Da jeg var og handlet forleden så jeg at nærbutikken hadde fått inn tjukkmelk og fikk da lyst til å prøve tjukkmelkpudding, som jeg hadde hørt så mye om. Vel hjemme saumfarte jeg kokebøker og nettet på jakt etter en oppskrift. I kokeboken “Gourmet for begynnere” av Øyvind Hjelle fant jeg inspirasjon til denne oppskriften.

Tjukkmelk er vanlig melk som tilsettes et enzym fra den kjøttetende planten tettegress. Saften fra denne planten gjør at melken tykner og blir ekstra holdbar. Og gjør at puddingen blir ekstra god! At den får et lite sting av appelsinskall og sitronskall gjør også sitt!

Til 6-8 porsjoner trenger du:
3 dl kremfløte
5 dl tjukkmelk
1 vaniljestang
ca 150 gram sukker
1/2 sitron, finrevet skall
1/2 appelsin, finrevet skall
5 gelatinplater

1 kurv jordbær
2 ss sukker
melis

Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann. Lag et langsgående snitt i vaniljestangen og skrap ut frøene med en kniv. Kok fløten forsiktig opp og tilsett sukker, vaniljestang og frø, samt revet sitron- og appelsinskall. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør de i fløteblandingen, til alt er smeltet. Tilsett tjukkmelken, bruk en visp og rør godt.

Sil så blandingen gjennom en sil og ned i en bolle.

Hell blandingen i porsjonsformer eller en stor bolle, og avkjøl i minst 4 timer.

Rens og del jordbærene i 2 eller 4 biter. Hold av et pent bær med hams til hver av porsjonene til pynt. Smak til med sukker. Anrett jordbærene oppå eller ved siden av tjukkmelkpuddingen rett før servering. Gi desserten et melisdryss rett før servering.

Velbekomme!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Ah, det så godt ut. (er det vanlijestangen eller gelatinplaten man skal dele i to og skrape ut frøene?)Oppskriften skal huskes og prøves

  2. Tusen takk, begge to! Og Myrsnipa, takk for at du gjorde meg oppmerksom på at vaniljestangen hadde "falt ut". Det skal være i orden nå! Trine 😉

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste