Denne velsmakende og raske hverdagsretten er et resultat av hva som var tilgjengelig i mitt kjøleskap der og da. Poenget med dette innlegget er ikke nødvendigvis å gi noen oppskrift, men å vise at en ikke alltid trenger en plan for et godt måltid og at en kommer langt med en god marinade (og gode råvarer, selvsagt). Slik gjorde jeg det da jeg serverte retten til to store og en liten:

  • 400 gram torskefilet, i store terninger
  • 8-10 cherrytomater, røde og gule, delt i to
  • 3 vårløk, snittet på skrå
  • ca 1/3 kinesisk hvitløk, finhakket
  • ca 1/3 rød chili, finhakket
  • 1 liten rød paprika, i strimler
  • friske krydderurter, finhakket
  • ca 4 ss olivenolje
  • ca 2 ss god balsamicoeddik
  • ca 3 ss mørk soyasaus
  • (salt) og pepper
  • ris, tilberedt etter anvisningen på pakken

Fordel fisk, grønnsaker og krydderurter i et ildfast fat. Rist sammen ingrediensene til marinaden, smak til! Noen balsamicoeddiker er søte og soyasauser kan være salte, så her er det viktig å smake seg frem til en god kombinasjon. Du kan også smake til med litt presset sitron, hvis du vil. Hell marinaden over fisk og grønnsaker og rør forsiktig sammen slik at alle ingredienser får litt marinade på seg.

Stekes ved ca 200 grader i 15-20 minutter, eller til fisken er gjennomstekt og grønnsakene passe møre. Serveres med nykokt ris, eller annet tilbehør du måtte foretrekke.

Enjoy!
Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Åh, det hørtes godt ut. Dette er en rett man enkelt lager til bare en (mens min bedre halvdel spiser sine pølser 😉 )

  2. Dette var skikkelig godt. Går sikkert også ann å bytte ut torsken med kylling, svinekjøtt og annen hvit fisk. Var helt nydelig!Randi og Anette

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste