I dag er det tre år siden jeg postet mitt første blogginnlegg på Trines Mektige Matblogg. Hurra for matbloggen min! Og ikke minst; hurra for alle dere leserne mine!

I løpet av disse tre årene har det blitt blogget en del kalorier i de mer enn 350 innleggene jeg har postet. Da jeg opprettet bloggen for tre år siden var formålet mitt med bloggen å samle oppskriftene og erfaringene mine på ett sted, primært for min egen del, men også for døtrene mine som såvidt hadde begynt å eksperimentere på kjøkkenet. Men også for venninner og bekjente som av og til spør om oppskrifter etter å ha fått servert ett eller annet hjemme hos oss. Med stadig økende besøkstall og respons er det også morsomt å kunne inspirere andre til å prøve en ny oppskrift, en ny ingrediens, en ny metode, å lage mat fra bunnen eller å lage en treretters middag for aller første gang. Å lage mat krever trening, men det kan smake veldig godt hele veien dersom man ikke legger listen for høyt til å begynne med, og hele tiden satser på gode råvarer.

For meg er mat en viktig del av livet. Ikke nødvendigvis bare den ernæringsmessige siden, men kanskje enda mere den sosiale biten. Å samles rundt bordet med venner, familie, barn, kjæresten, kollegaer, da ligger alt til rette for å ha det bra. Det viktigste er ikke hva som står på bordet, men at man er samlet rundt det. At man i tillegg får en god matopplevelse topper selvfølgelig det hele. Og så elsker jeg å lage mat – når jeg har tid og lyst, vel og merke…

Tilbake til matbloggens spede barndom. De første blogginnleggene var gamle og kjære favoritter som skulle tas vare på. Etterhvert begynte jeg også å ta bilder av noen av rettene, og fotokunnskapen og fotoutstyret har blitt vesentlig bedre med tiden. En ny verden åpnet seg for meg da min kjære spanderte digitalt speilreflekskamera på meg i november 2008! Bildene ble mye bedre. Fremdeles er der et stykke å gå mht fotokunnskapene, og mere fotoutstyr står på ønskelisten… Det som er den største utfordringen er imidlertid tid, kunsten er å ta bilder raskt, før maten blir kald og før min kjære er kommet så alt for langt ned i sin porsjon (han får alltid varm mat altså!) For kosen rundt bordet er det aller viktigste med et måltid, så fotoseansen gjøres så kort som mulig (og om mulig før maten serveres)! Og av og til tas det ikke bilder i det hele tatt…

Etterhvert har jeg fått flere og flere lesere. I dag titter mellom 600 og 1100 lesere innom pr dag! Det er veldig morsomt og bittelitt skummelt. Det er utrolig morsomt at matbloggen min kan inspirere andre til å lage mat. Jeg synes det er litt skummelt fordi jeg jo ikke har annen kunnskap enn den jeg har ervervet meg selv med prøving og feiling, og dette er jo en kontinuerlig prosess jeg er i. Dette gjør nok at jeg skjerper meg litt ekstra, og jeg tar med meg alle tilbakemeldinger og erfaringer jeg får. Det er derfor veldig koselig og inspirerende at dere legger igjen kommentarer!

Maten jeg serverer hjemme lages for familien, og ikke for bloggen. Blogginnleggene avspeiler imidlertid ikke alltid det som serveres her hjemme, det hender vi tyr til enkle og bortekjøpte løsninger her i huset også. Noen har jeg også blogget. Jeg vil likevel påstå at vi har et ganske sunt og variert kosthold hvor vi spiser mye magert kjøtt, fisk og grønnsaker. Fete sauser og dressinger står sjelden på menyen. Vi spiser ikke så mye kaker og desserter en kanskje skal kunne tro ut fra bloggen. Men det er mye morsommere å legge ut bilder av lekre kaker og fargerike desserter, enn en dæsj ungarsk gulasj og bleke fiskeboller. Sånn er det bare. At dere lesere også synes det er mest interessant med kaker viser oversikten over de mest leste postene. Lesernes fem favoritter er:

*

Ellers er kanaripoteter, kyllingretter, retter med Salmalaks og desserter populære poster.

Jeg vil avslutte med å takke for god respons og koselige tilbakemeldinger på matbloggen! Jeg håper dere fortsetter med det! Dere inspirerer meg til å lage mere mat og til å fortsette å blogge. Så jeg kommer til å fortsette med det. Jeg har mange planer fremover jeg håper jeg kan realisere. Blant annet har jeg så smått begynt å eksperimentere med surdeigsbrød. Jeg kommer til å satse mer på å blogge om rask hverdagsmat og enkle alt-i-ett-gryter. Jeg har også lyst til å utforske sous vide-metoden ytterligere. Og jeg gleder meg til å bake bursdagskaker til 2 års dagen til Mathias i juni, og ikke minst til å bake til bryllupsfesten til min eldste datter i august! Jeg har også den siste tiden fått noen utfordringer fra dere lesere, blant annet har jeg blitt bedt om å sette opp en ukemeny og skrive litt om bruk av oljer og eddiker. Jeg tar gjerne imot nye utfordringer og innspill fra deg, kanskje det blir et blogginnlegg en gang?

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Gratulerer!!Hold fram som du stevner..Havna i bloggverdenen da jeg elsker håndarbeid. Oppdaga bloggen din ved en tilfeldighet, og nå er jeg blitt mere og mere opptatt av matlaging takket være deg og din blogg. Bloggen din inspirerer meg til å bli mere oppfinnsom. Er ikke noen stor kokk, men synes det er morsomt å prøve nye retter.Og det er der du kommer inn. Du gir meg det lille puffet jeg trenger til å prøve meg på noe nytt.Ha en flott dag.

  2. For en FAAANTASTISK blogg! 🙂 AAAAA, jeg elsker selv om lage mat, og for en inspirasjon din blogg er! Jeg har allerede prøvd et par retter. Den ene scampi retten var bare helt RÅ! :-)Ha en fantastisk dag 🙂

  3. God morgen Trine.Bloggen din er jeg innom daglig – og jeg er så takknemlig for at du tar deg tid til å prøve ut oppskrifter og deler med oss.Det er utfordrende nok å finne på middager i hverdagen.Jeg skriver meny uke for uke – og det er utrolig kjekt :)Her på bloggen din finner jeg masse inspirasjon.I dag f.eks, står kylling og ravioli på menyen.Gleder meg til å følge deg videre – hurra for deg!!!!!Klæm

  4. Gratulerer med dagen! Slutter meg til de andre kommentarene, den er en inspirasjon. Har prøvd flere av rettene dine og de er alltid velsmakende. Har jo egen matblogg som jeg har hatt i ca 6 mnd nå, men det tar nok sin tid før den kommer i nærheten av ditt nivå. Jeg skjønner forresten ikke hvordan du har tid til å legge ut oppskrifter nesten hver eneste dag, og at du har så mange idéer at du kan gjøre det :-)Imponerende!

  5. Gratulerer ! Dette er så absolutt en av mine favorittblogger – og jeg har laget maaange av oppskriftene dine. Du er til stor inspirasjon for meg – og alle som har prøvd maten jeg har laget er kjempefornøyd.

  6. Jeg er innom bloggen din jevnlig, og lar meg inspirere ;o)Gratulerer med 3 år som blogger, håper du fortsetter å dele av dine herlige retter lenge ennå ;o)J.

  7. Gratulerer med dagen, Trine! Har gått en stund og tenkt på å skrive til deg nå, og anledningen blir ikke bedre enn i dag 🙂 Er nærmest blitt helt avhengig av bloggen din. Du har veldig gode oppskrifter som passer godt her hoss oss, samt du er en flink formidler. Biscottiene dine ble julens store vinner, verken mor eller svigermor kunne matche din oppskrift 🙂 Må også takke for tipset om å bruke hermetiske cherry-tomater, de er utrolig god. Stå på videre, gleder meg til ny inspirasjon i 2010. Hilsen Mai

  8. Gratulerer!! Jeg er fast leser, men ikke så flink på å kommentere. Du har en veldig fin blogg, og enkle, gode oppskrifter. Har prøvd mange av de!

  9. Gratulerer med 3-årig blogg. Jeg er også en ivrig leser. Synes du har så flotte, men allikevel folkelige oppskrifter. Ser godt ut og jeg tør prøve meg på de fleste. Sjokoladebiscottiene ble en hit i heimen hos oss! Ser fram til spennende oppdateringer, håper du tar oss med på 'surdeigsreisen'.

  10. Dette er første gangen jeg er innom bloggen din, men absolutt ikke siste gangen. Forhåpentligvis blir det lettere å finne på hva man skal ha til middag fremover 🙂

  11. Jeg synes du gjør en vidunderlig jobb, og er innom deg og titter hver dag! Siden din er så koselig og innbydende, og jeg har prøvd ut flere av oppskriftene dine med hell! 🙂

  12. Gratulerer med dagen, bloggen 🙂 Jeg ser innom hver eneste dag, og du er til stor inspirasjon.Det er snart bursdag i huset, og jeg synes 17.mai kaken din ser fantastisk ut. Er det mulig å lage den vanlig sprinkelform? Med samme blandingsforhold..?

  13. Gratulerer med den flotte bloggen din!!! Jeg har ikke følgt deg så lenge…men gleder meg til fortsettelsen:-)

  14. Hei.Det var min datter Christine som viste meg den flotte bloggen din. Det var i november. Etter det har jeg vært inne nesten daglig. Har hentet inspirasjon og oppskrifter til matlaging til hverdags og fest… Jeg blir rett og slett i godt humør av det!!!!! Bloggen er moderne og kreativ. Vi liker kommentarene og bildene dine også. Gleder meg til å følge med videre…. Hilsen Tine

  15. Gratulerer! Det er alltid inspirerende å titte innom bloggen din, takk for mange gode oppskrifter 🙂

  16. Tusen, tusen takk for alle gratulasjoner og koselige tilbakemeldinger! Anonym; det ka hende at kaken blir ganske flat dersom du benytter savarinoppskriften til en vanlig springform, så da bør du nok finne en annen, god sjokoladekakeoppskrift. Et alternativ kan være å bruke browniesoppskriften min til en stor springform (26 cm), men det har jeg ikke prøvd selv. Lykke til!Trine 😉

  17. Gratulerer med 3 år! Haha, og ja, det er sant det at ikke all mat er like fotogen. En gang droppet jeg å legge ut bilde, da jeg lagde nachos med noen klatter med refried beans oppå (pluss salat, tomat, agurk, ost, rømme osv….) De klattene med refried beans så ut som noe ekkelt jeg ikke skal nevne med navn her hehe. Selv er jeg mer intrs i middagsoppskrifter enn kaker, da. Kaker er jo godt, men det er middag man trenger oftest! 🙂

  18. Gratulerer med blogg bursdag. Jeg er kjempeglad at jeg har funnet bloggen og lagd flere retter med stort hell. Bla kylling med chorizo pølse er en hit her hjemme, har også byttet ut kyllingen med svin indrefilet med stort hell. Sjokolade biscotti med appelsin ble også laget i julen og smakte fortreffelig.

  19. Du er en av de beste matbloggerene der ute, og pga deg har jeg blitt mer glad i å lage mat og ta med tid til å lage god mat istedenfor noe raskt og enkelt.

  20. Gratulerer!! Jeg bruker matbloggen din både til hverdag og fest. Senest da jeg fylte 50 i sommer og hadde lag hvor jeg serverte spinatpai, foccacia, kylling i sitron, lefseruller m.m – alt med oppskrifter fra deg:)) Mye deilig mat, – og gjestene var veldig begeistret. Takk, takk!!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste