Kylling- og aprikosgryte med granateple

Er du ute etter en ny måte å variere kyllingmiddagene på er kanskje denne raske og enkle gryteretten noe for deg? Den inneholder spennende smaker og kombinasjoner som aprikos og granateplekjerner. Grytretten er krydret med baharat, som er en krydderblanding som benyttes mye i Midt-østen, og som kan minne om curry. Baharat blander du enkelt sammen selv, og oppskriften finner du nedenfor.

Til en nydelig kyllinggryte til 4 trenger du omtrent:

  • 4 kyllingfileter, i biter
  • 1 ss olivenolje
  • 1 løk, finhakket
  • 1 ts revet ingefær
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1-2 ss baharat*
  • 200 gram røde linser (ferdigkokte)
  • 12 tørkede aprikoser, i biter
  • 2-3 ss mørk soyasaus
  • sitronsaft
  • 5 dl kyllingbuljong
  • frisk koriander
  • en neve granateplekjerner
  • couscous, tilberedt etter anvisningen på pakningen

*Baharat lager du ved å blande sammen:

  • 1/2 ts kardemomme
  • 1 ts hvit pepper
  • 1 ts kanel
  • 1/2 ts muskat
  • 1 ts ingefær
  • 2 ts nellik
  • 1 ts spisskummin
  • 1 ts paprika
  • 1 ts sort pepper

Oppbevares i tett glass/boks.

Fres kyllingen raskt i smør eller olje, ca halvparten av gangen, og legg til side. Varm opp oljen i en gryte og tilsett løk, ingefær og hvitløk, og la det frese til løken blir blank og myk. Tilsett baharat og rør godt og ha deretter i aprikos, soyasaus og kyllingbuljongen. La det koke i 10 minutter. Tilsett linsene og kyllingen og la det trekke med til kyllingen er gjennomstekt. Smak til med sitronsaft, salt og pepper, og eventuelt mer baharatkrydder. Rett før servering tilsettes koriander og granateplekjerner. Serveres med couscous.

Enjoy!

(Oppskriften har jeg hentet fra Elle mat&vin 1/11, men jeg har gjort noen endringer.)


, ,

6 Kommentarer

  1. Nam, kan nesten kjenne lukta! 🙂 (..om enn litt skeptisk til at det er så mye søtt i denne…. jeg liker å holde søtt og salt godt adskilt!) 🙂

  2. karlsen 27. mars 2011 at 14:25 #

    En annerledes måte å lage kylling på. Artig å prøve denne en gang. Ha en fin uke 🙂

  3. anette 5. april 2011 at 09:17 #

    Kjempe god rett! Likte de ulike konsistensene på ingrediensene og at det tok så kort tid! Deilig smak!

  4. kristin 7. november 2011 at 10:42 #

    Hei! kjempe god. kjøpte krydderet på «super’n» her i Dubai. Litt sterkere enn din blanding tror jeg, men funket veldig bra!

    • Trine ;) 7. november 2011 at 17:48 #

      Så spennende! Håper du holdt igjen litt mens du krydret da 😉

  5. Tine 11. mars 2012 at 21:32 #

    Denne retten serverte min mann i går da vi hadde gjester.Den falt i god smak. Artig krydder. Lurer på om du tror nanbrød passer denne retten? Mvh Tine

Legg igjen en kommentar