Pastaskjell med ricotta og spinat

Pastaskjell i ulike varianter har blitt veldig populære hjemme hos oss. Her kommer en ny variant, en typisk italiensk en med ricotta og spinat, med en utrolig god tomat- og paprikaragu til. Anbefales! Til 2 trenger du omtrent:

Pastaen
pastaskjell til 2
salt og olje
Ostefyllet
ca 250 gram frisk spinat, skylt og renset
200 gram ricotta (evt cottage cheese)
1 eggeplomme
30 gram revet parmesan
revet muskatnøtt
salt og nykvernet pepper
Sausen
1 boks gode hermetiske tomater
1 rød paprika, i biter
1 hvitløkfedd, finhakket
1 liten løk, finhakket
1 dl hvitvin
2 dl hønsebuljong
en neve frisk basilikum, grovhakket
litt frisk persille, grovhakket
salt og nykvernet pepper

 

Begynn med sausen: Fres løk forsiktig i en tykkbunnet gryte, til løken er blank og myk. Tilsett paprika og hvitløk og la det få surre med noen minutter. Ha i de hermetiske tomatene, hvitvin og hønsebuljong og la sausen koke til nesten all væske har kokt inn. Tilsett urter og smak til med salt og pepper, og la sausen koke i ca 1 minutt.

Kok spinaten forsiktig i et par minutter i lettsaltet vann. Sil av vannet og skyll forsiktig spinaten i kaldt vann. La den renne av og grovhakk deretter spinaten. Bland spinat, ricotta (eventuelt cottage cheese hvis du ikke får tak i ricotta) og eggeplommen godt sammen. Tilsett også muskatnøtt og parmesan, og smak til med salt og pepper.  

Kok pastaskjellene al dente etter anvisningen på pakken. Hell av vannet og ha de avrente pastaskjellene i et ildfast fat.

Fordel ricottafyllet over pastaskjellene (og aller helst inni skjellene), og hell tomatsausen over. Gratiner retten ved ca 200 grader i ca 20 minutter. Serveres med god rød eller hvit vin, samt godt brød til!

Velbekomme!

Andre varianter av denne retten finner du her og her.


, ,

9 Kommentarer

  1. Vidunder 30. april 2010 at 11:37 #

    >ååh, herlig!! fikk lyst å lage mat nå :)

  2. swimzy 30. april 2010 at 12:17 #

    >Åhh, denne retten ser skikkelig god ut:)

  3. Mai Kristine Vik 1. mai 2010 at 06:59 #

    >Hei!Denne retten ser herilig ut! Har laget en blogganbefaling til bloggen din på familiebloggen min. http://www.familienvik.no Du og din matblogg er til stor inspirasjon!

  4. Anonymous 1. mai 2010 at 19:14 #

    >Hei Trine,Dette var flotte sider, med inspirende bilder og oppskrifter – kjente til og med en yrende lyst til å ta et oppgjør med egne surdeigstraumer etter å ha lest din blogg! ;-) mvhMartin (udir/puls)

  5. Jazminwilss 3. mai 2010 at 12:10 #

    >Det er hyggelig å se deilig oppskrift tomat med pasta …Jeg elsker å spise, vil Takk for hele oppskriften jeg definitivt laget for min familie …Spicy og surTakk og hilsen Jazmin Wilss

  6. Linn 6. mars 2011 at 19:30 #

    Vet at dette innlegget er gammelt, men søkte på ricotta og valgte denne oppskriften, må bare gi en tilbakemelding:
    Laget denne retten idag, og den var helt fantastisk!!! Tusen takk, så utrolig enkel og god. Trikset er å la tomatsausen koke leeenge, så lenge som mulig. Jeg brukte vanlige pastaskruer, ble helt perfekt, tror man kan bruke det man har av pasta.

    Takk!

    • Trine 6. mars 2011 at 19:34 #

      Takk for hyggelig tilbakemelding, og påminnelsen om at dette er utrolig godt – så den kommer nok på bordet her hjemme igjen – om ikke så alt for lenge. ;)

  7. emma 30. april 2012 at 01:58 #

    Hva kan man erstate hvitvin med? Har lyst å prøve men har ikke hvitvin…

    • Trine ;) 7. mai 2012 at 01:01 #

      Prøv med 1-2 ts hvitvinseddik.

Legg igjen en kommentar