Oppskriftsforespørsler og tips

Er det noe du savner på matbloggen? Eller har du kanskje en oppskrift eller et tips du vil dele? Jeg vil gjerne høre fra deg!

Jeg får fra tid til annen henvendelser fra dere lesere med forespørsler om konkrete oppskrifter dere ønsker at jeg skal lage et innlegg om. Andre har tips og forslag til oppskrifter som de gjerne vil dele med meg og leserne på bloggen. Disse forespørslene kommer primært pr epost eller som kommentarer til innlegg. Jeg forsøker så godt jeg kan å holde en oversikt over disse, men jeg får mellom 10 og 50 henvendelser fra dere hver dag og det er derfor ikke så lett å finne tilbake til forespørsler og tips når det ofte verken er noen logisk sammenheng med innlegget det er lagt inn som en kommentar til, eller når eposten ikke har en overskrift som kan bidra til å sette meg på riktig spor. Jeg ser derfor at det kan være hensiktsmessig å samle slike forespørsler og tips på ett sted, nemlig i kommentarfeltet til dette innlegget.

Kom derfor med forespørsler, tips og innspill! Legg inn en kommentar til dette innlegget. Har du en oppskrift du vil dele er det fint at du i tillegg sender den pr epost til trines.matblogg(at)yahoo.no. Husk å skrive tittel/oppskrift el i emnefeltet slik at jeg kan finne tilbake til eposten din. Jeg kan dessverre ikke imøtegå alle forespørsler, men vil ta de med meg i den grad de passer inn i hverdagen (jeg holder fortsatt på prinsippet om at jeg lager maten til familien og ikke til bloggen) og ellers kan være av interesse på matbloggen.

Jeg ser frem til å høre ifra deg! 😉


108 Kommentarer

 1. Har ikke noen forslag sånn på stående fot – men gleder meg til hva andre kommer opp med – og som jeg kan lese om etterhvert! 🙂

 2. Anette 26. mars 2011 at 12:03 #

  Ja, mamma, jeg savner min orange tortellinifavoritt! Nå må jeg jo bare slumpe min egen… :p

  Også savner jeg mer indisk mat ala tikka masala og tandori og lignende.
  jeg melder meg frivillig som prøvekanin for å smake oppskriftene.

  God helg 🙂

  • Trine 26. mars 2011 at 21:11 #

   Hei jenta mi ;),
   Her finner du tortellinifavoritten din: http://trinesmatblogg.no/2007/02/anettes-oransje-tortellinifavoritt/
   Jeg har laget en ny variant også, som kanskje kommer på bloggen snart. 😉
   Klem, mamma 😉

   • Maria 30. mai 2011 at 16:04 #

    Hei Trine,

    Takk for kjempe hyggelig mat blogg som sprer som mye glede.

    har du en gos oppskrift på kokkosboller?
    Takk
    Maria

    • Trine 30. mai 2011 at 23:27 #

     Takk for hyggelig kommentar! Jeg har dessverre ingen oppskrift på kokosboller på bloggen, og har heller ingen umiddelbare planer om å lage det. Men, kanskje senere? 😉

 3. Bea 26. mars 2011 at 13:59 #

  Hvis du har en god oppskrift på løksuppe, passer den fint inn under budsjett-tagen. 🙂

  • Trine 26. mars 2011 at 21:12 #

   Så gøy at du spurte om det. Løksuppe står på menyen i morgen, og hvis den blir bra kommer den nok på bloggen om noen dager.

 4. Unni Jensen 26. mars 2011 at 16:20 #

  En kjempegod oppskrift på pastasalat…..:)

 5. Unn Iren 26. mars 2011 at 16:59 #

  Hei.
  Jeg kunne gjerne tenkt meg å sett oppskrifter der andre typer fisk enn torsk og laks ble brukt, f.eks kveite, breiflabb eller steinbit.
  Vil ellers takke for en kjempegod og inspirerende blogg!

  • Trine 26. mars 2011 at 21:14 #

   Steinbit vil du noik ikke finne på bloggen, men kveite og breiflabb er favoritter som kanskje dukker opp snart. 😉

 6. Hege 26. mars 2011 at 17:22 #

  Hei

  Jeg vet ikke om dere er glad i sushi hjemme hos dere, men det virker å være flere og flere nordmenn som elsker det. Mange av mine venner synes det virker veldig vanskelig å lage det hjemme, men her i huset lager vi hjemmelagd sushi stadig vekk. Ingrediensene er fra Blue Dragon, og fås kjøpt på velassorterte matbutikker.
  Å lage sushi og maki hjemme er kjempelett og utrolig godt – kanskje du kunne lagd et innlegg om det? Vi pleier å bruke følgende til maki-fyll:
  – Ris, nori (sjøgressmatter), Strimlet avokado, agurkstrimler, sesamfrø og finhakket rødløk i «bunn»
  – Varierer makirullene med f.eks salmalaks i strimler, hakkede frityrstekte scampi, blanding med 1 boks hakkede krepsehaler + 2-3 ss majones + vårløk + chilikrydder osv osv.

  Mye lettere enn det ser ut til, og vanvittig godt!

