Hvit sjokolademousse med bringebærcoulis

Her kommer en frisk og god dessert for søtmonser. Passer godt om du har mange til bords, og kan gjerne tilberedes dagen før.

Sjokolademousse til 4:
1 ts gelatinpulver
3 ss solbær- eller bringebærlikør (evt. solbær- eller bringebærsaft
2 dl kremfløte
200 gram hvit sjokolade
1,2 dl kremfløte, pisket
*
Bringebærcoulis:
225 gram frosne bringebær
ca 2 ss sukker
1/2 dl vann
*
Ha gelatinpulveret i en liten skål og hell likøren/saften over. La trekke i ca 5 minutter. Varm fløten på svak varme, pass på at den ikke koker! Ha i sjokoladen, i biter, og rør til sjokoladen er smeltet. Tilsett gelatinblandingen og rør til gelatinen er oppløst. Sett til side og avkjøl litt. Rør deretter forsiktig inn pisket krem. Bruk slikkepott og ikke rør mer enn strengt nødvendig. Ha blandingen i en stor form eller 4 porsjonsformer. Settes i kjøleskapet minst 4 timer, gjerne natten over.
Kok opp bringebær, vann og sukker (smak til). La småkoke i ca 5 minutter, Press blandingen gjennom en fin sil til en glatt saus. Kok sausen videre til mengden er omtrent halvert. Avkjøl og server oppå eller ved siden av sjokolademousseen. Pynt gjerne med et mynteblad eller en skive kiwi.
Velbekomme!

Trines Mat-Feed

Få dagens oppskrift rett inn i innboksen!

,

10 Kommentarer

  1. Bluggi buggi blogg 11. oktober 2009 at 09:51 #

    >Hei hei.Ikke bare lager du den deiligste oppskrifter, men du tar så proffe bilder også. Du får det til å se sååå deilig ut. Ha en fin søndag :)Trude :)

  2. Lykkeliten 11. oktober 2009 at 10:01 #

    >Søtmons som jeg er falt jeg for denne oppskriften.Her inne finner jeg så mange oppskrifter jeg har lyst til å prøve altså!Nyter bildene og leser alle innleggene her.Godt en ikke legger på seg av å se bildene, for da hadde jeg blitt diger;-)

  3. Tone 11. oktober 2009 at 12:18 #

    >Ååå, det så vanvittig godt ut!!

  4. GryNoKa 11. oktober 2009 at 13:41 #

    >Mmm, det ser godt ut. Tror jeg må lage dessert i dag….Klem : )

  5. Trine ;) 12. oktober 2009 at 21:07 #

    >Takk, takk for koselige tilbakemeldinger. Blir helt rørt jeg!Trine ;)

  6. Maria 26. november 2009 at 01:16 #

    >Mmm! Jeg abonnerer herved på bloggen din. Du har masse godt, skal herved prøves ut!

  7. Strikkegal 20. desember 2009 at 15:33 #

    >Da var jakten på jule desserten over for i år, eg har valgt å prøve denne og gleder meg allerede til å se resultatet mitt, hehe. Eg bare elsker sjokolade men har sldri prøvd en hvit sjokolademousse før så dette kan bli spennende :)Du har så masse godt her inne at eg kommer sldri i mål på det eg vil prøve. Ha ei flott førjulstid og gleder meg til å se de neste innleggene dine :)

  8. Natalia Anna 1. juni 2010 at 11:46 #

    >Hei! Først : jeg er frelst som fant denne bloggen! Så masse gode oppskrifter jeg skal prøve ut altså!! Men så : HJELP! Jeg har tenkt å lage hvitsjokolademouse, den med frosne bringebær.. men så har jeg ikke gelatinpulver, jeg har plater!! Hvordan går jeg frem da? Håper på rask svar da jeg skal ha det til imorgen! Skal ha "klubb" med masse jenter! :) wish me luck!

  9. Julianne 4. mai 2012 at 21:54 #

    Hei!
    Deilig oppskrift, men min ble ikke så hvit som din, pga solbersaften. Den ble liksom litt gusjet… Men men, godt ble det!

    Til Natalia Anna: jeg slet med det samme, men gikk til en butikk med ferskvaredisk. De bruker det selv, til tross for at de ikke har det i butikken, så der fikk jeg litt i en boks for en billig penge. Absolutt å anbefale ;)

  10. Bente 30. desember 2012 at 20:36 #

    Takk for (nok) en god oppskrift! Synes du bør presisere at moussen blir grå og ikke hvit dersom man bruker saft i stedet for likør. Smaker like godt, men ser jo ikke så lekker ut og jeg må lage ny porsjon til nyttårsmiddagen i morgen… Heldigvis er butikkene oppe!

Legg igjen en kommentar