Entrecôte med pestomarinerte tomater og mozzarella

Innleggene de siste dagene illustrerer godt hvordan det er hjemme hos oss for tiden; travle dager og kjappe middagsløsninger. Vi spiser likevel godt og relativt sunt. Her kommer tips til en helgevariant, som er resultatet av en hektisk handletur hvor jeg ikke hadde tid til å planlegge på forhånd og troppet opp uten handleliste og den minste anelse om hva vi skulle ha til fredagsmiddag. Jeg kom da over en pakke tomater og mozzarella i en slags pestoblanding som virket spennende, og med entrecote på tilbud var menyen klar og handleturen over omtrent før den begynte. Maten var også rask å tilberede og var god på smak. Anbefales! Dette brukte jeg:

  • 2 stykker entrecote eller annet biffkjøtt
  • Ridderheims tomat- og mozzarellablanding
  • (alternativt: cherrytomater, grønn pesto, olivenolje og mozzarella)
  • rucculasalat
  • pasta

Gni kjøttet inn i litt nøytral olje, og krydre deretter med salt og nykvernet sort pepper. Stek biffene ved middels høy varme, ca 3 minutter på hver side for å få en medium stekt biff (vil selvfølgelig variere etter tykkelsen på biffen og steketemperaturen). Tips om steking av biff finner du også her og her. Husk å la biffen hvile ca 10 minutter før servering.

Kok pasta etter anvisningen på pakken. Anrett pasta og biffen på en tallerken og fordel tomat og mozzarellablandingen over. Serveres med rucculasalat eller annen salat.

Vintips: Marques de Monistrol Reserva Privada

Enjoy!


, , ,

0 Kommentarer

  1. Thomas Pettersen 14. januar 2011 at 09:02 #

    >En ting som jeg sjelden leser i blogger/oppskrifter er at biffen bør være romtemperert før den stekes. Hvis man kjøper den vakumpakkede varianten i butikken, så liker jeg å legge dem i ganske lunkent vann en god halvtime før jeg steker den. Da synes jeg den blir både mørere og saftigere, og man kan korte litt ned på steketiden.For et perfekt resultat kan man også bruke steketermometer.

Legg igjen en kommentar