Det er ikke ofte jeg tar et dykk i kakeboksen sånn til hverdags, men inneholder den biscotti er risikoen større enn om den inneholder noe helt annet. Et dykk i kakeboksen og et dypp i kaffen henfører meg til sydligere breddegrader og vårt romantiske bryllup i Roma, enten jeg sitter på trappa på hytta eller ved kjøkkenbordet hjemme. Jeg har min absolutte biscottifavoritt, men av og til må jeg prøve meg på andres biscottifavoritter, slik som Leila Lindholms fra "A piece of cake". Til ca 40 biscotti trenger du:

Ingredienser

100 g mandler , ristet og hakket
75 g pinjekjerner , ristet og hakket
1/2 vaniljestang
4 dl hvetemel (200-250 gram)
2 dl sukker (150 gram)
appelsin skall fra en (eller sitron)
1/4 ts bakepulver (-1/2)
1 klype salt
2 egg

SLIK GJØR DU

Rist de hele mandlene i stekepannen eller i stekovnen i ca 5 minutter. (Du kan gjerne skålde mandlene om du vil, men det gjør ikke jeg.) Tilsett pinjekjernene de siste minuttene. Grovhakk deretter mandler og pinjekjerner.

Bland alle de tørre ingrediensene, men hold igjen på litt av melet. Lag en fordypning i midten og ha oppi eggene. Kna alt sammen til en jevn deig. Juster med melet underveis.

Form to pølser, som legges på bakepapirkledt stekebrett. Stekes ved 175 grader i ca 25 minutter, til kjekspølsene har fått en gylden farge. Skjær opp pølsene i ca 1 cm tykke kjeks, litt på skrå. Legg biscottien på en stekerist og sett kjeksen tilbake i ovnen ved 120 grader i ca 20-25 minutter, slik at den “tørker”. Biscottiene oppbevares i tett boks eller glass.

I og med at jeg har min biscottifavoritt blir selvfølgelig “nykommeren” vurdert opp mot denne. Det som gjorde at jeg valgte å forsøke meg på denne oppskriften var at den ikke inneholder smør (min erfaring fra tidligere er at biscotti uten smør smaker bedre enn de med smør), samt at det tiltalte meg at det skal tilsettes hele egg og ikke skilte egg. I “min” oppskrift skal eggene skilles og eggehvitene skal stivpiskes og vendes inn til slutt, noe som både medfører en ekstra arbeidsoperasjon og ekstra oppvask. Til tross for at jeg har delegert oppvasken til min kjære forsøker jeg faktisk å begrense oppvasken så godt jeg kan, selv om mannen min protesterer heftig hver gang jeg sier det. En annen ting som var annerledes i denne oppskriften var at det ble benyttet pinjekjerner sammen med mandlene, noe jeg syntes virket veldig spennende.

Biscottien var lett og lage og de ble gode på smak. Jeg synes likevel de ble litt søte og med et hint av marsipan, om du forstår. Jeg synes likevel de ikke ble så gode som favoritten min. Men, så er jeg ikke så glad i marsipan heller da. Alt i alt; gode biscotti, men jeg kommer nok til å koste på meg en ekstra arbeidsoperasjon og påføre mannen min litt ekstra oppvask fremdeles…

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Så utrolig fin blogg du har. Den er til god inspirasjon. Takk for at du vil dele med oss, også i PDF, perfekt. Må også si at jeg syns oppsettet på bloggen er genialt, lett å finne fram. Håper du forsetter i lang tid:)

  2. Takk for inspirasjon! Prøvde Biscotti di prato i går og koser meg med dem i dag! Deilig!

  3. Hører rykter om at din mann tar all oppvask! Dette er ikke bra for vår rase, må du si til han. Det var en mann som fant opp oppvaskmaskinen, og den kan brukes til hva som helst. Store boller, kasseroller mm
    Her i huset er det også jeg som tar æren for oppvasken 😉 så får det bli damenes jobb å rydde ut alt som er ferdig vasket!

    1. Det stemmer! En ypperlig arbeidsfordeling som fungerer bra hjemme hos oss! Dersom han ikke hadde tatt sin tørn på kjøkkenet, som vel er en selvfølge så lenge begge har full jobb, hadde jeg nok ikke hatt så mye overskudd til å eksperimentere på kjøkkenet slik jeg gjør. Det hadde i såfall gått ut over både det som serveres hjemme og på bloggen… Så sånn sett er det vel en vinn-vinn-situasjon for alle parter?!

      Visst har vi oppvaskmaskin, og den går jevn og trutt den også.

  4. Hei.
    Har nettopp laget kjeksen med og uten smør.
    Biscotti uten smør ble virkelig knallhard ! Og måtte dyppes i kaffe, vin, te, …
    Biscotti med smør gjorde den mye mykere.
    Personlig likte jeg uten smør best selv, “litt nytt/anderledes” : )

    + Med hele mandler gir en mye finere snittflate (?),
    men jeg hakker halvparten. Med hele mandler i er det viktig med skarp brødkniv.
    Hele mandler egnet seg dårlig i deigen med smør, sikkert fordi det er en mykere bakst.

    Dette var min erfaring, derfor havnet jeg her, på litt søk omkring det : )

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste