Jeg har igjen fått bakkekontakt etter gårsdagens store opplevelse og er klar til å servere dere nok en rask og enkel hverdagsrett. Å lage mat fra bunnen av trenger slett ikke å innebære at du må ha kjøleskap og skuffer spekket med ulike finurlige ingredienser. For eksempel kan en boks creme fraiche og det du har på lur i grønnsaksskuffen være det som skal til at hverdagskyllingen får en ny vri - raskt og enkelt, og helt uten unødvendige tilsetningsstoffer! Til to store og en liten trenger du omtrent:

Ingredienser

4 kyllingfileter , delt i 3-4 biter
1 rød paprika , i tynne strimler
1 løk , i tynne båter
1 boks hermetiske plommetomater eller andre gode tomater
200 g creme fraiche (ca.)
1,5 ts paprikapulver (ca.)
1 neve frisk basilikum , grovt hakket
1 neve sorte oliven
salt og pepper
ris eller annet tilbehør

SLIK GJØR DU

Stek kyllingbitene i smør eller olje til de er nesten gjennomstekt. Legg til side. Fres paprika og løk i smør eller olje, til løken er blank og myk. Du kan her benytte grønnsaker etter smak og tilgang, det meste kan benyttes her. Rør inn paprikapulveret, og tilsett deretter hermetiske tomater og creme fraiche. La det putre et par minutter, før du tilsetter kyllingen, oliven, basilikum, samt smaker til med salt og pepper og eventuelt litt mere paprikapulver.

Serveres med ris eller annet tilbehør etter smak og behag.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Serverte dette til mann og sønn og det ble en stor hit! Andre dagen på rad med ny og spennende middag etter å ha lest din blogg! Du har fått tre nye tilhengere herfra! Vi kommer til å bruke bloggen din ofte (håper vi alle tre)!
    Mona

  2. Tusen takk for super oppskrift! Utrolig enkel å lage og i følge samboeren “den beste kyllinggryta han har smakt”! Aldri mer posegryte 🙂

  3. Hei

    Dette ble middag en dag hjemme hos oss. Mannen mente jeg var såååå god til å lage middager! Og det er jo litt takket være deg hehe. Synes denne ble veldig god på smaken 🙂
    Ha en fin dag
    Line

  4. Helt utrolig god kyllinggryte. Dette ble en hit, og sååå enkelt og lage da 🙂

    Mange takk for tipset. Utrolig kjekk matblogg med mye godt. KJekt for oss andre med mindre fantasi. Plutselig kan jeg også diske opp de deiligste retter.

    Mvh Katrin

  5. Hei. Tenker å lage denne Kyllinggryte til et litt større lag. Kan jeg lage den helt ferdig dagen i forveien, og varme den opp på festdagen? Hilsen Jorunn

Leave a Reply to Trine Cancel reply

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste