Jeg er så heldig at jeg har hjemmekontor en gang iblant. Det er effektive dager, for jeg blir sjelden forstyrret og kan da dykke godt ned i krevende saker og paragrafer uten forstyrrende elementer. Det er også effektivt på hjemmebane, for jeg får unna endel klesvask på en slik dag. Og jeg har som regel maten på bordet når gutta mine kommer hjem, og dermed blir det lengre ettermiddager og mer tid til kos. Slik som denne ovnsretten, som jeg raskt slenger sammen og som koser seg i ovnen mens jeg tar siste innspurt på hjemmekontoret. Kjøttdeig har vi som regel i fryseren, og så putter jeg det vi har av grønnsaker oppå. Prøv du også da vel! Til 2-3 porsjoner trenger du omtrent:

400-500 gram kjøttdeig
1 boks hermetiske tomater
2-3 fedd hvitløk
1-2 ss tomatpure eller sundriedtomato sauce
1-2 ts tørket oregano – eller noen kvaster med frisk oregano hvis du har
salt og pepper
1 løk, i skiver
1/2-1 squash, i skiver
10-12 cherrytomater el 4 klasetomater
ca 100 gram hvitost, revet

Brun kjøttdeigen i en panne. Tilsett hvitløken mot slutten av steketiden. Tøm eventuelt av fett, og tilsett deretter hermetiske tomater, tomatpure/sundriedtomato sauce. Smak til med tørket oregano, salt og pepper.

Ha kjøttdeigen i en egnet ildfast form, og legg grønnsakene over, gjerne i taksteinmønster. Strø over revet ost og ha eventuelt på litt mer tørket oregano.

Stekes ved 225 grader i ca 20-25 minutter. Server med hjemmelaget potetmos, ris eller pasta.

Velbekomme!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Jøss, jeg vet ikke om det er en artig tilfeldighet, men jeg har laget akkurat ned samme. Tilogmed måten å legge det opp på var lik. Great minds think alike? Haha! 😀

  2. Hmmm..høres godt ut.Takk for tipset…og nå har jeg lagt deg som link inne på min interiørblogg..Må jo følge med deg skjønner jeg:o)Maliva

  3. Ligner på en variant du har med pølser som er en stor favoritt her i huset 🙂

  4. Jeg kom over siden din i går og fik masse ny inspirasjon på kjøkkenet! veldig mye fristende og bra her :)I dag lagde jeg denne til middag og det var aldeles nydelig. Lagde også nektarinsalat som jeg serverte med youhurt naturell, kjempegodt!!

  5. Denne retten står i stekeovnen nå 🙂 Er daglig inne på bloggen din og får inspirasjon – så tusen takk! 😉

  6. Så gøy at så mange liker denne retten. Den er faktisk en av de mest populære middagsrettene på matbloggen hittil i 2010! Ikke rart det, den er kjempegod og populær blant barn!Trine 😉

  7. I dag sto det kjøttdeiggrateng på menyen, datteren i huset sto for gratengen som smakte deilig. Gratulerer med nye blogg, den er like smakfull som tidligere og en av mine absolutte favoritter.

  8. Hei =) ser godt ut!
    Er det mulig å lage den klar dagen i forveien (steke kjøttdeig + legge grønnsaker på uten å faktisk steke den)?
    Hvilke oppskrifter anbefaler du hvis man skal lage maten en dag i forveien? 🙂 Helst ovnsretter/gryteretter 🙂
    Tusen takk for flott blogg!! 🙂

  9. Hei!!
    Jeg har prøvd flere av dine oppskrifter og i kveld prøvde jeg meg på denne retten. Den ble kjempegod! Tusen takk for at du deler, det er veldig god motivasjon! 🙂

  10. Denne går i ovnene i dag til 20 sultne mennesker.

    Til info så virker ikke linken til hjemmelaget potetmos.

    Ha en knall dag!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste