Her kommer oppskrift på en god og mettende suppe som også er ganske sunn. Det er tre ting på en gang det. Til to store og en liten trenger du omtrent:

Ingredienser

100 g bacon , i biter (kan sløyfes)
1 gulrot , i terninger
1 bit sellerirot , i terninger
1/3 squash , i terninger
1 boks hermetiske tomater (gjerne cherrytomater)
1 liten rødløk , i biter
1 fedd hvitløk , finhakket
5 dl grønnsaksbuljong/kraft/fond
1/2 pakke ferdigkokte bønner
salt og pepper
friske krydderurter, finstrimlet
fetaost eller chevrè til garnityr

SLIK GJØR DU

Fres baconet til det får farge og la det renne av på et kjøkkenpapir. Eller dropp baconet slik at du får en ren vegetarrett. Fres gulrøtter og sellerirot i litt smør eller olje noen minutter. Tilsett løk, hvitløk og squash og la det frese med på middels temperatur til løken er blank og myk. Tilsett grønnsakskraften og tomatene og la det småkoke til grønnsakene er møre. Knus noen av tomatene med en sleiv eller lignende. Tilsett bønner og bacon, og smak til med salt, pepper og friske (eller tørkede) krydderurter. Suppen er ferdig når bønnene er varme og har riktig konsistens.

Server gjerne med litt smuldret fetaost eller chevrè, sammen med godt brød.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Denne skal definitivt prøves ut! Supper er favoritten blandt mat, og bønner er også yndlingsfyll. Skal tro om fetaen kan byttes ut med fersk mozzarella, og at man kan gratinere suppen som med fransk løksuppe?

  2. Dette så nydelig ut. Men ferdigkokte bønner i pk.? Jeg forbinder det med boks. Er det en spesiell type? 🙂

  3. Denne suppen er bare knallgod! Har laget den til familien en gang, og i kveld er det venninnekveld med suppen og focaccia (din oppskrift) på menyen. Det blir garantert suksess! Finnes ikke noe bedre enn varm suppe med masse smak på en iskald og blåsende kveld. Regner med at et glass god rødvin ikke gjør skade som tilbehør, selv på en onsdag 🙂

  4. Hei! jeg kokte grønnsakskraft til suppe for et par dager siden. Har du noen tips til hva jeg bruke de deilige grønnsakene til som kokte i kraften? TAKK for super blogg. Hilsen Heidi

  5. Kunne du lagt ut en oppskrift på løksuppe? Gjerne med litt mer spennende ingredienser en den rene klassikeren :).

  6. Hei.
    Jeg er dessverre ikke så glad i bønner, har du et alternativ? Ellers takk for masse inspirasjon og matglede:)

  7. Veldig god med mye god smak! Jeg brukte en pakke kikerter da jeg ikke fant bønner i farten. Uansett – suppen anbefales!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste