortillaen rundt. Legg tortillaen med skjøten ned i et smurt ildfast fat. Fordel resten av tomatsausen og osten over, og stek ved 220 grader i 10-15 minutter, til osten er gylden og tortillaen er sprø.

Forslag til TILBEHØR:

  • 4-6 store tortillas
  • jalapeno-chili
  • ca 200 gram hvitost, revet
  • rømme
  • salat
  • guacamole
  • annet ønsket tilbehør

Server enchiladaene med chili- og limesalsa, rømme, salat – og eventuelt annet tilbehør.

Mmmmm!

Enjoy!

Alle tex-mexoppskriftene på bloggen finner du samlet her.

 


,

25 Kommentarer

  1. Cecilie Lykke 18. november 2011 at 12:04 #

    Du har så mange gode oppskrifter!

  2. Elin 7. januar 2012 at 22:19 #

    Denne var nydelig god! Vi storkosa oss på lørdagskvelden! ;)
    Tusen takk for maten!

  3. Bente 15. januar 2012 at 16:37 #

    Dette ble kjempegodt! Mannen i huset sa: «Å, skulle ønske jeg ikke ble mett så fort!» Takk for nok en god oppskrift :)

  4. Hanne 11. februar 2012 at 09:58 #

    Oj, dette ble virkelig en høydeare på fredagskvelden! En del mer jobb enn en vanlig tacomiddag, men SÅ verdt det! Herlig!

  5. Else 27. februar 2012 at 14:37 #

    Når du skriver «hakkede tomater» i oppskriftene dine, mener du da uten frø, eller skriver du dette spesifikt i de oppskriftene det gjelder? Tomatsausen her f.eks. står det «tomater i små terninger» men jeg er usikker på om jeg skal ta ut frøene.

    Gleder meg til middag!

  6. Else 27. februar 2012 at 14:51 #

    Så det jo nå! Frøene ut!

  7. Mette 11. april 2012 at 19:53 #

    Deilig! Hadde verken rødvinseddik eller frisk koriander i heimen, men det ble nydelig likevel! Serverte med chili- og limesalsa og guacamole :) Takk for supre oppskrifter!

  8. Iselin 20. september 2012 at 19:26 #

    Hei Trine!
    Jeg har begynt å tråle på Internett etter matoppskrifter.
    Det er forskjellig hva jeg søker på, og hva jeg ønsker, men av en eller annen grunn, ender jeg alltid opp på din blogg! Å da starter søket på Google…
    Dette var den siste retten som dukket opp og som vi lagde.
    Du er en utrolig dyktig kokk, og de fine bildene gjør at man blir så inspirert!

    P.S. Nevnte deg på min matblogg også jeg:)
    (nypaamat.blogg.no)

    Mvh Iselin.

    • Trine ;) 4. oktober 2012 at 22:50 #

      Takk for hyggelig tilbakemelding – og bra at maten smakte! :)

  9. Susanne 28. september 2012 at 19:27 #

    Hei Trine!

    Dette ble en fantastisk middag, tusen takk for en kjempe spennende og god oppskifftssamlig du har. Absolutt inspirerende :)

    Hilsen Susanne og sin mette og fornøyde mann.

    • Trine ;) 4. oktober 2012 at 01:28 #

      Takk for hyggelig tilbakemelding!

  10. Silje 4. oktober 2012 at 06:41 #

    Hei!
    Enchiladas oppskriften din er supergod! Etter at jeg lagde retten første gangen, har jeg aldri mer brukt tacopulver fra butikken – kun det hjemmelagede som er så mye bedre. I morgen får gjestene våre servert de deilige enchiladasene.

    • Trine ;) 4. oktober 2012 at 15:07 #

      Ja, det er en kjempegod oppskrift – som jeg må lage igjen snart! :)

  11. Eli 15. desember 2012 at 20:35 #

    Denne var knallgod:)

  12. Mari 4. januar 2013 at 20:01 #

    kan man bruke noe annet enn rødvinseddik,f.eks. hvitvinseddik,eller blir det helt feil?
    Mvh Mari

    • Trine ;) 4. januar 2013 at 22:44 #

      Du kan eventuelt droppe rødvinseddiken. Lykke til!

  13. Britt 15. februar 2013 at 10:20 #

    Denne skal jeg lage i morgen når barnebarnet på 3 1/2 kommer på besøk. Hva er din erfaring med krydder og små barn? Lager du voksen og barneversjon av oppskriften?

    • Trine ;) 15. februar 2013 at 22:32 #

      Ja, jeg pleier ofte å tilpasse en del av porsjonen slik at det ikke blir for spicy for sønnen min.

  14. Rebecca benaglia 18. februar 2013 at 17:59 #

    Gud så godt dette var! Frisk og sunn smak som hele familien elsket! Tacokrydderet står ferdig laget til neste gang.Jeg gleder meg bare til å prøve mer av dine lekre oppskrifter:-)
    Takk!

  15. Kjersti A. Johansen 20. april 2013 at 12:52 #

    Hei!

    Har du noen tips om hvor en kan få kjøpt chiliflak? Jeg har prøvd mange butikker, bl.a. Ultra, men kommer ingen vei.

    Takk for en veldig inspirerende blogg!

    Mvh

    Kjersti

    • Trine ;) 20. april 2013 at 18:12 #

      Prøv Meny eller en innvandrerforretning.

  16. Tia 20. april 2013 at 20:36 #

    Heretter blir det hjemmelagde enchiladas her i huset, helt nydelig! Og salsaen var bare prikken over i’en.. Anbefales.

  17. Christian 29. april 2013 at 10:21 #

    Hvor kjøper du maistortilla i Norge? Jeg har ikke funnet det noe sted – men har noen pakker Masa Harina jeg har kjøpt på nett som jeg bruker til å lage maistortilla med.

  18. May-Bente 28. juni 2013 at 20:14 #

    Takk for kjempegod oppskrift, smakfull og god, spesielt salsaen var en positiv overraskelse med gode smaker :) God helg!

  19. Skuffet fyr 2. januar 2014 at 15:52 #

    Hei, det her ble for vanskelig for meg. Håper du kan lage en veldig enkel oppskrift til noe digg :P

    Mvh. Fast leser og nær venn

Legg igjen en kommentar