  • Trine 26. mars 2011 at 21:16 #

   Det kommer, det kommer! 😉

 7. Solveig 26. mars 2011 at 20:14 #

  Hei

  Har du en god oppskrift på Sarah Bernhardt kaker:)

 8. Lene kauffmann 27. mars 2011 at 09:56 #

  Har en sønn med glutenintoleranse…. Har du noen gode glutenfrie oppskrifter:)

 9. Hege 27. mars 2011 at 16:14 #

  Hei Trine

  Jeg lurer på hvordan forholdet er mellom buljongterninger og fond? I noen av oppskriftene dine skriver du x antall buljongterninger eller evt fond. Hvor mye fond tilsvarer en terning?

  • Trine 27. mars 2011 at 16:50 #

   Du må da lese på emballasjen, hva som er blandingsforholdet til den aktuelle typen. Fond i flytende form krever ofte 1,5 ss fond til 5 dl vann, men det kan variere fra type til type. Til buljongterninger er det ofte en terning til 5 dl vann. Ergo kan man (i dette tilfellet) bytte ut en buljongterning med 1,5 ss fond. Men viktigst av alt er å smake seg frem! Ok? 😉

   • Hege 27. mars 2011 at 20:30 #

    Ay ay boss 😉

 10. kristine 28. mars 2011 at 15:21 #

  Ønsker veldig gjerne mer indisk mat! Og gjerne flere oppskrifter med torsk:) Og enig med en ovenfor at Sarah Bernard er ønsket:) Kjempefin blogg!!

 11. Vivian 28. mars 2011 at 18:33 #

  Hei. Husker du for en stund siden anbefalte en resturant i Roma,men finner ikke tilbake der det sto. Fint hvis du kunne gi meg navnet 🙂
  Vivian

 12. Gunnhild 29. mars 2011 at 12:05 #

  Hei!
  Jeg har ikke fulgt bloggen din veldig lenge, men kjæresten min og jeg har allerede hatt glede av flere oppskrifter fra bloggen din.
  Én ting jeg imidlertid savner, er en god oppskrift på midtøsteninspirert mat som hummus, falafel eller kikertburgere, kjøttboller, baba ghanoush, fylte grønnsaker etc. Det finnes ikke mange slike oppskrifter på nett, spesielt ikke på norsk, og det er synd ettersom dette er både god, spennende og sunn mat som også kan være et fint alternativ til den sosiale måten å spise på som taco representerer i dag – det er så hyggelig å sitte rundt et bord med mange småretter og spise lenge.

  Hva synes du?

 13. Er på jakt etter gode vegetarretter (middag). (Er ikke vegetarianer, men vil gjerne senke kjøttinntaket og gjerne spise mer bønner og linser. Så å spise en vegetarmiddag i uka syns jeg er et realistisk mål.. 🙂

  • Trine 10. april 2011 at 19:33 #

   Vi benytter mye grønnsaker i de fleste middagsrettene våre, og mange av de vil nok enkelt kunne tilpasses å bli rene vegetarretter, om du ønsker. Vegetarrettene på matbloggen er samlet her: http://trinesmatblogg.no/tag/vegetar/, og flere kommer, så følg med! 😉

 14. Bjørg 29. mars 2011 at 19:29 #

  Hei Trine
  Endelig har jeg fått prøve ut perlespelten etter din oppskrift, god konsistens og smak, absolutt et alternativ til ris og med en mye bedre GI( glykemisk indeks). Problemet jeg hadde var å få tak i polert Perlespelt, var innom 6 forskjellige helsekostbutiker og et par velass. dagligvarebutikker,før jeg fant det i en liten helsekost i Sandvika. Ble da informert om at det foreløbig kun er Holli mølle som produserer dette.
  Tenker du å legge dette på høyresiden på bloggen din slik at det alltid blir lett å finne «tilbakemeldingssiden» din?
  Ha en fin kveld,Bjørg:-))

  • Trine 2. april 2011 at 21:03 #

   Ja, det er visstnok bare Holli Mølle som produserer perlespelt. Jeg har tatt kontakt med de og fått opplyst at det skal være tilgjengelig i alle Meny-butikker. Har ellers lagt ut link til innlegget umder «Velkommen» helt til øverst i høyremenyen, i tillegg til at det ligger en link i fanen «om meg». 😉

 15. Ingvill 30. mars 2011 at 08:04 #

  Hei, Trine!
  Jeg har akkurat oppdaget bloggen din og synes den er veldig inspirerende! Flotte bilder og herlig mat – sjekker hver dag: )
  Jeg skal forhåpentligvis på fjellet i over en uke i påsken. «Problemet» er at vi kun har to bluss, ingen stekeovn, ikke kjøleskap/fryser etc. Har en kjeller hvor det er relatvit kaldt.
  Har du noen gode tips til mat som enten kan lages på forhånd og holder seg godt, eller gode retter som kan tilberedes under enkle forhold..? Det er jo en veldig viktig del av ferien å spise god mat: )
  Hilsen Ingvill

  • Trine 2. april 2011 at 20:58 #

   Mange av rettene på bloggen vil være egnet også på hyttetur med bare ett bluss, og jeg anbefaler at du tar en titt på bloggen for å se om du finner noe som frister og som kan passe. Visst skal en også kose seg på hyttetur! 😉

 16. Ina 30. mars 2011 at 10:39 #

  Ostekake! 🙂 Gjerne med gelelokk! Syns det er litt småvanskelig

 17. A 30. mars 2011 at 21:00 #

  Hei! Er kjempe stor fan av bloggen din, den har faktisk lært meg å lage mat 🙂

  Men, savner flere oppskrifter når det gjelder andre fiskeslag enn torsk og laks. F.eks ørret, steinbit, isgalt, tunfisk osv.

