Denne kyllingretten er både spennende og god på smak, og dessuten flott å se på. Ypperlig gjestemat, som for øvrig er rask å tilberede. Til to trenger du omtrent:

Ingredienser

2 kyllingfileter
salt og pepper
2 fedd hvitløk , finhakket
1/2 sitron , saft og skall
1/2 appelsin , saft og skall
frisk timian , hakket
2 klatter smør
1 sitron , delt i to
8 asparges
sukker og salt (litt)

SLIK GJØR DU

Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og brun raskt på begge sider. Stek den delte sitronen sammen med kyllingen, med snittsiden ned. Legg filetene i et lite ildfast fat og hell appelsin- og sitronsaften over, og fordel finhakket hvitløk, sitrusskall, smør og hakket timian over. Legg sitronene oppi formen, med snittsiden opp. Stek kylling og sitronen ved ca 200 grader i ca 10-15 minutter, til kyllingen er gjennomstekt. La kyllingen hvile i ca 5 minutter før servering. Ta vare på sitrussjyen og ha den i en liten sausemugge.

Kok aspargesen 2-3 minutter i rikelig med vann tilsatt litt salt og sukker. Ha den ferdigkokte aspargesen i kaldt vann slik at du får stanset kokeprosessen.

Anrett aspargesen på en tallerken og legg kyllingfileten oppå. Drypp litt av sitrussjyen over og pynt med frisk timian. Serveres med resten av sitrussjyen, brød, ris eller annet tilbehør.

Enjoy!

(Inspirasjon til denne retten har jeg hentet fra Maison Mat og Vin, april/mai 2011.)

Skriv ut English READ IN ENGLISH
    1. Hvitløken skal has oppå kyllingen sammen med sitrusskall mm. Har lagt det inn i oppskriften nå. 😉

  1. Har blitt superfan av bloggen din, selv om min matlaging er begrenset til de få ukene i året jeg er hjemme alene. Men til høsten blir jeg student og det hadde vært kjempeflott om du kunne lagt ut forslag til noen enkle ukemenyer. Hva med forslag til middager, sauser og tilbehør som er mulig å lafe i store porsjoner og fryses?

    Ellers skal jeg fortsette å hente inspirasjon i bloggen din, den er fantastisk!

  2. Fantastisk god rett, lagde den i går. Beste på lenge:-) hadde ovnsbakte poteter med rømme ved siden av. Rømmen blandet seg med sausen og det var så godt så gubben måtte slikke asjetten

  3. Hvor mye timian skal brukes? Jeg hadde ca. 1 ss frisk timian, men savnet mer timian-smak. Kyllingen ble god, men sitronen dominerte nok litt for mye.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste