Ovnsbakt spicy laks med wokede grønnsaker

En av mine trofaste lesere tipset meg om denne lakseretten, som er hentet fra kokeboken «Stiansen til hverdags». Marinaden setter en nydelig smak på laksen og gjorde denne retten til en skikkelig høydare. I woken kan du bruke det du har tilgjengelig av grønnsaker. Du kan eventuelt droppe ketjap manis i wokblandingen, da det også er mye god smak i sausen til fisken.

Til fire trenger du omtrent:

Laksen
800 gram laksefilet, i 4 stykker
salt og pepper
Marinade
1 lime, skall og juice
20 gram ingefær, finhakket
1 liten rød chili, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
koriander
2 ts sesamolje
2 ss fishsauce
1/2 dl olivenolje
Wok
6 asparges, skrelt og delt i 3
1 rød paprika, i strimler
1 gul paprika, i strimler
1 rødløk, i tynne båter
1 fedd hvitløk, finhakket
ca 250 gram babyspinat, vasket og renset
2-3 ss ketjap manis (kan sløyfes)
olivenolje
Tilbehør
4 porsjoner ris, kokt etter anvisningen på pakken
*

Rens fisken, strø på salt og pepper og legg den i et ildfast fat.

Bland sammen ingrediensene til marinaden, og ha den over laksestykkene.

Stekes ved ca 200 grader i ca 12-15 minutter, til laksen er ferdig, men fortsatt har en liten rosa kjerne i midten.

I mellomtiden woker du grønnsakene i olje i middels varm panne. Ketkjap manis og babyspinat tilsettes få minutter før servering, og spinaten er ferdig når bladene såvidt begynner å falle sammen.

Server laksen med ris og marinaden som er igjen i formen, samt de wokede grønnsakene.

Enjoy!


, , , ,

8 Kommentarer

  1. Cecilie 8. november 2010 at 14:14 #

    >Så knallgodt ut! Har til dags dato enda ikke smakt en Stiansen-oppskrift som ikke har vært god, så nå er det egentlig bare å finne ut hva min bedre halvdel kan få som alternativ til fisk, og sette dette på menyen en dag :)Ha en fin dag!

  2. Kari 8. november 2010 at 17:08 #

    >Denne skal testes en av de nærmeste dagene. Trenger virkelig noen gode lakseoppskrifter.Kari :-)

  3. Laila 8. november 2010 at 18:36 #

    >Ser nydelig ut :) Dagens middag var ovnsbakt salma med urtelokk og ratatouille – nydelig! I morgen blir det "verdens beste fiskesuppe".

  4. Landlige Hjem 8. november 2010 at 21:46 #

    >Så herlig å komme over din flott blogg!! ,)Helt klart at noen av dine resepter skal prøves og den du viser her så bare helt fantastisk god ut!!♥Vi er så glade i laks her i huset så dette blir søndagsmiddagen ,))Takk for titten!!Jeg legger meg til her og linker til meg!♥Lettere å se dine nye innlegg da ,))Nyt kvelden og morgendagen ;)Klem Anki

  5. Mona 31. mai 2011 at 19:32 #

    Må testes!
    Mona

  6. Vidar 17. desember 2011 at 20:47 #

    Fantastisk nydelig lagde den med Salma laks bare lekkert :-)

  7. Lena 7. oktober 2012 at 18:39 #

    Dagens middag :)

  8. Unn Iren 4. november 2012 at 18:12 #

    Denne var virkelig god!

Legg igjen en kommentar