  Ellers fortsett det gode arbeidet 🙂

 18. May-Liss T 31. mars 2011 at 15:31 #

  Ville bare si at vi har hatt stor glede av bloggen din og testet ut flere av rettene med stor suksess! =) Reklamerer for bloggen hvorhen jeg går. =)

  om jeg skal etterlyse noe må det bli flere fiskeoppskrifter, men er også interessert i fototips om du vil dele de. =) Du tar jo bare helt nydelige bilder!

  Lurer også hvilke program du bruker for å lage flash’en du har på fremsiden?

  gleder meg til å teste ut enda flere av dine oppskrifter. Tusen takk for at du tar deg tid til denne bloggen!

  • Trine 2. april 2011 at 20:47 #

   Flere fiskeoppskrifter kommer! Fototips blir det dessverre ikke… Hvis du mener slideren jeg har på «forsiden» er den en funksjonalitet på WP-malen «Canvas». 😉

 19. MissMette 2. april 2011 at 01:29 #

  Mexicansk biffnadder med pommes frites
  som er sterk, kryddet god, og hvordan få kjøtte mørere.
  På forhånd tusen takk, og flott og inspirerende blogg
  du har – en fryd å titte innom deg 🙂

  Klem fra Mette

 20. Siri 3. april 2011 at 14:34 #

  Hei! Jeg er en ung kokkinne som finner mye inspirasjon i bloggen din – takk for det! Det jeg savner er oppskrifter på søtsaker/snacks som er litt sunnere enn mye av det du skriver om. Jeg prøver meg litt frem med andre typer søtt, bl.a. splenda og stevia (evt. honning), og synes det hadde vært kjempespennende med oppskrifter som har disse eller lignende ingredienser i stedet for rent sukker. Skjønner at du kanskje ikke bruker det, og derfor ikke skriver om det – men kanskje det kunne være et spennende tips og noe å eksperimentere med?

  Ellers, tusen takk for mye inspirasjon, både i tekst og bilder!

  Mvh Siri

  • Trine 10. april 2011 at 19:38 #

   Takk for hyggelig tilbakemelding!

   Jeg har ingen planer om å ta i bruk stevia eller splenda i mine oppskrifter. Jeg benytter mest mulig ekte råvarer i matlagingen, og forsøker ellers å redusere sukkermengden i maten, men kommer nok til å holde meg til hvitt/brunt sukker og honning/sirup der det er hensiktsmessig. 😉

 21. Ståle 5. april 2011 at 15:50 #

  Hei Trine!

  Tenkte jeg skulle lage vaniljesukker.
  Er det mulig å få kjøpt ekte tahiti vaniljestenger her i Norge? (Nettbutikk kanskje)

  Hilsen
  Ståle

  • Trine 5. april 2011 at 22:45 #

   Jeg mener jeg har kjøpt Tahiti vaniljestenger i Norge, men husker ikke hvor, dessverre…

 22. Sandra 15. april 2011 at 23:07 #

  Hei hei Trine!
  Jeg har to forslag til oppskrifter da 🙂 Den ene er en slags «is-ostekake», med en smak av sitron eller lime. Eller også kanskje noen bær eller lignende. Det hadde vært veldig spennende 🙂
  Og den andre er kokoscupkakes. Har funnet ut at det skal gå helt fint å bytte ut noe eller alt melet med kokos mel(går ann å kjøpe, eller bare «male» kokos selv i en foodprosessor eller lignende så det blir til mel) Så lurte på om du ville lage noen cupkakes med kokos, også kanskje en smak av sitron eller noe annet i glasuren eller selve deigen 😀
  Må ikke lage dem akkurat sånn, men noe lignende hvis du skulle få tid til det en dag 😀

  Sandra 14

  • Trine 18. april 2011 at 18:17 #

   Takk for innspill! En ostekake kommer nok om ikke så alt for lenge. Må vente på riktig anledning først, jeg lager ikke slike kaker til hverdags 😉 Kokoscupcakes vet jeg ikke om jeg kommer til å lage, er nemlig ikke så glad i kokos selv… Sitroncupcakes kommer imidlertid ganske snart! 😉

 23. Vivian 16. april 2011 at 19:03 #

  Hei.
  Lurte på om du hadde noen god kebabsaus? Når jeg har spist kebab er det av og til to sauser en lys grå aktig som ikke er så sterk og en rod som er sterk. Lurte på om du har prøvd deg på noen av disse. Ser du har oppskrift på kebab her men ikke lignende saus som jeg tenker på , Disse sausene er i kebab i pita og rullekebab 🙂

  • Trine 18. april 2011 at 18:14 #

   Jeg spiser aldri kebab ute, og vet ikke helt hva du mener. Jeg må i så fall (sånn noenlunde) få vite hva slags ingredienser som er i. 🙂

 24. Janne 17. april 2011 at 19:40 #

  Hei!

  Er en stor fan av bloggen din og jeg har funnet mange retter jeg har lyst å prøve fremover.
  Det hender innimellom at du bruker ingredienser som jeg ikke vet hva er… *flau*..
  Et ønske fra meg er at du tar et bilde av alle ingrediensene samlet før du begynner på måltidet?
  Da kan jeg se hvordan det ser ut når jeg skal ut og handle 🙂

  • Trine 18. april 2011 at 18:01 #

   Takk for hyggelig tilbakemelding! Skjønner det ikke er lett å orientere seg i jungelen av ingredienser og ulike leverandører. Jeg skal forsøke å bli flinkere til å forklare, men kan nok ikke love å fotografere ingrediensene før jeg tilbereder retten. De fleste rettene på bloggen lages i en vill fart etter en hektisk arbeidsdag og med en treårig kjøkkenassistent som skal være med på det meste, og en slik fotografering er derfor som regel sjelden tid eller overskudd til. Lykke til med matlagingen fremover! 😉

 25. Ida 30. april 2011 at 21:54 #

  Kjære Trine! Jeg vil bare rett og slett si TUSEN MASSE TAKK for at du deler oppskriftene med oss:) For ca 8mnd siden ble jeg gift og som kone skal man, syntes jeg, få til litt på kjøkkenet. Og det har jeg virkelig gjort med dine oppskrifter! Noe så simpelt som boller i 123 pose klarte jeg ikke å lage, men med din oppskrift, kan jeg nå lage deilige boller:) Og MIN mamma spør etter oppskriften……. Da har jeg lyktes:) Jeg har dine fylte horn til heving nå når jeg skriver dette og jeg gleder meg!

  Tusen takk for at du er du og at du deler med deg:)

  • Trine 1. mai 2011 at 14:44 #

   Så gøy å høre! Lykke til videre på kjøkkenet! 😉

 26. Grete 4. mai 2011 at 09:51 #

  Hei!

  Jeg har nå laget en helg haug av oppskriftene dine, og alt har blitt kjempegodt – andrebrystet ble perfekt 🙂

  Jeg lurer på om du – sånn på stående fot – har et het tips til hva jeg kan servere til middag til femten jenter på en hverdag (bursdagsfeiring). Selve bordplasseringen blir litt uformell, så det passer ikke med retter som jeg må legge opp på tallerkenen.

  Det hadde vært morsomt om du hadde et forslag 🙂

  Jeg er innom siden hver dag og henter mye inspirasjon herfra!

  Hilsen Grete

 27. Jane 22. mai 2011 at 23:16 #

  Hei. Du har en flott blogg, og jeg har laget utallige retter fra deg, bla. a «spaghetti med reker og hvitløk». Den tenkte jeg å lage igjen, men finner den ikke. Kan du legge ut en lenk til oppskriften eller sende meg den på e-post, så hadde jeg blitt kjempeglad. Nå i disse matbloggtidene så skiver vi ikke ned oppskrifter lenger, men bare logger oss inn, men jeg burde blitt flinkere og lagret oppskriftene som jeg har laget. Gleder meg forresten til å se deg i frokost tv neste mandag….-]

  Jane

 28. Cathrine 23. mai 2011 at 11:12 #

  Hei
  Fikk engang servert en nydelig «innbakt» kylling. Har prøvd å finne oppskrift på lignende men resultatløst… Har ikke turt å prøve meg frem selv – så det blir vel neste skritt hvis ikke du har noe i ermet 😉
  Skal prøve å beskrive hvordan det så ut og hvordan det smakte.
  Kyllingen var rund på størrelse med en tennisball. Virket som om den var rullet inn i kyllingskinn? Den var trukket i kraft el lignende og så litt grå og uappetittelig ut. Men smaken… Masse estragon, timian og sort pepper. Ballen inneholdt kjøtt fra hele kyllingen, så jeg lurer på om det kan være helkokt kylling som man har plukket kjøttet av og blandet med krydder for deretter å presse/rulle sammen i en ball omgitt av kyllingskinn og trukket i kraft igjen. Høres dette kjendt ut på noen som helst måte? Utrolig saftigt og smakfullt ihvertfall. Hvis ikke du har noen konkret oppskrift – har du da noen tips om hvordan jeg skal gå frem?
  Takker ellers for masse inspirasjon og nydelige oppskrifter. De er flittig brukt 🙂

  • Trine 7. juni 2011 at 22:56 #

   Sliter litt med denne…

 29. Annema 23. mai 2011 at 15:21 #

  Hei!!

  For en stund siden kjøpte jeg en flaske hvit condiment (med ingefær og honning) fra Oliviers & co,trolig litt revet med av den hyggelige damen som jobbet der, men jeg har liksom ikke funnet noe særlige bruksområder for denne herligheten.. Den er veldig god på salat, men hadde jo vært moro å prøvd noe mer.. Har søkt litt på oppskrifter på nettet, men ikke funnet noe særlig. Lurer derfor på om du har vært borti hvit condiment og evt har noen forslag? Er innom bloggen din daglig og finner stadig gode tips og oppskrifter! Strålende blogg! 🙂

  • Trine 24. mai 2011 at 21:17 #

   Jeg har også noen flasker condiment stående og sliter også litt med å få brukt de. Brukte eplecondiment på en dessert forleden, og oppskrift kommer innen en uke eller to.

