Torsk er en av mine favoritter, og jeg er alltid på jakt etter nye måter å servere torsken på. Dette er imidlertid en god og gammel traver jeg er veldig glad i, og som egentlig er ganske rask og enkel å lage hvis du har tid til å koke poteter. Til 3-4 porsjoner trenger du omtrent:

Ovnsbakt torsk
Ca 800 gram torskefilet, i porsjonsstykker
2 ss olivenolje til pensling
Salt og nykvernet pepper
6-8 soltørkede tomater

Garnityr
litt balsamicosirup
friske krydderurter, hvis du har

Legg filetene på et bakepapir/smurt ildfast form, pensle med olivenolje, og ha på salt og nykvernet pepper. Stek fisken ved 225 grader i 10-15 minutter (ikke stek for lenge, fisken skal fortsatt være litt ”skjelven”). Del tomatene i biter og fordel over fisken ved servering.

Hvitløkspotetstappe
10-14 poteter, i grove biter
1 kinesisk hvitløk, grovt hakket
50-75 gram smør
0,5 – 1 dl fløte eller helmelk
Hakket basilikum

Kok potetene og hvitløken til potetene er passe møre. Tøm av alt vannet. Ha i smør, fløte/melk og mos poteter og hvitløk med en stapper. Varm eventuelt mosen opp igjen og smak til med salt og nykvernet pepper. Ha i finhakket basilikum til slutt.

Server gjerne med forvellede sukkererter til. Pynt med balsamicosirup og friske krydderurter.

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Det hørtes godt ut! Jeg har nettopp hatt fiskebilen på besøk, og har en del kveite i fryseren. Har lyst til å prøve noe lignende. Hvitløkspotetstappe er en slager til mye!

  2. Heijeg har prøvd å lete gjennom bloggen din etter oppskrift på kokosmakroner… sitter her med en idiotisk deig/ røre og får bare pannekakekokosmakroner… Har du et stalltips både til oppskrift og steking? Fortsatt tusen takk for en super blogg 🙂

  3. Har aldri tenkt på at det går an å bruke potetstapp med fisk, men nå skal jeg absolutt prøve det for dette så deilig ut :)Trude 🙂

  4. Visst passer hvitløkspotetstappe til kveite og all slags fisk! Anita Cathrine; har ingen oppskrifter på kokosmakroner, og heller ingen umiddelbare planer om å lage det. Tok et raskt søk på nettet og så at Freia hadde en oppskrift som ser ok ut, du finner den under Juleverkstedet. Lykke til!

  5. Hei, Jeg har akkurat oppdaget bloggen din og den ble lagt inn på favoritter med en gang. Veldig mye deilig mat som jeg kommer til å prøve. Tusen takk for det :-)Ha en fin høstdag 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste