En litt annerledes måte å servere torsk på, og ikke minst en litt annerledes måte å servere tomatsuppe på. Kombinasjonen av de to annerledeshetene ble usedvanlig god, og kan virkelig anbefales. Godt tilbehør som hjemmebakt brød og hjemmelaget aioli er et must for en optimal gastronomisk opplevelse, og gjerne en god rødvin. Til 3 trenger du omtrent:

Ingredienser

400 g torskefilet , i terninger
100 g chorizo , i biter
2 bokser hermetisk tomater
olivenolje
1/4-1/2 rød chili , finhakket
2 fedd hvitløk , finhakket
1 laurbærblad
3-4 dl fiskekraft
1/2 dl hvitvin (kan sløyfes)
sukker (litt)
1 rød paprika , i biter
1 løk , i biter
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Fres chili og hvitløk i litt olje. Tilsett tomatene, laurbærblad, sukker, fiskekraft og hvitvin og la det stå og koke ca 10-15 minutter. Sil blandingen og press lett på tomatene slik at du får med deg den gode kraften.

Mens tomatblandingen står og koker freser du løk og paprika til løken blir blank og myk. Fres deretter torskebitene og chorizoen i litt olje, til fisken er såvidt ferdig. Legg fisken forsiktig oppi den tomme suppegryten sammen med paprika og løk. Hell deretter den silte suppen over og varm deretter forsiktig opp suppen.

Suppen serveres umiddelbart, sammen med godt brød (for eksempel foccacia eller olivenbrød) og aioli.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei Trine!
    Tenkte jeg skulle prøve denne oppskriften, men så lurte jeg på en ting. Det står ikke noe om laubærblad i ingredienslisten, men på fremgangsmåten står det at det skal med. Hvor mange?
    Takk for super blogg, er innom hver eneste dag og henter inspirasjon 🙂

  2. Det skal være ett laurbærblad i denne oppskriften. Jeg har oppdatert ingredienslisten. Takk for at du sa ifra! 😉

  3. Hei Trine
    Laget denne suppen i dag – helt fantastisk. Lukten minnet meg om bouillabaisse og laget da i tilegg en Rouille (hvitløkskrem med grillet rød paprika) som jeg serverte ved siden av.
    Bjørg:-))

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste