Sesammarinerte biffspyd med chiliwok

En enkel og god rett med litt «tak» i (ca 3 porsjoner). Finn frem:

Biffspydene

  • Ca 500 gram flatbiff av storfe, i tynne skiver
  • grillspyd

Marinade

  • ca 1 ss revet fersk ingefær
  • 1 hvitløkfedd
  • ca 1/4 rød chili, finhakket
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 ts honning
  • ca 1/2 dl mørk soyasaus
  • 1 ss ketjap manis

Chiliwok

  • 1 paprika, i strimler
  • 1 rødløk, i tynne båter
  • en neve sukkererter, delt i to på langs
  • 1/5 rød chili, finhakket
  • 1 ts revet ingefær
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1-2 ss mørk soyasaus
  • 1-2 ts ketjap manis
  • 1/4-1/2 ts sesamolje
  • ca 1 dl kyllingbuljong
  • Ris (tilberedt etter anvisningen på pakken)

Bland alle ingrediensene til marinaden. Skjær kjøttskivene i tynne strimler og ha dem oppi en plastpose, og hell deretter marinaden oppi. La marinere i kjøleskapet i minst 20 minutter. Ta kjøttet opp av marinaden og træ det på trespydene. Stekes i olje ved høy varme et par minutter, til de er passe stekt.

Wok grønnsakene raskt i en wokpanne. Skru ned varmen, tilsett kyllingbuljong og smak til med soyasaus, ketjap manis og sesamolje. La stå og surre ca 1 minutt og server deretter umiddelbart, sammen med nykokt ris.

Enjoy!


, ,

10 Kommentarer

  1. Fjordheim 24. august 2010 at 06:27 #

    >Ja det er nok en rett som hadde slått ann her i huset. Må nok smake på den en dag. Kjempeflott at du bruker tid på å gi oss nye tips til gode matretter. Ha en flott dag :)

  2. NL 24. august 2010 at 09:03 #

    >Dette ser ut som en rett vi må prøve til lørdagskos ;) Takk for tipset Trine!

  3. Anonymous 24. august 2010 at 11:22 #

    >Hei, Hva er Ketjap manis? og blir retten vellykket selv uten denne ingrediensen?

  4. Trine ;) 24. august 2010 at 15:42 #

    >Ketjap manis er en søt soyasaus fra Indonesia. Du kan for eksempel erstatte den med litt vanlig soyasaus og honning. Blir ikke helt det samme, men godt blir det sikkert. Smak deg frem!Trine ;)

  5. Stine 24. august 2010 at 18:36 #

    >Du har så utrolig mange gode ting her på bloggen din! Ser at jeg må i butikken snart… så jeg får fyllt opp med litt godsaker å lage noe av dette! Tusen takk for en fin blogg ihvertfall! Den blir flittig brukt! Nå er forresten målet mitt om dagen å finne tomatmarmelade i butikken her! Håper de har det… hørt om det? Noen gode oppskrifter til det? Hihi, har nemlig smakt en fortyllende rett med fritert ost… med en søt tomat saus over… Himmelsk!

  6. Anonymous 9. september 2010 at 13:21 #

    >Min tidligere erfaring med løvbiff har vætr biffsnadder på gatekjøkken. Ikke veldig godt. Tok likevel en sjanse på dette og det ble kjempegodt! Selv uten sesamolje som jeg ikke hadde! Utrolig mye smak. Dette kommer vi til å lage igjen. Takk for gode tips:-)

  7. Trine ;) 11. september 2010 at 21:26 #

    >Takk, takk!Løvbiff har jeg også hatt et litt anstrengt forhold til tidligere. Men ikke etter denne retten. Trine ;)

  8. Vibece Helen 13. november 2012 at 21:41 #

    hei Trine!
    kjøper du fråssen løvbiff i frysedisken til disse spydene? vi skal lage dette til kvelds en dag:)

    • Trine ;) 13. november 2012 at 21:49 #

      Jeg benytter vanligvis tynne skiver av flatbiff til denne retten. Har oppdatert oppskriften ift dette. Lykke til! :)

  9. Jorunn 20. april 2013 at 12:16 #

    Prøvde ut denne igår, og det var sinnsykt godt. Iflg. mannen og jentene på 12 0g 14, så var det deilig med litt annen smak:-)

Legg igjen en kommentar