Ovnsbakt sei med lun paprikasalat og ris

I dag står det ovnsbakt sei med paprikasalat på menyen. Rimelig, sunn, enkel og god hverdagsmiddag, og en ny rett under tagen «budsjett«. Sei er en relativt rimelig fisk og er ofte lett tilgjengelig i fersk eller frossen form. I denne oppskriften benyttet jeg frossen Gourmetsei jeg hadde kjøpt en gang det var «prisfest i frysedisken». Fisken lager seg selv i stekovnen mens du forbereder tilbehøret.

Som tilbehør valgte jeg en deilig paprikasalat som jeg synes passer veldig godt til både sei og torsk. Du trenger selvsagt ikke å benytte to sorter paprika, slik jeg har gjort, velg din favorittfarge – og tilsett gjerne andre grønnsaker du eventuelt har til rådighet! Til to trenger du omtrent:

Ovnsbakt sei

  • ca 400 gram seifilet, i porsjonsstykker
  • litt olivenolje
  • salt og pepper
  • 2 sitronbåter

Lun paprikasalat

  • 1/2-1 liten rød paprika, i strimler
  • 1/2-1 liten gul paprika, i strimler
  • 1 rødløk, i skiver
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1 boks hermetiske (hele) tomater, uten tomatsaft
  • persille og/eller basilikum, finhakket, frisk eller tørket
  • salt og pepper

Forslag til øvrig tilbehør

  • ris, kokt etter anvisningen på pakken

Legg seien i et ildfast fat. Pensle med olivenolje og krydre med salt og pepper. La det gjerne stå å trekke litt dersom du har tid. Stek seifiletene ved 200 grader (over- og undervarme) i ca 10-12 minutter, til fisken er passe stekt.

Fres paprika, hvitløk og rødløk i litt olje, i ca 5 minutter. Tilsett hermetiske tomater (ikke tomatjuicen) og la grønnsakene frese under lokk i ytterligere 5 minutter. Smak til med friske eller tørkede krydderurter, salt og pepper. Hold salaten varm.

Kok risen etter anvisningen på pakken.

Anrett gjerne seifiletene oppå paprikasalaten, og skvis en sitronbåt over. Serveres med ris eller annet tilbehør.

(Følg meg gjerne på FACEBOOK, dersom du ikke allerede er en av de 5868(!) som har lagt seg til. Send gjerne linken til noen som trenger tips om enkel og rimelig hverdagsmat.)

Ha en fin torsdag!


, ,

3 Kommentarer

  1. Janne 2. september 2011 at 21:48 #

    Endelig noe å bruke frossen gourmetsei til! Bloggen din blir bare flottere og flottere, mer og mer delikat i designet! Tusen takk for alt arbeidet du legger ned i den, du sprer virkelig matglede!

  2. Maria 9. september 2011 at 18:57 #

    Har akkurat laget og spist denne retten. SUUUUPER godt! Tusen takk for en flott matopplevelse. Du skaper matglede til to uoppfinnsome studenter ;)

    • Trine 19. september 2011 at 00:03 #

      Så bra! Takk for hyggelig tilbakemelding! ;)

Legg igjen en kommentar