Kyllingsuppe med rotgrønnsaker og chili

Rotgrønnsaker er godt i seg selv, men setter også en utrolig smak på det de kokes i, og er derfor godt egnet i supper. Jeg laget denne suppen ut fra hva vi hadde tilgjengelig i grønnsaksskuffen, men du lager den ut ifra hva som finnes i din. Andre typer grønnsaker som fint kan benyttes i en slik suppe er  for eksempel kål, kålrabi, pastinakk og potet. Slik gjorde jeg det, til to store og en liten:

2 kyllingfileter, i biter
2 sjalottløk, hakket
6 dl kyllingbuljong eller kraft
1 gulrot, i terninger
1 persillerot, i terninger
1/2 sellerirot, i terninger
ca 1/4 rød chili, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 boks hermetiske tomater
3-4 vårløk, finsnittet
frisk rosmarin eller andre krydderurter
salt og pepper

Kok opp kyllingkraft og tilsett alle grønnsakene med unntak av vårløk og rosmarin. La suppen koke til grønnsakene er møre.

Mens suppen koker steker du kyllingbitene i litt smør. Når grønnsakene er møre tilsetter du kylling, vårløk og rosmarin. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer chili. Server med godt brød.

Enjoy!


, ,

0 Kommentarer

  1. Kjersti 20. februar 2011 at 12:55 #

    Hei!
    Når tilsetter du de hermetiske tomatene?

    • Trine 20. februar 2011 at 14:35 #

      Tomatene tilsettes sammen med de andre grønnsakene. 😉

  2. Per Ole 9. april 2011 at 08:37 #

    Hei
    Vi har laget den deilige kylingsuppa og den er veldig god !! I morgen skal Nora`s 18 års dag ! feires med søskenbarn, onkler og tanter. Da satser vi på ei stoor gryte med Trine`s kyllingsuppe med rotgrønnsaker og chili. Ha ei fin helg !

    • Trine 9. april 2011 at 10:36 #

      Så gøy! Hils gratulerer med dagen til Nora og hils også til resten av gjengen din! 😉

  3. Lena 31. august 2011 at 16:05 #

    Hei! Fantastisk oppskrift og fantastisk blogg 🙂 Du burde utgi en kokebok eller noe! Lykke videre, poster linken til bloggen på facebook og håper at flere får vite om deg =))

Legg igjen en kommentar