Grillet laks med spinat- og erterisotto

Risotto, erter, spinat, sitron, tomater, parmesan, basilikum og laks er en utrolig bra kombinasjon! Det er egentlig ikke stort og fundere på, lag denne retten så raskt du kan. Til to store og en liten trenger du omtrent:

  • 6-8 cherrytomater, delt i to
  • ca 500 gram laks, i porsjonsstykker
  • olivenolje
  • sitronsaft
  • maldonsalt

  • 2 ss smør
  • 2-3 sjalottløk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 dl risottoris
  • 3/4 dl hvitvin (kan sløyfes)
  • 7-8 dl varm kylling- eller grønnsakskraft
  • 100 gram grønne erter
  • 1 liten pose (baby)spinat
  • 25-50 gram parmesan, revet
  • 1 ss god olivenolje
  • 1 ss smør
  • litt sitronsaft
  • salt og pepper
  • basilikum, hakket

Tomatene: Legg tomatene i et ildfast fat med snittsiden opp. Ringle over litt olivenolje og strø på litt maldonsalt og bak tomatene i ovnen ved 175-200 grader varmluft, i ca 20-30 minutter.

Risottoen: Fres sjalottløk og hvitløk i smør, til løken blir blank og myk. Tilsett risen og la den surre med, til riskornene blir blanke. Tilsett hvitvinen og la det surre til vinen er kokt nesten inn. Spe med litt av kyllingkraften i flere omganger og rør godt underveis. Væsken skal koke nesten inn mellom hver speing. Når nesten all væsken er kokt inn tilsettes ertene slik at de får koke med et par minutter. Risen skal nå være al dente, dvs at det skal være litt tyggemotstand i den. La risottoen hvile et par minutter, før du tilsetter revet parmesan, smør og olivenolje. Smak til med sitronsaft, pepper og salt (om nødvendig). Fres spinaten raskt i en stekepanne sammen med litt smør eller olje, til den såvidt faller sammen. Tilsett spinaten og basilikum helt til slutt og rør det hele forsiktig sammen.

Laksen: Pensle en blanding av olivenolje og sitronsaft på laksestykkene og krydre med salt og pepper. Stek laksen ca 3-4 minutter på hver side i en grillpanne, til den er passe stekt. Har du ikke grillpanne kan du benytte vanlig stekepanne. Alternativt kan du bake laksen i ovnen ved 200 grader i ca 10 minutter (avhengig av stykkenes størrelse), til fisken såvidt faller fra hverandre. Den skal heller være litt rå enn for mye stekt. La laksen hvile noen minutter før den serveres.

Anrett risottoen på en tallerken og legg laksen oppå. Fordel tomatene på tallerkenen og server umiddelbart.

Enjoy!


, , ,

11 Kommentarer

  1. Grete 16. mars 2011 at 11:14 #

    Hei!

    Siden din er så utrolig fint – jeg henter mye inspirasjon herfra!

    Hvor mye risottoris bruker du i denne oppskriften?

    Hilsen Grete

  2. Helene 16. mars 2011 at 11:36 #

    Ser utrolig godt ut! 🙂 Men du har glemt å skrive hvor mye ris du bruker 🙂

  3. Annica Om Mat 17. mars 2011 at 09:59 #

    Hei Trine,

    Ser helt fantastisk ut:-)
    Perfekt familiemiddag.

    Hilsen Annica

  4. Hanna Aase 17. mars 2011 at 12:47 #

    Kjempe flott oppskrift!

  5. Benedicte 3. mai 2011 at 18:50 #

    Denne var fantastisk god! Linket til oppskriften på bloggen min. 🙂

    • Trine 3. mai 2011 at 18:59 #

      Ja, dette er en høydare! 😉

  6. Cecilie 22. november 2011 at 23:10 #

    Dette var en suksess for hele familien! Barna synes risottoen så «rar» ut, men de elsket den! Takk for mange inspirenende oppskrifter. 😉

  7. Unn Iren 11. juni 2012 at 19:28 #

    Selv om du oppfordrer til å lage denne retten så rast man kan tok det meg likevel over et år å få gjort nettopp det. Men når det skal sies så var det verd å vente på! Denne retten var utrolig god! Hilsen både meg, mann og sønn på 1,5 år 🙂

  8. Live 21. august 2017 at 17:14 #

    Bruker du frosne erter? 🙂

    • Trine ;) 22. august 2017 at 15:01 #

      Ja.

Tilbaketråkk/Pingbacks

  1. Grilled salmon and risotto with green peas and spinach – yum! - Tippi+Ella - 3. mai 2011

    […] here. I made this for dinner today and it was […]

Legg igjen en kommentar