 30. Annema 29. mai 2011 at 21:51 #

  Hei igen!

  Takk for tips om bruk av hvit condiment!
  Jeg har blir bitt av brødbakebasillen, og tenkte å prøve meg på surdeigsbrød. Har et lite spm i forbindelse med det – hvorfor er det v iktig å bruke økologisk mel i starteren? Går det ikke med vanlig mel, og i såfall hvorfor?
  Jeg lurer også på om du bruker bakesten i ovnen din, og om du bruker det til brødbakst? Jeg har nettopp fått meg en kleberstein til å ha i ovnen, men strever litt med å få lagt over pizzabunner, ferdig hevede brød etc uten at det blir tull. Har du noen tips?

  Forresten, lykke til på God morgen, Norge i morgen! 🙂

 31. Jeanette 30. mai 2011 at 23:37 #

  Hei Trine!

  Takk for en fantastisk matblogg!
  Har du en god oppskrift på den thailandske suppen tom yam kung? Jeg er så utrolig glad i denne suppen, men har ikke fått den helt til selv.

  Gleder meg til flere herlige oppskrifter fra deg!:)

  • Trine 31. mai 2011 at 00:13 #

   Takk for hyggelig tilbakemelding! Jeg har foreløpig ingen oppskrift på tom yam kung på bloggen, men driver og eksperimenterer med thailandske oppskrifter, så det kan hende at den kommer en gang! 😉

 32. Manja 3. juni 2011 at 23:30 #

  Hei!

  Tusen takk for at du deler så mange fantastiske og inspirerende oppskrifter! Vi lager middag ala Trine rett som det er! Vi har nå fått oss dampovn, noe jeg har sett at du også har. Nå bruker vi den for det meste til grønnsaker og fisk. Bruker du din ovn mye? Det hadde vært veldig gøy om du la ut noen flere oppskrifter med damp!

  • Trine 5. juni 2011 at 00:52 #

   Jeg benytter dampovnen en del, men har mange nye ting jeg har lyst til å prøve ut. Flere oppskrifter kommer etter hvert, så det er bare å henge med videre. 😉

 33. Trude 7. juni 2011 at 21:44 #

  Hei!!

  Følger bloggen din daglig og får stadig inspirasjon til middager, bakst og godsaker 🙂

  Er veldig ivrig på brødbaking om dagen, og skal investere i en god jernpanne til det gode no-knead-brødet. Frem til nå har jeg brukt salatbollen min fra Pillivuyt med en stor pastatallerken fra samme merke til lokk. Det er jeg lei av – og lurer på å kjøpe le Creuset. Kan du anbefale en ideell størrelse på pannen? Er 3,3 liter stort nok? Jeg har lyst å prøve å lage oppskriftene litt større. Når jeg baker brødet, så er det oppspist (av meg og snart tre søte små…) på et blunk!!

  PS. Laget GMN-middagen din i går og det var stor suksess blant store og små!

  Beste hilsen Trude 🙂

  • Trine 7. juni 2011 at 23:03 #

   Le Creuset er ypperlig til eltefrie brød og ca 3,3 liter er perfekt størrelse for oss, men vi er bare tre som bor her hjemme. Men du får vel ikke vesentlig større brød da?

   Så gøy å høre at GMN-torsken smakte godt. Skal lage den selv igjen om en uke eller to. 😉

 34. Camilla 14. juni 2011 at 06:39 #

  Inspirasjon og matglede…?! Oh yesss..!! Kjempefin blogg!! Lykke å lage mat når du er her og hjelper oss!
  Tusen takk!!!
  Keep on the good work!!
  Godhilsen fra Camilla

 35. Eva 15. juni 2011 at 22:17 #

  Takk for veldig flott matblogg!! Mange gode tips!
  Kanskje du kunne legge inn noen tips mht klubbmat? Enkelt og greit…
  Hilsen Eva

 36. camilla 17. juni 2011 at 16:20 #

  Super blogg med flotte tips ! Tusen takk !

 37. Tora 19. juni 2011 at 17:54 #

  Hei, jeg ønsker meg en oppskrift på gode blåskjell.

  Har spist blåskjell i en slags fløtesaus med potetbåter og aioli ute noen ganger. Har testet ulike oppskrifter hjemme i etterkant – men det blir lissom ikke det samme. Kanskje du har noen gode forslag?

  • Trine 4. juli 2011 at 01:26 #

   Jeg er ikke så glad i blåskjell selv, og derfor kommer det heller ikke særlig med oppskrifter med blåskjell på bloggen. 😉

 38. Katrine 21. juni 2011 at 14:10 #

  Sunne muffins

  Kaffebrenneriet har noen veldig gode klimuffins med aprikos og bringebær eller noe lignende.. De er grove uten å bli tørre og gir ikke like dårlig samvittighet som å spise vanlige muffins. 🙂 Tenkte det kunne sendes med i barnehagen til 2 åringen av og til. Har du forslag til oppskrift? Takk for fin blogg!

  • Trine 4. juli 2011 at 01:17 #

   Grove muffins står på «to do» listen min, så regner med at de vil være på plass rundt skolestart eller deromkring. 😉

 39. Kamilla 26. juni 2011 at 17:15 #

  Har du en oppskrift på saus som ligner Toros kylling bretagne-saus? Er veldig glad i den, men foretrekker å lage fra bunn, uten poser 🙂

  • Trine 4. juli 2011 at 01:07 #

   Jeg har ikke smakt Toros Bretagne saus og kan dessverre ikke hjelpe deg. Hvis du søker på kyllingoppskriftene på bloggen finner du noen sauser som kanskje kan falle i smak?

