“Hva skal vi har til middag i dag” er vel et spørsmål som dukker opp i alle hjem fra tid til annen. Det gjør det også her. Som for eksempel i går. Jeg var uten ideer og inspirasjon, helt til jeg kom bort til disken med Livèreche kylling, og fant en spennende oppskrift på forpakningen. Av og til kan det da være lurt å lese litt på forpakningene, kanskje får du både inspirasjon og etterhvert en god matopplevelse. Jeg fikk begge deler.

Livèchekyllingen har hatt en lykkelig barndom i Østfold, oppfostret med kjærlighet og spesialutviklet fòr hvor blant annet kjærlighetsurten løpstikke (livèche på fransk) inngår. Dette skal gi prima kylling, og det var det. Du må ikke ha Livèchekylling til denne retten, “vanlig” kylling går også bra. Til et romantisk måltid for to trenger du omtrent:
2 Livèche kyllinglår
4 sjalottløk, grovt hakket
1/2 kinesisk hvitløk, finhakket
1 boks hermetiske cherrytomater (evt hakkede tomater)
en skvett hvitvin
1/2 ss kyllingfond (du kan også bruke 1 terning kyllingbuljong)
1/2 dl olivenolje, extra virgin
saften av 1/2 sitron
en neve sorte oliven
artisjokkhjerter
frisk timian
evt salt
pepper
Smelt smør i en gryte og brun lårene godt. Tilsett sjalottløk og brun dette forsiktig sammen med kyllingen. Ha i hvitløken og la det surre litt før du tilsetter hermetiske cherrytomater, litt timian, kyllingfond og hvitvin og rører lett sammen (det er best om du rører minst mulig slik at cherrytomatene holder seg noenlunde hele). La kyllingen surre ferdig sammen med tomatene i ca 20-30 minutter eller til lårene er gjennomstekt. Du kan evt bruke steketermometer på den mest kjøttfulle delen av låret og det er gjennomstekt når kjernetemperaturen er ca 68 grader.
Tilsett olivenolje og sitronsaft og smak til med pepper og eventuelt litt salt. Tilsett artisjokkhjertene og sorte oliven. Retten er klar til servering når artisjokkhjertene er blitt gjennomvarme. Strø over litt finhakket timian og server!
Som tilbehør serverte jeg gnocchi og parmesan, men her kan du variere med både pasta, poteter, ris eller en salat.

Velbekomme!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Takk for mattips -LYKKE !!Holder på med ukens meny , så kommer retten din med derØnsker deg en matglad uke

  2. For en fantastisk blogg,den skal jeg bruke ja :)Forrige uken laget jeg ertesuppen din, den var kjempe god.Så tusen takk for gode oppskrifter :)Hilsen

  3. Hei alle sammen, Tusen takk for koselige tilbakemeldinger! Belle; denne gangen "jukset" vi med bortekjøpte gnocchi, som selvfølgelig ikke var så gode som de hjemmelagde, men helt grei…Polka; så fint at suppen falt i smak! Trine 😉

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste