Kyllinggryte med paprika og oliven

Jeg har igjen fått bakkekontakt etter gårsdagens store opplevelse og er klar til å servere dere nok en rask og enkel hverdagsrett. Å lage mat fra bunnen av trenger slett ikke å innebære at du må ha kjøleskap og skuffer spekket med ulike finurlige ingredienser. For eksempel kan en boks creme fraiche og det du har på lur i grønnsaksskuffen være det som skal til at hverdagskyllingen får en ny vri – raskt og enkelt, og helt uten unødvendige tilsetningsstoffer! Til to store og en liten trenger du omtrent:

  • 4 kyllingfileter, delt i 3-4 biter
  • 1 rød paprika, i tynne strimler
  • 1 løk, i tynne båter
  • 1 boks hermetiske plommetomater eller andre gode tomater
  • ca 200 gram creme fraiche
  • 1,5-2 ts paprikapulver
  • en neve frisk basilikum, grovt hakket
  • en neve sorte oliven
  • salt og pepper
  • ris eller annet tilbehør

Stek kyllingbitene i smør eller olje til de er nesten gjennomstekt. Legg til side. Fres paprika og løk i smør eller olje, til løken er blank og myk. Du kan her benytte grønnsaker etter smak og tilgang, det meste kan benyttes her. Rør inn paprikapulveret, og tilsett deretter hermetiske tomater og creme fraiche. La det putre et par minutter, før du tilsetter kyllingen, oliven, basilikum, samt smaker til med salt og pepper og eventuelt litt mere paprikapulver.

Serveres med ris eller annet tilbehør etter smak og behag.

Enjoy!


, ,

11 Kommentarer

  1. Tone 31. mai 2011 at 09:07 #

    Takk for mattips, dette blir dagens middag 🙂

    • Trine 1. juni 2011 at 22:15 #

      Håper det smakte! 🙂

  2. Mona Dreyer 31. mai 2011 at 15:58 #

    Serverte dette til mann og sønn og det ble en stor hit! Andre dagen på rad med ny og spennende middag etter å ha lest din blogg! Du har fått tre nye tilhengere herfra! Vi kommer til å bruke bloggen din ofte (håper vi alle tre)!
    Mona

    • Trine 1. juni 2011 at 22:17 #

      Så gøy å høre! Jeg håper dere finner ytterligere middagsinspirasjon her! 😉

  3. Kristin 7. juni 2011 at 10:05 #

    Tusen takk for super oppskrift! Utrolig enkel å lage og i følge samboeren «den beste kyllinggryta han har smakt»! Aldri mer posegryte 🙂

    • Trine 7. juni 2011 at 22:37 #

      Så gøy å høre at det smakte godt og at samboeren din ble så fornøyd! 😉

  4. Line 5. september 2011 at 09:28 #

    Hei

    Dette ble middag en dag hjemme hos oss. Mannen mente jeg var såååå god til å lage middager! Og det er jo litt takket være deg hehe. Synes denne ble veldig god på smaken 🙂
    Ha en fin dag
    Line

  5. LilleLeo 11. oktober 2011 at 16:45 #

    Dette var godt! Mann og barn var vel fornøyde. Enkelt og kjapt var det også. 🙂

    • Trine ;) 15. oktober 2011 at 10:51 #

      🙂

  6. Katrin 16. desember 2011 at 15:34 #

    Helt utrolig god kyllinggryte. Dette ble en hit, og sååå enkelt og lage da 🙂

    Mange takk for tipset. Utrolig kjekk matblogg med mye godt. KJekt for oss andre med mindre fantasi. Plutselig kan jeg også diske opp de deiligste retter.

    Mvh Katrin

  7. Jorunn Jakobsen 28. mai 2015 at 20:31 #

    Hei. Tenker å lage denne Kyllinggryte til et litt større lag. Kan jeg lage den helt ferdig dagen i forveien, og varme den opp på festdagen? Hilsen Jorunn

Legg igjen en kommentar