Kremet pasta med røkt laks, sukkererter og rosèpepper

Rask, enkel og ikke minst kjempegod middagsmat på en ganske så vanlig og travel mandag. Til to trenger du omtrent:

  • pasta, kokt etter anvisningen på pakken
  • ca 150 gram røkt laks, i biter
  • en neve sukkererter
  • 1/2-1 ts rosèpepper
  • 1-1,5 dl fløte
  • nykvernet sort pepper og eventuelt litt salt
  • parmesan

Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Du kan gjerne benytte fullkornpasta om du ønsker et sunnere alternativ. La sukkerertene koke sammen med pastaen de siste to minuttene.

Støt rosèpepperen i en morter eller lignende.

Ha fløten i en stekepanne og varm opp til kokepunktet. (Du kan eventuelt bytte ut fløten med matfløte eller crème fraìche.) Smak til med litt nykvernet sort pepper. Ha laksen oppi og la den surre på svak varme i 1-2 minutter. Bland pasta og saus, eller server sausen ved siden av pastaen. Ha rosèpepper over og server umiddelbart, gjerne med godt brød til.

Fin mandag!


, , , ,

5 Kommentarer

  1. Dagrun 19. september 2011 at 15:21 #

    Nok en gang: Takk for supert tips!

  2. Camilla 21. september 2011 at 11:28 #

    Den retten så veldig deilig ut! Og veldig bra at du gir sunnere alternativer, fortsett med det :) Du har en fantastisk blogg, og du gir meg mye inspirasjon. Bruker ofte opskriftene dine, og de blir uten unntak helt fantastiske. Hadde vært gøy om du kunne laget en kategori «sunn-og-god-Trine-mat». Takk for en glimrende blogg!

  3. Lisbeth 16. november 2011 at 08:50 #

    serverte denne retten i går til middag. Deilig:) En flott blogg du har, som jeg anbefaler flittig. Har brukt utrolig mange av oppskriftene dine

  4. Linda 17. november 2011 at 14:07 #

    Enda en god enkel rett som var en vinner i vårt hus! Utrolig god mat! :)

  5. Eirin 19. mars 2012 at 15:12 #

    Denne var utrolig god, lager den for andre gang på kort tid i dag!

Legg igjen en kommentar