Til lørdagens vennemiddag prøvde jeg meg på en kalverullade jeg fant inspirasjon til her, med video til og med! Jeg gjorde noen endringer i oppskriften, blant annet valgte jeg litt andre grønnsaker.

Kalverulladen
4 skiver flatbiff eller indrefilet av kalv, ca 600 gram tilsammen
4 skiver parmaskinke
8 skiver Jarlsbergost

Risotto
ca 3 dl risottoris, tilberedes som anvist på pakken
ca 2 dl matfløte
1-2 dl hvitvin eller kyllingbuljong
parmesan
salt og pepper

Wokede grønnsaker
Grønnsaker etter smak og sesong, jeg brukte asparges, rød og gul paprika, rødløk og vårløk.

Tilbehør
pesto
balsamicosirup
friske krydderurter

Bank ut kalven slik at den bare er noen millimeter tykk over det hele. Ha på salt og pepper, og legg deretter over Jarlsbergost og parmaskinke. Rull sammen og legg kalven på en rist med skjøten ned. Stekes ved ca 220 grader i 12-14 minutter (sett et stekebrett under risten slik at du slipper ostesøl i stekovnen din). La kjøttet hvile noen minutter før du skjærer det opp i skiver på skrå (hold den varm under litt stekefolie).

Risottoen kokes som vanlig ris. Ha i matfløte og vin/buljong og varm forsiktig opp. Smakes til med revet parmesan, salt og pepper.

Del opp grønnsakene i passe biter og stek de noen minutter i en varm stekepanne.

Ha på risotto midt på tallerkenen og fordel grønnsakene over. Plasser kalverulladen oppå det hele. Ha på pesto og balsamicosirup og avslutt med en liten urtekvast til pynt.

Neste gang kommer jeg nok til å lage en (varm) balsamicosaus til, samt lage “tradisjonell” risotto – selv om det er litt mere styr. Men godt var det uansett!

Vi fulgte et av vintipsene som var foreslått i oppskriften og serverte argentinsk rødvin, noe som var et ypperlig valg: Caballero de la Cepa Malbec 2007, kr 100.-

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Heisan! Må bare inn å fortelle at vi testet ut retten Ovnsbakt chilikylling med chorizo i går, og den falt virkelig i smak!Vi har bestemt oss for å ha den som hovedrett til helgen, så nå er det bare å få logistikken til å gå opp når den skal lages til 16 personer ;-)Vurderer å ha Gazpacho som forrett, men er litt usikker på om det en litt for sommerlig. Hva synes du?Klem fra lykkeliten

  2. Så morsomt at kyllingretten falt i smak! Et ypperlig valg også i større selskap! Gazpacho er en kjempegod forrett, og vel litt typisk sommermat, men går ned på høykant til alle årets tider! Lykke til med planleggingen videre!Trine 😉

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste