Blåbærmuffins

Det finnes knapt noe som smaker bedre enn ferske Blåbærmuffins og kaffe. Her kommer oppskrift på enkle og velsmakende muffins! Til 10-12 store BLÅBÆRmuffins trenger du:

250 gram smør
2,5 dl sukker
1 ts vaniljesukker
3 egg
5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
blåbær (friske eller frosne)
store muffinsformer

Rør smør, sukker og vaniljesukker lyst og luftig. Tilsett eggene, ett av gangen og bland godt sammen. Ha i siktet hvetemel blandet med bakepulver og vend røren forsiktig sammen med en slikkepott. Hemmeligheten bak lette, porøse muffins er at deigen ikke arbeides for mye. Legg deig og blåbær lagvis i muffinsformene og avslutt med deig. Formene skal være ca 2/3 fulle.

Stek muffinsen midt i ovnen ved 180 grader i ca 15-20 minutter eller til muffinsen er ferdig. Hvis du bruker frosne blåbær trenger kakene litt lengre steketid enn med friske blåbær. Følg med mot slutten og stikk en kakenål i for å se om de er ferdig stekte. Avkjøl kakene på rist.

Posted by Picasa

,

7 Kommentarer

  1. Lyst på livet 20. januar 2009 at 17:46 #

    >Dette så unektelig godt ut :-)Ha en fin kveld!Torunn

  2. Strikkelaura 20. januar 2009 at 18:56 #

    >Mmm vann i munn :)

  3. Trine ;) 20. januar 2009 at 21:19 #

    >Takk for det! ;)

  4. GryNoKa 21. januar 2009 at 21:30 #

    >De så gode ut!Takk for oppskriften.Klem Gry : )

  5. Unn 29. september 2012 at 20:08 #

    Kjempegode – også med rips i stedet for blåbær.

  6. Therese 6. juni 2013 at 16:45 #

    Hei!
    Etter at jeg fant matbloggen din har vi spist så mye god mat!

    Jeg liker også å bake, mest gjærbakst og muffins, og forsøkte meg derfor på disse blåbærmuffinsene.

    «Røren» ble veldig tørr og smørete. Smaken på muffisen ble god, men røren var som en tørr gjærdeig/smørdeig.

    Hva kan jeg ha gjort galt?

  7. Mette 6. september 2013 at 21:22 #

    Jeg fikk også en veldig tørr «deig» da jeg laget disse….så tilsatte litt melk til slutt.
    Muffinsene ble veldig gode :)

Legg igjen en kommentar