I dag skal jeg til Stockholm for å sitte i den norske juryen i Philips ROBUST Nordic Challenge, som er etter hva jeg forstår en uformell kokkekonkurranse mellom 4 kokker fra de nordiske land. Jeg skal sitte i den norske juryen sammen med (mat?)journalister, som eneste matblogger. For Norge skal Even Ramsvik delta. Øvrige deltagere er Melker Andersson (Sverige), Henri Alèn (Finland) og Carsten Olsen (Danmark). Så i dag avspaserer jeg og bytter ut utfordrende paragrafer og kontorlandskap med prøvesmaking av 4 hovedretter og 4 desserter! Det må vel bli bra! Mer om dette kommer senere.

I mellomtiden kan jeg by på gratinerte pastaskjell med godt tilbehør. Jeg ble for en tid tilbake spurt av en av mine lesere om jeg har oppskrift på pastaskjell. Her er mulighetene mange, og her kommer en av de:

Pastaskjellene:
Ca 400 gram pastaskjell
olivenolje
*
Ostesausen:
100 gram mozzarellaost, revet
3 dl rømme
1-2 eggeplommer
frisk persille, finhakket
frisk basilikum, finhakket
salt og pepper
*
Tomatsausen:
4-5 sjalottløk eller 1 gul løk, finhakket
1/2 kinesisk hvitløk
2 bokser hermetiske tomater
frisk basilikum, finhakket
litt sukker
salt og pepper
*
Garnityr:
6 skiver parmaskinke
Rucculasalat
Parmesan, i flak
Kok pastaskjellene etter anvisningen på pakken, til de er al dente. Hell av vannet og ringle over litt olivenolje.

Stek løken blank og myk i litt olje og tilsett hvitløken mot slutten. Ha i hermetiske tomater (gjerne cherrytomater), basilikum og litt sukker, og la det hele småkoke i ca 10 minutter. Smak til med salt og pepper.

Ha tomatsausen i bunnen av et ildfast fat. Ha pastaskjellene over. Juster de slik at de fleste har “åpningen”.

Rør sammen ingrediensene til ostesausen i en bolle og fordel ostesausen forsiktig over/oppi pastaskjellene. Bruk en skje og prøv å få mest mulig av ostesausen oppi skjellene, men det gjør slett ikke noe om du bommer litt. Eventuelt kan du benytte en sprøytepose.

Grill retten i ovnen til osten er blitt gylden.

Stek parmaskinken i litt smør på begge sider, til den blir sprøstekt. La den renne av på litt kjøkkenpapir.

Serveres med rucculasalat, parmesan, godt brød og gjerne et glass rødvin.

Enjoy!
Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Oj, så spennende! Gøy at du er eneste matblogger. Lykke til med smaking og bedømming.Deilig pastarett også – TFS!

  2. Wow jeg trenger noen mattips;) Her så det ut som det var mye spennende;) Hilsen fra en ny følger;)K-Janne

  3. For en spennende opplevelse! Hvordan har du kommet bort i det? Kos deg masse med både mat og opphold 🙂

  4. Det var jeg som etterspurte oppskrift ang disse pastaskjellene:)Kjapt levert!FANTASTISK hva du får til! Tuuusen takk!!Dette blir lørdagskosen denne lørdagen eller neste:)

  5. Detta blir ansatt lunchen på fredag 🙂 tack för goda råd och inspearasjon.

  6. Yummi, denne var kjempegod!!Jeg brukte disse digge pastaskjellene fra Jacobs Utvalgte på Meny. Også måtte jeg bytte ut Parmaen med Serrano da jeg ikke fikk tak i noe annet…. men knall ble det!!!Takk igjen for goood oppskrift!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste