Pizza med cherrytomater, parmaskinke, mozzarella, basilikum og parmesan

Hjemme hos oss blir vi aldri lei av hjemmelaget pizza. Men det er kanskje ikke så rart, for vi spiser aldri den samme pizzaen to ganger, det er stadig nye varianter. Pizza er enkel mat på en fredag, som lett lar seg forene med huslige sysler som rydding og vasking, mens pizzadeigen hever seg stor og fin på kjøkkenbenken. Jeg synes det er godt å av og til droppe den tradisjonelle pizzasausen, og laget blant annet denne varianten av Pizza Margherita, men med parmaskinke. Med gode råvarer er det ikke mye som skal til for å få et godt resultat. Til en pizza for to trenger du omtrent:

PIZZABUNN

  • 2,5 dl lunkent vann
  • ca 25 gram fersk gjær
  • 2 ss olivenolje
  • ca 1/2 ts havsalt
  • ca 5-6 dl hvetemel (eventuelt pizzamel)

PIZZAFYLL

  • 10-12 cherrytomater, i skiver
  • 1 mozzarella, i biter
  • 3-4 skiver parmaskinke
  • en neve frisk basilikum, finhakket og noen hele bladgod olivenolje
  • maldonsalt
  • nykvernet sort pepper
  • parmesan, i flak

Bland sammen ingrediensene til pizzadeigen, men hold igjen litt av melet slik at du kan «justere» deigen underveis. Elt deigen i en kjøkkenmaskin i 10-15 minutter til den er smidig og elastisk. Har du ikke kjøkkenmaskin rører du deigen sammen for hånd, og elter så mye du synes du har tid og ork til. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse.

Kjevle ut pizzadeigen til en tynn bunn og legg den på en bakepapirkledt stekeplate eller aller helst en bakesten. Pass på at du har varmet opp pizzastenen i stekovnen før du legger på pizzabunnen, noe som er helt nødvendig for å få et bra stekeresultat.

Fordel tomater, mozzarellaost og basilikum over deigen. Ringle over en god olivenolje og krydre med maldonsalt og nykvernet sort pepper. Stekes ved ca 275 grader i ca 10-12 minutter til pizzaen er ferdig stekt. Fordel parmaskinken over, samt noen flak parmesan – og dryss gjerne litt frisk basilikum og/eller ruccula over pizzaen rett før servering.

Enjoy!

I dag blir det imidlertid verken pizza eller helgevask på meg. I ettermiddag skal jeg møte de andre «5 om dagen ambassadørene» hos Opplysningskontoret for frukt og grønt, flere av disse er flinke matbloggere jeg «besøker» daglig. Det blir spennende, og kanskje kommer jeg hjem med ytterligere inspirasjon?

Ha en fin fredag!


,

16 Kommentarer

  1. stefania 29. oktober 2010 at 10:25 #

    >Ciao è bellissima la tua pizza proprio ben fatta, anche in Italia la pizza è quasi sempre preparata in casa il venerdì sera 🙂 Buon fine settimana

  2. allesistgut 29. oktober 2010 at 11:26 #

    >Pizzaen så helt lekkert ut. Til alt helle er jeg mett for øyeblikket! ;))

  3. Anonymous 29. oktober 2010 at 13:16 #

    >Jeg har allerede laget pizzaen! Helt nydelig! Må si den beste pizzaen jeg har laget hitil. Helt deilig blog du har forresten, tusen tusen takk for at du gir oss så mange gode deilige tips! God fredag!:)Mirjam

  4. Laila 29. oktober 2010 at 13:38 #

    >I går sto den pestopanerte kyllingen på menyen. Et fantastisk måltid 🙂 Pasta Alfredoen og havrebrødet var også en suksess. I dag står en av pizzaene dine for tur 🙂 God helg!

  5. swimzy 29. oktober 2010 at 14:15 #

    >Åhh denne pizzaen ser nydelig ut 🙂

  6. Vana 1. november 2010 at 13:47 #

    >Dette er sikkert allmennkunnskap hos mange, men jeg og typen testa ut hvordan få en fin og sprø bunn uten pizzastein. Vi slo ovnen på fullt mens plata stod i og ventet ei stund. Imens preparerer vi pizzaen på et bakepapir og venter til ovnen og plata har blitt veldig varm og drar pizzaen over på plata og inn i ovnen igjen.Det funker ikke like bra som pizzastein, men bunnen blir faktisk veldig sprø og deilig 🙂

  7. Trine ;) 2. november 2010 at 20:54 #

    >Takk for tilbakemeldinger!Vana; det stemmer at du får fin og sprø bunn med din måte å gjøre det på også, en må ikke ha pizzasten!Trine

  8. Linn 19. november 2010 at 11:17 #

    >Å så deilig det så ut 🙂 Den må prøves ut 🙂 Hilsen kokken 😀

  9. Thea 4. februar 2011 at 17:25 #

    i dag blir det pizza <3
    love the blogg <3
    klem Thea <3

  10. Therese 9. mars 2012 at 10:37 #

    Hei,

    Kjempefin blogg! Masse digg!!

    Jeg har en favorittpizza som ligner på denne, og vil tipse deg om at artisjokk hjerter som har lagt i oljemarinade er helt fantastisk godt på 🙂

    Mvh
    Therese

  11. Eva-Kristin Paschen-Eriksen 7. september 2012 at 22:28 #

    Det er fredag og pizzatid. Hvitløk hører som oftest med. Men holdt meg slavisk til oppskriften din. Og det ble veldig godt:) Det enkle er ote det beste. Gode råvarer og ren smak..Skal følge deg heretter:)

  12. Solveig karlsen 17. oktober 2012 at 20:34 #

    For andre gang laget vi denne pizza’n. I tillegg til to tradisjonelle, for annen hver onsdag kommer barn og barnebarn på pizza.14 til bords så tre langpannepizzaer. Men din variant her forsvant fort alle roste denne pizza’n så evig takknemlig for flott oppskrift:-)) Skal forsøke fler etter hvert:-))

  13. Totte :-) 9. november 2013 at 18:09 #

    Jeg er mest vant med «gryterett»pizza og med det trodde jeg at jo flere ingredienser jo bedre. Men heldigvis så laget vi denne pizzaen her uten å falle for fristelsen å putte på flere ting enn det som sto i oppskriften. Og for en fantastisk pizza det ble!! Så klare og gode smaker! Vi bruker tipo 0 og bakesten og er nå blitt pizzafrelst 🙂
    Ps! Jeg får ikke skrevet i søkefeltet med min Android telefon. Er dette et kjent problem?

  14. Totte :) 9. november 2013 at 21:38 #

    Jeg er mest vant med «gryterett»pizza og med det trodde jeg at jo flere ingredienser jo bedre. Men heldigvis så laget vi denne pizzaen her uten å falle for fristelsen å putte på flere ting enn det som sto i oppskriften. Og for en fantastisk pizza det ble!! Så klare og gode smaker! Vi bruker tipo 0 og pizzasten og er nå blitt pizzafrelst 🙂
    Ps! Jeg får ikke skrevet i søkefeltet med min Android telefon. Er dette et kjent problem?

Tilbaketråkk/Pingbacks

  1. Hje-je-je hjemmelaga pizza med kjøttdeig, løk og ost | TRINEs MATblogg - 17. juni 2011

    […] etter for eksempel  denne […]

Legg igjen en kommentar