Svinemedaljonger og pak choy med hoi sin-saus

Da jeg kom over et flott eksemplar av Pak choy på butikken sist helg, tok det ikke lang tid før den lå i handlekurven sammen med hoi sin-saus og oystersauce. Pak choy er en kållignende grønnsak som ofte benyttes i det asiatiske kjøkken. Pak choyen fikk denne gangen selskap med svinefilet og de ovennevnte sausene, og ble en hyggelig gastronomisk opplevelse som frister til gjentagelse, om jeg skal få si det selv. Til to trenger du omtrent:

400 gram svinefilet, i medaljonger
olivenolje
salt og sort pepper
smør til steking

1 pak choy (ca 300 gram)
1 rød paprika, i strimler
1/4 rød chili, finhakket
1-2 ts ingefær, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1,5 dl kyllingkraft
3 ss hoi sin saus
1,5 ss østerssaus
1 ss soyasaus
1/2-1 lime, saften
koriander, finhakket

1 ss sesamfrø, ristet i tørr panne
ris, kokt etter anvisningen på pakken

Del svinefileten opp i jevne medaljonger. Gni de inn i olivenolje, og krydre med salt og pepper. Medaljongene stekes i smør ca 2-3 minutter på hver side på ganske sterk varme, til de får en fin stekeskorpe på begge sider. La de surre et par minutter på svak varme på hver side, og la de deretter hvile ca 10 minutter.

Fres paprikastrimlene i litt olje på middels varme et par minutter, og tilsett deretter chili, ingefær og hvitløk. La det surre med noen minutter, men pass på at det ikke tar farge. Ta pak choy bladene fra hverandre, skyll og skjær av den nederste delen av stilken. Ha kålbladene i stekepannen og la den surre med et par minutter. Tilsett kyllingkraften og rør rundt, sett på lokk, og la kålen trekke et par minutter. Smak til med hoi-sin saus, østerssaus, koriander og limesaft.

Server svinemedaljongene sammen med pak choy og sausen, med ris som tilbehør. Strø ristede sesamfrø over ved servering.

Enjoy!


, ,

5 Kommentarer

 1. Hilde 10. februar 2011 at 05:59 #

  Hei! I hvilken butikk fant du Pak Choi? Har lett og lett…

  • Trine 10. februar 2011 at 08:12 #

   Jeg kjøpte Pak Choy på Meny i Lørenskog (Triaden). Ikke alltid så lett å få tak i. Prøv også på innvandrerforretninger, har ofte sett det der.

 2. Linn 11. februar 2011 at 12:22 #

  Hei Trine,
  du har ikke tilfeldigvis en god oppskrift på grønnsaksmedaljonger? Har lett i både kokebøker og på nett, men jeg finner ingenting :/

 3. Ann-Kristin Nilsen 30. juni 2012 at 23:17 #

  Denne er fantastisk god.

 4. Helene 16. juli 2012 at 19:02 #

  Ser nydelig ut! Skal lage noe lignende i dag 🙂

Legg igjen en kommentar