 40. Nathalie 28. juni 2011 at 13:09 #

  Hei, Trine

  Først må jeg bare si at du har en veldig fin blogg – masse interessante og fristende oppskrifter!

  Jeg lurer på en ting. Jeg har registrert at i flere av dine oppskrifter og på andre blogger blir det brukt slike mikserboller (mener å ha lest at du har en fra Kenwood) fra Kenwood eller KitchenAid etc. Er det da nødvendig med en slik mikserbolle, eller kan man benytte seg av vanlig håndmikser eller litt eldre kjøkkenmaskiner?

  Tusen takk for en inspirerende blogg!

  • Trine 7. juli 2011 at 01:15 #

   Takk for hyggelig tilbakemelding! Hva slags kjøkkenmaskin du bør benytte vil variere etter hva du skal lage. Skal du lage kaker, muffins eller lignende kan du fint benytte håndmikser, for eksempel. Til gjærdeig foretrekker jeg å benytte en robust kjøkkenmaskin med eltekrok, og har for eksempel en 20 år gammel Kenwood for formålet, da jeg synes det gir best resultat. Det finnes selvsagt andre leverandører enn Kenwood og Kitch Aid som fint kan gjøre samme jobb! Når det er sagt kan det meste fint lages uten bruk av kjøkkenmaskiner, men du må da belage deg på å bruke en del håndkraft, og det kan være greit det også. Selv har jeg for eksempel ikke kjøkkenmaskin med eltekrok på hytta, og da elter jeg alltid for hånd, gjerne med hjelp fra mannen min. 😉

 41. Nina 29. juni 2011 at 19:41 #

  Hei Trine Takk for fin blogg. Testet GMN torsk i dag og det ble suksess, selv om jeg ikke fikk tak i fersk timian ikke alltid de har sånt i lille Askim. Så klippet fra god morgen Norge i dag. Syns jeg hørte en trønderopprinnelse. Me too. Elsker å lage mat fra grunnen av og kommer til å prøve flere av oppskriftene dine. Sliter med å få til god pommes frites hjemme syns de blir slappe med en gang, har du noen tips, spiser ikke sånt ofte altså:)

  • Trine 4. juli 2011 at 00:47 #

   Så gøy at GMN-torsken smakte! Jeg opplever rett som det er at jeg ikke får tak i ingredienser og da må en improvisere. I Askim pleier jeg vanligvis å handle i butikken vis-a-vis polet, de pleier å ha godt utvalg. Stemmer at jeg er trønder, nærmere bestemt fra Trondheim ;).

 42. Heidi Fagerli 6. september 2011 at 21:31 #

  Hei Trine. Takker for flott blogg.
  Har laget mange retter allerede.

  MVH HEIDI.

 43. Vivian 22. september 2011 at 17:39 #

  Hei .
  Lurte på om du hadde en oppskrift med kyllingbryst med tomatsalsa oppå og til slutt pasmesanost på toppen. Servert med ovnsbakte potetbåter. Smakte dette i Italia og var bare veldig godt, så kunne vært gø å fått til en lignendes rett selv. 🙂

  • Trine 25. september 2011 at 18:40 #

   Mmmm, det høres kjempegodt ut! Har du prøvd denne oppskriften: http://trinesmatblogg.no/2011/03/kylling-med-parmasv%C3%B8p-r%C3%B8d-pesto-og-timianpoteter/? Ikke helt det samme, men følg med kanskje det kommer en oppskrift som ligner mere? 😉

   • Vivian 27. september 2011 at 11:13 #

    Denne skal helt klart prøves, hørtes deilig ut 🙂 Er innom bloggen din nesten hver dag, Du har utrolig mange gode retter. Så det var deg jeg tenkte på med en gang, når jeg tekte på å kunne få gjennskapt de gode smakene fra italia. 🙂

 44. Kari 28. september 2011 at 14:39 #

  Hei Trine..

  Jeg må bare fortelle de at du har en fantastisk blogg som jeg leser og følger med på flere ganger i uken. Jeg både håper å tror at det er mange flere som gjør det og lar seg inspirere til å lage mat!
  Jeg er utdannet og jobber som restaurant kokk, og er svert inponert over alle oppskriftene du har klart å sammel å ikke minst bruker i din hvedag.
  Fantastisk at du deler oppskriftene og din inspirasjon med omverden, slik at flere får lyst til å lage GOD og ikke minst HJEMMELAGET mat med bruk av mye skikkelige råvarer:) 🙂

  Har tatt ibruk flere av oppskriftene dine, spesielt nå siden jeg går hjemme i fødselspermisjon. Selv om man er kokk kan det være et mareritt å planlegge hva man skal ha til middag, eller hva man skal fylle fryseren/kakeboksene med.

  en matfagli hilsen fra Nord Trøndelag 🙂

  • Trine 28. september 2011 at 18:23 #

   Tusen takk for veldig hyggelig tilbakemelding! Blir spesielt ydmyk når jeg får slike godord fra en som selv er i bransjen. 😉

