Rask, enkel og velsmakende sommermat, som jeg delvis fant inspirasjon til i juniutgaven av «Spis Bedre«. Til tre trenger du omtrent:

400-500 gram kjøttdeig eller karbonadedeig
1 egg
salt og nykvernet sort pepper
tomater, i biter
rødløk, i tynne ringer
fetaost, i terninger
blandet salat
litt god olivenolje
friske krydderurter, grovt hakket
maldonsalt
matyoghurt
tortillalefser
Bland sammen kjøttdeig/karbonadedeigen med egg, salt og pepper.

Ha smør i en varm stekepanne. Form en stor kake og trykk den ut i pannen. Stek kaken ca 4 minutter ved middels varme på den ene siden. Del kaken i 4, snu, og stek biffene ferdig på den andre siden.

Bland tomat, løk, salat og krydderurter. Ringle over litt god olivenolje og strø over litt maldonsalt. Stek tortillaene raskt på begge sider i en stekepanne.
Anrett salaten på en tortilla og legg pannebiffen oppå, og deretter en klatt matyoghurt på toppen.
Enjoy!
Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Mmmm…. GJETT om jeg skal legge meg til som følger her :)NÅ ble jeg sulten!!

  2. <3-lig takk for denne oppskriften.Min mann lagde den i går, og kommentaren fra vår sønn(18) var: -"Hvorfor har du ikke lagd dette før?Vi setter stor pris på siden din, og har benyttet andre deilige oppskrifter også.Takknemlig hilsen fra fruentimmeret

  3. Snublet tilfeldigvis over bloggen din, og måtte med én gang legge deg til… 😉 Deilig å se en blogg som virkelig dedikerer seg til GOD mat… <3 Keep it up, and keep'em coming..;)

  4. Det her var kjempegodt! Jeg hadde riktignok ikke tortilla, serverte derfor pannetoasta baguettskiver med hjemmelaga hvitløks og basilikumsmør istedet. Også tilsatte jeg tjue gram bøkerøkt bacon til karbondadeigen for litt ekstra fett og smak. Men skikkelig snaddermat, fruen var også svært fornøyd.

  5. Dette sitter jeg og spiser nå. Gikk jo sinnsykt fort å lage. :)Eneste var at jeg ikke fikk til å lage biffer fordi jeg hadde et helt egg i bare 200 gram karbonadedeig… Men smaken er den samme. Men du? Mente du at man skulle rulle lefsa etter anretning? Jeg spiser den med kniv og gaffel som den ligger.

  6. Tusen, tusen takk for koelige tilbakemeldinger! Så gøy å se at denne retten faller i smak! Anonym; Hvis du skal lage av 200 gram karbonadedeig foreslår jeg at du enten deler egget (visper det sammen og har oppi omtrent halvparten, hvis du klarer det…), eller at du dropper egget. Når det gjelder tortillaen spiste vi retten slik den er på bildet, med kniv og gaffel. Mannen min spiste i tillegg en tortilla til. Til sønnen min på 2 år rullet vi den sammen, for det var slik han likte det. Poenget er at du kan gjøre det akkurat som du vil. Det er like godt uansett!Trine ,)

  7. Hadde dette til middag i dag. Veldig godt og ikke minst enkelt. Hadde litt olje i panna når jeg stekte tortillaene, da ble de sprøe og deilige mmm. Takk igjen til Trine for en fin oppskrift

  8. Når du skriver friske krydderurter, grovhakket. Hvilke krydderurter kan jeg da bruke i denne??

    Du er kjempeflink og bruker en god del av oppskriftene dine:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.