Kylling med parmaskinke, tomatpesto og timianpoteter

En enkel og velsmakende kyllingrett som vi koste oss med på hytta i vinterferien, smaksatt med timian. Faktisk ganske mye timian til slutt, takket være en foretaksom liten kjøkkenassistent… Finn frem:

Kyllingen
3 kyllingbryst
salt og pepper
3 skiver parmaskinke
3 tomater

Tomatpesto
75 gram pinjekjerner, ristet
1 dl revet parmesan
ca 10 soltørkede tomater
1 fedd hvitløk
olivenolje
sitronsaft

Timianpoteter
poteter, i skiver
olivenolje, maldonsalt og pepper
frisk timian

Annet tilbehør, for eksempel asparges.

Legg potetskivene i et ildfast fat, ringle over olivenolje og krydre med salt, pepper og hakket frisk timian (eventuelt tørket). Forvarm ovnen til maksimal temperatur, sett inn potetene og senk varmen til ca 220 grader. Stekes i ca 15 minutter alene, og stekes videre sammen med kyllingen på 200 grader (se nedenfor). Potetene er ferdige når de er møre og har fått en fin brunfarge.

Lag pesto ved å ha tomater, hvitløk, pinjekjerner og parmesan i en blender eller lignende, og kjør den glatt med litt av olivenoljen. Ha deretter på mer olivenolje til du får ønsket konsistens. Smak til med sitron, salt og pepper.

Krydre kyllingfileten og stek den raskt i stekepannen. Kle fileten med en skive parmaskinke eller annen skinke og legg den med skjøten ned i et ildfast fat, sammen med tomatene. (Du kan eventuelt steke både poteter, kylling og tomater sammen i langpannen.) Stekes ved ca 200 grader i ca 10 minutter, til kyllingen er gjennomstekt. La kyllingen hvile ca 5 minutter før du skjærer den på langs og serverer den sammen med pesto, tomater, timianpoteter og annet tilbehør. Pynt med for eksempel frisk timian, slik jeg gjorde.

Mathias på snart 3 år syntes tydeligvis at mammaen hadde vært gnien med timianen, og sørget for at hele familien fikk en raus dose timian som ekstra tilbehør. Som matbloggemamma vet jeg ikke om jeg skal le eller gråte over at det var mest nærliggende for han å gå løs på timianen, når saksen for en gangs skyld lå tilgjengelig på kjøkkenbordet…


, ,

14 Kommentarer

 1. Kristoffer 1. mars 2011 at 14:21 #

  Jeg ville vært stolt! 🙂

 2. Koseligkoselig 1. mars 2011 at 16:51 #

  Så utrolig godt dette så ut nam nam!
  jeg har printet ut oppskriften din på skolebrød, den gleder jeg meg til å prøve. jeg har nemlig ALDRI bakt Skolebrød!!!!!
  🙂

 3. tonemor 1. mars 2011 at 16:57 #

  Jeg ville valgt å le!

  • Trine 1. mars 2011 at 18:20 #

   Selvfølgelig ler vi! 😉

 4. Bente Oscarsen 1. mars 2011 at 17:41 #

  Det er jo klart at Mathias måtte hjelpe til og sette sitt preg på maten kan du skjønne. De er jo så skjønne i den alderen!

 5. Anette 1. mars 2011 at 21:45 #

  Hahahhaha, jeg ler enda av den massakrerte timianen. :p Men han kunne jo ha klipt av seg håret eller annet da, sånn som storesøster gjorde på hytta for 20 år siden… :p

  • Trine 1. mars 2011 at 21:54 #

   Selv om han er lik den største storesøsteren sin på mange områder, så har han tydeligvis helt andre preferanser når først saksen blir tilgjengelig…

 6. selskapsdamen 11. mars 2011 at 08:27 #

  Denne skal jeg lage i dag og linke til deg fra min blogg! god helg!

 7. Ingvild 28. mars 2011 at 20:39 #

  Denne anbefaler jeg virkelig. Mannen i huset mente dette var noe av det bedre jeg har laget. Takker så mye for all matinspirasjon og tips du gir i bloggen din 🙂

 8. Trude 6. april 2011 at 20:25 #

  Lurer på hvordan timainpotetene skal stekes, temp. og tid?

  På forhånd takk for svar:)

  • Trine 7. april 2011 at 18:23 #

   Jeg har oppdatert oppskriften nå 😉

 9. Marie / Legojenta 5. januar 2012 at 16:15 #

  Jeg fant bloggen din for et par dager siden, og har fått litt tid i dag til å se gjennom oppskrifter her. Denne ser kjempegod ut! Jeg er ikke særlig flink til å lage mat, eller spesielt interressert, men denne har jeg lyst til å prøve! Jeg vil nok bare prøve meg på å lage kyllingfileten og ovensstekte poteter slik du beskriver, for å gjøre det litt enklere for meg selv =)
  Jeg lurte på om man må bruke olivenolje til å ha over potetene før steking, eller om det går bra å bruke «vanlig» matolje istedet?

 10. Janne 1. februar 2015 at 17:09 #

  Tuuusen takk for så mange inspirerende retter. Er i gang med lavfodmap diett og de få rettene jeg har klikket på er lov i dietten. Jeg ble så glad! Gleder meg til å se mer!!!

 11. Nina Greger 14. august 2015 at 21:39 #

  Kjempegode poteter 👍🏻

Legg igjen en kommentar