 45. Liv 1. november 2011 at 21:55 #

  Hei Trine! Jeg har fulgt bloggen din noen måneder og funnet masse inspirasjon til hverdags-og festmat. Vi koser oss med oppskriftene og tilberedningen. Takk for at du deler kunnskaper og erfaring. Mannen min og jeg har laget masse mat gjennom flere tiår til 4 barn og foreløpig to barnebarn og en diger omgangskrets. Vi vil gjerne utvikle ferdihetene videre og være skikkelig oppdatert og opplever at bloggen din er en flott hjelp. Takk skal du ha, vi gleder oss til å følge deg videre! 🙂 Liv

 46. Vivian 8. november 2011 at 10:56 #

  Hei. Har du laget matmuffins noen gang, og har du i tilfelle noen god oppskrift på det ?

 47. Gunvor 6. desember 2011 at 14:22 #

  Hei!
  Eg er rett og slett hekta på bloggen din! Har likt å laga mat i mange år og elskar kokebøker. i det siste har det vore mange andre ting som har opptatt tida mi, og det har gått ut over matlaginga. Men så fann eg heilt tilfeldig din blogg. Og den er super!! Inspirasjonen er tilbake og eg har allerieie prøvd ut mange av oppskriftene dine. I dag blei det biscotti med sitron og julebrød:-) Vellykka!

  Lykke til! Eg er imponert over innsatsen og oppdateringane dine! Det beste er at du skriv litt meir enn berre oppskrifta og at du er så ryddig og strukturert!!

 48. Jane 2. januar 2012 at 17:40 #

  Hei Trine
  Jeg tenkte å lage en torskeoppskrift du har lagt ut for en stund siden som heter «Parmasvøpt torsk), og tilbehøret til denne oppskriften er bl.a sur-søt løk. Du har linket til en side som ikke finnes lengen. Er det mulig å få denne oppskriften eller har du annet tilbehør som du synes passer bedre? På forhånd takk…:-)
  Jane

 49. Jane 2. januar 2012 at 21:00 #

  Tusen hjertelig takk for raskt svar. Detterskal garantert prøves….

  Jane

 50. Hege 9. januar 2012 at 10:03 #

  Hei!

  Jeg prøver å bruke matbloggen din så mye som mulig.
  Helt supert med ny inspirasjon til hverdagsmaten.

  Det er en ting jeg savner – og det er en «min side» hvor man kan logge seg inn og lagre de oppskriftene man selv ønsker.
  Jeg må innrømme at jeg finner noen favoritter, og i stedet for å leite opp disse hver gang hadde det vært fint med en «min side».

  Bare et innspill….

  Keep up the good work 🙂

  Hege

  • Trine ;) 9. januar 2012 at 20:49 #

   Takk for hyggelig tilbakemelding! Det er flere som har etterspurt en slik funksjon, men den er dessverre ikke noe jeg selv kan fikse og må i så fall leie inn hjelp for å gjøre dette. Denne bloggen er bare et hobbyprosjekt og jeg kan dessverre ikke bruke mere ressurser på den enn jeg allerede gjør. Så her må du nok lagre linker og bokmerker en stund til, dessverre…

 51. Lill M 18. januar 2012 at 11:46 #

  Skjønner ikke hvordan denne bloggen kan ha gått meg hus forbi?!! Ivrig husmor med lita jente på 1 år, elsker mat, flink til å bruke nettet, mange venner som mater min passion med hint og forespørsler..også har denne fantastiske siden ikke dukket opp før nå? Vel, bare 1 ting å gjøre, lese, prøve, smake og spre ordet til venner og bekjente. Siden din virker ryddig, oppskriftene godt organisert, likte ukesmeny og at fokuset er smak<3 Gleder meg utolig til å teste.
  Klem fra en glad ny disipel 😉

  • Trine ;) 22. januar 2012 at 10:53 #

   Takk for hyggelig tilbakemelding! Håper du vil finne inspirasjon på siden min! 🙂

 52. Kirsten berg 25. januar 2012 at 16:28 #

  Er bare så glad for at jeg ble tipset om bloggen din. Idag, på fridagen min, har jeg sittet og lest flere av oppskriftene dine, og skjønner at dette kommer til å bli min matblogg nr 1…valgte den indiske kyllingsuppen til middag idag..som smakte alldeles nydelig, og gleder meg til å ta fatt på en ny oppskrift imorgen.

 53. Maria H 2. februar 2012 at 11:29 #

  Hei 🙂
  Jeg ønsker meg oppskrift på spinatsuppe med forslag til tilbehør eventuelt ingredienser som kan være gode. Selv om det er en enkel suppe kan jeg se for meg at du kan ha en fantastisk vri som gir den mer smak. Takk for en fantastisk bra matblogg, jeg kaster meg stadig ut i noen av dine oppskrifter og resultatet blir alltid bra! 🙂

  • Trine ;) 8. februar 2012 at 22:31 #

   Laget en spinatsuppe forleden som ble kjempegod, men den ble ikke «bloggemat» denne gangen pga hektisk ettermiddag. Men, skal forsøke å legge ut en oppskrift om ikke så alt for lenge. 🙂

