Rull en kake til mor – rullekake med sjokoladekrem

I morgen er det morsdag og dagen for morsdagskake. Hvis du ikke har morsdagskaken klar enda bør du lese videre, kanskje er det rullekake du skal imponere mor med i år? Bake sammen med barna?

Dersom du er mor og vet du får servert morsdagskake, kan du se bort fra dette innlegget. Er du usikker kan du eventuelt sende en link til noen som bør føle seg kallet, eller la oppskriften være synlig på skjermen, i tilfelle en forbipasserende lurer på hva du surfer på nettet etter…

Dersom du vil overraske mor med en hjemmelaget kake, og kanskje ikke er en habil kakebaker, er rullekake et veldig klokt valg. Det er enkelt, raskt gjort – og smaker alltid godt. Kaken stekes i langpannen, smøres med krem eller syltetøy, og rulles så sammen. Fort gjort, faktisk ferdig på under en halvtime. Sett av en halvtime (men halvparten av tiden kan du slappe av) og finn frem:

Kakebunn
3 egg
140 gram sukker
80 gram hvetemel
1-2 ss kakao
1/2 ts bakepulver

Sjokoladekrem
100 gram mørk kokesjokolade, gjerne 70%, finhakket
3 dl kremfløte

Tilbehør
Frisk frukt eller friske bær
Vaniljeis, kesam, stivpisket kremfløte eller creme fraiche

Sjokoladekremen bør lages en stund i forveien. Hakk sjokoladen og ha den i en stor bolle.  Varm opp fløten nesten til kokepunktet og hell over  sjokoladen. Rør til sjokoladen er oppløst, og sett deretter blandingen kaldt, i minst en time. Du kan eventuelt erstatte sjokoladekremen med syltetøy (appelsin- eller aprikossyltetøy er for eksempel veldig godt til denne sjokoladekaken), og gå rett på neste avsnitt.

Sett ovnen på 180 grader, slik at den er ferdig oppvarmet når deigen er ferdig. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis (ca 5 minutter på høy hastighet). Bland sammen alt det tørre og sikt det i eggedosisen mens du rører forsiktig med en slikkepott. Jo mer forsiktig du rører, jo mere luftig blir kaken din. (Ønsker du ikke å lage en sjokoladerullekake kan du droppe kakaoen og ellers følge anvisningene.) Hell deigen over på et bakepapirkledt stekebrett eller langpanne og stryk den jevnt utover. Stekes midt i ovnen til den er gjennomstekt, etter ca 13-15 minutter. Kakebunnen er ferdig når den slipper bakepapiret når du løfter lett på den.

Strø litt sukker på et rent bakepapir. Hvelv kakebunnen forsiktig over. Skjær eventuelt av harde kanter. Avkjøl kaken.

Pisk opp sjokoladekremen med en miksmaster. Fordel sjokoladekremen (eller syltetøy) over kakebunnen, og rull sammen.

Rullekaken serveres med friske bær eller frukt, samt en klatt krem eller vaniljeis. Og da blir mor bra gla!

Enjoy!

PS. Smaker også godt til andre anledninger enn morsdag!


Trines Mat-Feed

Få dagens oppskrift rett inn i innboksen!

,

9 Kommentarer

 1. Karoline 13. februar 2011 at 13:04 #

  Hvor stort bakebrett bruker du? en langpanne? 🙂
  Klem Karoline

  • Trine 13. februar 2011 at 21:04 #

   Jeg benytter stekebrettet eller langpannen som fulgte med stekovnen. 😉

 2. Solveig 14. februar 2011 at 09:27 #

  Kjempesuksess rundt bordet vårt i går!! Takk for god oppskrift!

 3. Åse 20. april 2014 at 09:23 #

  Lagde kaka nettopp. Rørte kanskje for mye når det tørre skulle inn. Ble rullekake brownies. Måtte steke i ca 18min (har ikea whirlpool stekeovn som vi ikke er fornøyde med). Fylt med syltetøy. Skal spises med friske bær og is etterpå. Smaken upåklagelig!
  Har du tips til hvordan få den normal?

  • Åse 21. august 2015 at 15:29 #

   Nå lurte jeg veldig! Dette er nettopp det som skjedde med meg og jeg heter Åse. 😁😀det ble brownie og syltetøy inni. Godt det og, men jeg vil jo ha Rullekake! 😊😩

 4. Charlotte 29. oktober 2014 at 21:08 #

  Hei. Den ser kjempe god ut. Men skal kaken avkjøles før kremen tas på og rulles?

  • Trine ;) 2. november 2014 at 10:00 #

   Ja, den skal avkjøles først.

 5. Hilde 8. august 2015 at 17:19 #

  Fikk ikke til fyllet!! Fulgte oppskriften til punkt og prikke MEN ikke kremkonsistens – bare tynn suppe! Hva gjorde vi feil tro???

 6. Åse bergene 21. august 2015 at 15:25 #

  Det ble ikke krem da jeg vispet. Hva gjorde jeg galt?

Legg igjen en kommentar