Sjokocupcakes med bringebærfrosting

Ønsker du en gradvis nedtrapping av sukkerforbruket fra sist helg, kan du for eksempel slå til med sjokoladecupcakes på en tirsdag. Det er jo tross alt kvinnedagen i dag! Dette er for øvrig en enkel og god grunnoppskrift på muffins, som for eksempel passer godt i barneselskap og i andre selskap.

Denne gangen har jeg til en forandring forsøkt meg på kulørt frosting. Jeg er ikke helt fortrolig med små brune flasker med ukjent innhold som farger maten i zykedeliske farger, og har derfor latt naturlige fargestoffer (bringebær) kaste sin glans over kakebordet, som altså ble ganske så sukkersøtt og råsa. Ikke en vanlig farge hjemme hos mine to menn og meg, men kakene går likevel ned på høykant. Jeg må jo også begynne å forberede meg på et lite rosa skjær i hverdagen igjen, ettersom begge døtrene mine venter jenter med 4 dagers mellomrom i juni. Det blir stas! Til 12 gode muffins og et rosa skjær i hverdagen trenger du:

Sjokolademuffins

 • 125 gram romtemperert smør
 • 175 gram sukker
 • 2 egg
 • 1,5 dl melk
 • 250 gram hvetemel
 • 2 ss bakekakao
 • 2 ts bakepulver
 • 50 gram kokesjokolade

Bringebærfrosting

 • 2 ss silte bringebær
 • 100 gram kremost, naturell
 • 300-400 gram melis

Rør sammen smør og sukker, og tilsett deretter eggene ett av gangen. Ha i de øvrige ingrediensene og rør til en jevn røre. Bruk kjøkkenmaskin.

Fordel røren i 12 muffinsformer. Del opp sjokoladen i staver og stikk 2-3 staver ned i hver muffins. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i ca 18-20 minutter, til muffinsen er gjennomstekt. Avkjøl muffinsen på rist.

Ha ca 1/2 dl friske eller frosne bringebær i en sikt og press bærene gjennom med baksiden av en skje eller lignende. Du trenger ca 2 ss silte bringebær til denne oppskriften – bruk måleskje! Rør sammen kremost og silte bringebær til en jevn røre, og rør inn så mye melis som er nødvendig for at du skal få en fin konsistens på frostingen din.

Ha frostingen i en sprøytepose eller lignende og pynt i vei. Alternativt kan du smøre på med en kniv. Pynt eventuelt med strøssel, glitter og stas. Vi droppet det hjemme hos oss, cupcakes med rosa frosting var mer enn nok «glam» for gutta mine ;). (Oppskriften ovenfor ga nok frosting til 8 cupcakes med samme mengde som kakene på bildene.)

Kakene kan fint fryses, men fortrinnsvis uten frosting.

Enjoy!


Trines Mat-Feed

Få dagens oppskrift rett inn i innboksen!

, ,

16 Kommentarer

 1. Ingrid Aukan 8. mars 2011 at 12:00 #

  Mmm, dette så godt ut. Disse må jeg prøve en dag. 🙂

 2. Connie 8. mars 2011 at 17:25 #

  Tusen takk for en inspirerende blogg og deilige oppskrifter!
  Er en flittig bruker av siden din 🙂

  – Oreokaken er forresten en hit blandt alle mine venner og bekjente 😉

  • Sissel Kråkstad 12. mars 2011 at 13:34 #

   Hei Trine:))

   Laget cupcaken e i går, var kjempedode og myke:))
   Nå har jeg fransk lammegryte med vin på ovnen, gleder meg:))

   Mvh Sissel.

 3. Unn Iren 20. mars 2011 at 14:20 #

  Kjempegode cupcakes! Ble en stor hit da jeg tok dem med meg på jobb 🙂

 4. LM 25. mai 2011 at 13:30 #

  Har du prøvd med kremost lett før? Eller blir det for lite «fyde» i smaken da? Flott blogg, forresten, liker det nye designet ditt 🙂

  • Trine 25. mai 2011 at 15:02 #

   Jeg har ikke forsøkt med lett kremost, og vet ikke hvordan det påvirker smak og konsistens.

 5. Anniken 24. august 2011 at 14:47 #

  Jeg har ikke kjøkkenmaskin, kan jeg smelte smøret og røre sammen for hånd? Eller blir det best dersom man ikke smelter smøret?

  🙂

  • Trine 24. august 2011 at 23:19 #

   Jeg har ikke prøvd det på denne oppskriften, og kan derfor ikke si hvordan de vil bli om du endrer fremgangsmåten. Anbefaler deg å ta en titt på de øvrige muffinsoppskriftene på bloggen for å finne en fremgangsmåte som ikke krever kjøkkenmaskin. http://trinesmatblogg.no/tag/muffins/ (Vel de meste kan jo egentlig lages uten kjøkkenmaskin hvis du rører og rører og rører…

 6. Linda 12. februar 2012 at 08:57 #

  Skal smøret smeltes??.

  • Trine ;) 12. februar 2012 at 10:58 #

   Nei, det skal røres sammen med sukkeret, med en kjøkkenmaskin eller lignende.

 7. Renate 12. juni 2012 at 22:32 #

  Kan man kutte ut kakaoen og lage lyse muffins av denne oppskriften? da jeg lagde dine bursdagsmuffins ble de ikke så gode og myke som disse ble nemlig! Disse ble kjempemyke og gode, men har en liten gutt som helst vil ha lyse muffins!

 8. Anett 20. september 2012 at 13:14 #

  Jeg bruker aldri kjøkkenmaskin for å vispe sammen smør og sukker – den gamle mixmasteren min duger utmerket. Smøret må være mykt, og man fortsetter til røren blir nesten hvit. Moren min brukte forøvrig hjulvisp i alle år, og kakene hennes var fantastiske! Disse muffinsene så grusomt fristende ut, jeg må nok prøve de på søndag..

 9. Maia 5. november 2012 at 18:29 #

  Ser kjempe godt ut! har du noen gang laget cupcakes med tequila i? har sett at mange gjør det, men jeg aner ikke hvordan det smaker eller noe.

 10. Regina 8. januar 2013 at 12:08 #

  Hei!
  Lurte på om det går an å bruke kiwi isteden for bringebær i den frostingen?

 11. Tine 22. november 2013 at 22:39 #

  Hei Trine,

  nok en gang reddet du meg ut av bursdagskakeknipa! Barneselskap i morgen og skulle prøve på en fenomenalt enkel oppskrift…gikk rett i søpla! Da spant jeg meg inn til bloggen din og fant denne oppskriften og nå står de staselige og fine i ovnen!!! Så på vegne av meg og 14 bursdagsbarn – takk:)

 12. Anita Wangen 17. september 2014 at 11:56 #

  Hei.

  Jeg baker disse nå 🙂 Doblet røra, jammen blir det mange 😉 Har 24 til nå og enda en del røre igjen. Blir litt i fryseren også da… Nydelige!!!

Legg igjen en kommentar