Hjemmelagede kjøttboller er enkel og god mat som kan varieres etter smak og tilbehør. De kan benyttes til tapas, til pizza, til pasta, til poteter – ja, til det meste, hverdag eller fest. Finn frem:

 

Kjøttbollene:
400 gram kjøttdeig eller karbonadedeig
1/2 kinesisk hvitløk, finhakket
1/4 rød chili, finhakket
ca 2 ss strøkavring
litt melk
salt og pepper
Tomatsausen:
1 boks hermetiske gode tomater med hvitløk, hakket
evt 2-3 ss Sundried tomato sauce
salt og pepper
friske kryddeurter
Squash med parmesan:
1/2 squash, i grove biter
litt finrevet parmesan
salat

 

Bland sammen kjøtt, krydder, hvitløk og chili. Bruk gjerne fingrene, det går raskest etter min vurdering. Tilsett strøkavring og bland inn melk (ca 1/2 dl?) til deigen får passe konsistens. Form små boller med to teskjeer dyppet i kaldt vann. Stekes i smør til de får en fin stekeskorpe. Stek bollene i to omganger, slik at det ikke blir for mange i pannen i slengen. De trenger ikke å være gjennomstekt, det vil nemlig tomatsausen sørge for.

Bruk hermetiske tomater av god kvalitet til tomatsausen. Da er sausen omtrent ferdig idet du vipper av lokket. Jeg benyttet en som allerede var tilsatt hvitløk, men det er ikke nødvendig. Du kan eventuelt tilsette hvitløk selv. Varm opp tomatene og tilsett ønskede smaktilsetninger. Smak deg frem! Tilsett kjøttbollene og la de trekke over svak varme noen minutter til kjøttbollene er helt gjennomstekte.

Skjær squashen i litt grove biter og la surre i litt olje i stekepannen til de er møre. Dryss litt finrevet parmesan over squashen før servering.

Serveres med for eksempel pasta, litt rucculasalat og godt brød.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Ja, da fikk jeg oppskriften til dagens middag. Takk! Jeg bytter bare ut hermetiske tomater med 6 store tomater som skåldes og hakkes, herlig! Skal nytes med hvitløksbaquetter!Mmmm, gleder meg til middag!=D

  2. Hei Karen,Så morsomt at du er her også! Det aller beste er selvfølgelig å benytte friske tomater som skåldes og hakkes. Men, vi som ikke er hjemmeværende mødre lengre får vel lov til å "jukse" litt iblant?! Klem, Trine 😉

  3. Dette så utrolig godt ut! Denne skal jeg prøve 🙂 Er vanligvis veldig "pysete" når det gjelder å prøve noe nytt, men denne gav meg inspirasjon! Takk Trine

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste