Spiselige julegaver

* 11. DESEMBER *

Hjemmelagede, spiselige gaver er alltid koselig å få, enten det er en vertinne/vertgave, julegave eller fødselsdagsgave. Hvorfor ikke lage opp litt ekstra nå når du likevel er i gang, og gi bort til venner, familie, naboer eller kollegaer? Ha herlighetene på et dekorativt glass eller boks, eller i cellofanpose med bånd på. Det er ikke så mye som skal til for å gjøre noen litt ekstra glad. Her har du noen tips til spiselige gaver:

BISCOTTI er holdbare og gode kjeks som alltid er populære. Det finnes mange varianter, for eksempel; appelsinbiscotti, sjokoladebiscotti og biscotti med tranebær og pistasjnøtter.

MANDELKJEKS med sitron er også holdbare og gode kjeks, som smelter i munnen…

Hjemmelaget VANILJESUKKER er også en fin gave å få, og kanskje det som skal til for at den heldige mottakeren selv blir inspirert til å lage sitt eget vaniljesukker når boksen er tom?

BRENTE MANDLER på et pent glass eller i en cellofanpose er godt, og en gave som både er en fryd for ganen og til pryd for øyet!

Det er noe spesielt med HJEMMELAGET KONFEKT til jul, hva med nydelige sjokoladekarameller i fine former?

Spiselige gaver trenger ikke nødvendigvis å være søtsaker, hva med å lage et glass RØDLØKMARMELADE som vertinnegave eller som julegave til mor?

Eller kanskje noen blir glad for et glass med hjemmemikset TACOKRYDDER, helt uten tilsettingsstoffer?

Ofte er det hektiske dager før jul og mange en gjerne skulle ha invitert på en bedre middag. Hva med å gi bort et GAVEKORT på en middag i romjulen eller på nyåret?

Det er mye omtanke og kjærlighet i en hjemmelaget julegave. Har du gode tips for spiselige julegaver hører jeg gjerne fra deg!

Lykke til videre med julegaver og julestri!


, , ,

12 Kommentarer

 1. Trine Lise 11. desember 2010 at 08:00 #

  >Hei og hopp!Tusen takk for så mye herlig matinnspirasjon. Jeg er nok innom en gang om dagen ja :)I går laget jeg sjokoladebiscottien din. De var utrolig gode og disse kommer jeg til å lage ofte. Har også planer om å gi bort noen til noen gode venninder til jul.Ha en nydelig helg :)-klem-

 2. Jessica 11. desember 2010 at 09:55 #

  >Det är precis det jag kommer att göra i år också som julgåvor i stället för att köpa en massa saker. Jag hittar säkert massor av tips här hos dig att ge bort 😉

 3. swimzy 11. desember 2010 at 17:42 #

  >Åhh her var det masse gode idèer til julegaver som er spiselig:)

 4. Gunnhild 12. desember 2010 at 00:11 #

  >takk for mange gode ideer!jeg har brukt å lage store pepperkakehjerter å gitt bort til gode naboer og venner.-rikt dekorert med både navn på familiemedlemmene/gårdsnavn..og annet fint 😉 supert prosjekt sammen med barna er det og!

 5. Magne D. Antonsen 13. desember 2010 at 15:32 #

  >Hei, Magne fra VG Nett her igjen. Nå har du fått plass på Lesernes VG, ha en god kveld 🙂

 6. Anonymous 13. desember 2010 at 22:37 #

  >jeg baker god prød til mine foreldre til jul,det har så myemterialske saker ertter et langt liv ilga,så å få gi dem dt i julga liker de veldig godt. + at vi kommer oftere på besøk til dem.så julen handler ikke bare om julegaver.det handler om å ta vare på hverandre og vise hvor glade vi er i vårres kjære familie.så med andre or JULEGAVER kan SØYFES og heller dra på besøk til eldr folk som kansje blir sittende alene julaften.fin gave det syns jeg.

 7. Anniken 14. desember 2010 at 08:09 #

  >Hei. For noen flotte oppskrifter! Selv hadde jeg tenkt å lage hjemmelaget tacokrydder til noen av mine venner men sliter med å finne slike glass til å ha dem i. Så lurer på, hvor har du kjøpt det glasset du har brukt? 🙂

 8. Trine ;) 14. desember 2010 at 08:13 #

  >Takk, takk for koselige tilbakemeldinger!Og takk til Magne, som la ut dette innlegget på VG Nett! ;)Anniken; Husker ikke helt hvor jeg har kjøpt glasset til tacokrydder, men tror det var på Dorothea i Lørenskog. Trine 😉

 9. Vigdis 14. desember 2010 at 22:14 #

  >Har planlagt å gi tacokrydder som julegave, men har problemer med å finne chiliflak. Ingen av butikkjedene her i byen har det.

 10. Mona 4. september 2011 at 15:08 #

  Hei, Trine.

  Har nettopp oppdaget bloggen din, og er forelsket 😉 Venter barn om noen uker, og håper det blir mange muligheter i permisjonen til å prøve ut nye retter og bake masse.

  Til jul ifjor fikk alle vennene våre pluss noen naboer spiselige gaver. De fikk brente mandler etter farmors oppskrift og hjemmelaget leverpostei etter svigermors oppskrift. Det ble svært godt mottatt, og vi kommer til å gjøre det samme iår – så får vi se hva vi lager denne gangen. Leverposteien er et «must», for den vil vi ha selv også!

 11. Rønnaug 2. desember 2011 at 15:19 #

  Hei!
  Takk for mye bra inspirasjon!
  Jeg har lenge gått å tenkt på å gi kaker bort til jul, men lurer fælt på hvor jeg kan få tak i fine gjennomsiktige poser for å legge feks kjeks i?
  Via nett eller i butikk i Oslo?

  Tusen takk for hjelpen.

  Rønnaug

  • Trine ;) 2. desember 2011 at 16:11 #

   Posene kjøper jeg på Panduro. Om de også selger de i nettbutikken vet jeg ikke. 🙂

Legg igjen en kommentar