 54. Marianne Østbu 23. februar 2012 at 15:55 #

  Hei og tusen tusen takk for en kjempeflott blogg. Jeg er en fersk leser av bloggen, fikk tips av ei venninne, og har allerede rukket å lage flere middager og desserter! Jeg er en 4-barns mor i jobb, er glad i lage mat som ikke tar altfor lang tid, og opptatt av sunn og god hverdagsmat! Derfor var denne bloggen midt i blinken for meg! Jeg lurte på om du har noen tips til middag for veldig mange. Vi skal ha besøk av 2 familier, og vi blir tilsammen 6 voksne og 9 barn. Har begynt å tenke på hva jeg skal servere:)

 55. Solfrid 5. april 2012 at 17:58 #

  Jeg lurer bare på en ting; Jeg skal lage lammelår for første gang. I skrevne oppskrifter (feks matprat.no), står det at lammelår skal / kan stekes i langpanne med grønnsaker (feks gulrøtter, løk og poteter i båter). Men fra andre hører jeg det er best å steke den på rist med langpanne under. Vet du hva som er lettest og best?

 56. Solfrid 6. april 2012 at 09:34 #

  Takk for svar:-) Jeg er ennå litt forvirret / usikker på hva jeg skal gjøre, men finner nok ut av det til slutt:-) Vil du anbefale alt (lammelåret og grønnsakene) i langpanne (det var slik jeg forsto svaret ditt)?

  • Trine ;) 6. april 2012 at 09:40 #

   Ja, jeg anbefaler at du legger lammelåret i langpannen. HVorvidt du bør tilberede alle grønnsakene i langpannen kommer litt an på hva slags grønnsaker du skal ha. Du kan feks steke lammelåret sammen med løk og gulrøtter (krydder og litt vann) for å få en god saus, og ellers tilberede grønnsakene ved siden av. Lykke til! 🙂

   • Solfrid 6. april 2012 at 18:16 #

    Jeg tenkte på løk og gulrøtter, ja, og kanskje rosenkål (men de koker jeg selvsagt!!). Da tenker jeg litt mer på saken, og kanskje følger jeg rådet ditt 🙂 Takk igjen for svar!

 57. Kristin 25. april 2012 at 16:40 #

  Er så glad for at en av dine oppskrifter ble publisert på VG Nett for ikke altfor lenge siden. Jeg synes du har en utrolig fin blogg, og ikke minst mange spennende og inspirerende oppskrifter for en ikke fullt så god «kokk». Takk til deg!

 58. Cathrine 9. mai 2012 at 16:48 #

  Hei

  Jeg har nylig oppdaget din blogg og synes den er kjempe fin. Det er veldig mange fine oppskrifter her 🙂

  Jeg vil gjerne komme med et tips til alle som liker å lage mat. Jeg anbefaler på det sterkeste tv-serien Masterchef Australia. Den fra Australia er veldig mye bedre enn de andre utgavene jeg har sett! Jeg føler at det er større fokus på å lære å lage mat, og jeg lærer også masse, særlig ved Masterclass episodene hvor kokkene lager mat step-by-step! Serien går nå på TCL.

  • Trine ;) 20. mai 2012 at 11:59 #

   Takk for tips, men har dessverre ikke TLC…

 59. Lisa 2. august 2012 at 21:28 #

  Hei!
  Må også takke for en super matblogg, det er den matbloggen jeg oftest lager mat fra. De siste dagene har vi hatt både torsk og laks+ at et brett med nystekte havrekjeks står til avkjøling as we speak 😀
  Lurte bare på en ting; ukemenyene dine. Jeg har fått med meg at du planlegger i to omganger, jeg pleier å ta en uke i slengen. Men det jeg ikke får helt tak i, er det slik at råvarene som man kjøper inn, blir brukt opp i løpet av ukens oppskrifter?Jeg har ikke fulgt noen ukemeny dag til dag enda, tar bare en rett her og en rett der når jeg trenger litt inspirasjon. Så det hadde vært kjekt å vite, for jeg vil jo være litt økonomisk også 🙂

  • Trine ;) 3. august 2012 at 09:36 #

   Takk for hyggelig tilbakemelding! Når det gjelder ukemenyene er de dessverre ikke satt opp slik at det er tatt hensyn til effektiv utnyttelse av ingrediensene. Det vil jo ofte også være avhengig av hvor mange man er i husstanden. Jeg prøver å legge vekt på en variert og sunn meny tilpasset sesong. Lykke til!

 60. Ruta 17. august 2012 at 11:40 #

  Hei Trine, superflott blogg du har.

  Jeg lurer på om du kan tipse om matstylings/fotokurset du har gått.
  Jeg mener å ha lest om det i bloggen din for en stund siden, men klarer ikke å finne det i farta.
  mvh Ruta

  • Trine ;) 17. august 2012 at 11:52 #

   Fotokurset var i regi av Matbloggsentralen 🙂

   • Ruta 17. august 2012 at 13:02 #

    Tusen takk for svaret:)

 61. Ekaterine Dvali 22. januar 2017 at 20:22 #

  Hei,
  Noen av de suppene som er fant på din blogg, er blitt favorittmaten hjemme hos oss.
  Jeg har ennå ikke sett/klart å finne spinatsuppe på bloggen din. Det hadde vært fint å lage spinatsuppe a la Trine.
  Mvh Eka 🙂

Legg igjen en kommentar