Pasjonsfruktkake

I dag har vi 3 års bryllupsdag. Og hva passer vel ikke bedre enn pasjonsfruktkake? Ikke helt den samme som kaken vi fikk levert fra Pascal til bryllupsfesten, men sånn til hverdags er den helt ok….;)

Kakebunn:
3 stk. eggehvite
1 dl sukker
125 gram malte mandler
*
Fromasj:
5 stk. gelatinplater
3 stk. eggeplomme
3 ss sukker
2 ½ dl kremfløte
2 dl fruktjuice eller eksotisk nektar
*
Gelélokk:
5 stk. gelatinplater
ca. 8 stk. pasjonsfrukt
3 ss sitronsaft
2 ss sukker
*
Pynt:
2 stk. pasjonsfrukt
5 g frisk sitronmelisse (noen blader)
*
Kakebunn:
Varm stekeovnen til 175 grader. Pensle en springform (24 cm) og dryss den med strøkavring. Pisk eggehvitene stive. Fortsett piskingen og tilsett sukkeret litt etter litt.
Vend inn mandlene og fordel røren i bunnen av formen. Stek kakebunnen i nedre del av ovnen, ca. 1/2 time. Avkjøl formen før den legges forsiktig over på et flatt fat. Gjør ren kanten på springformen og fest den rundt kaken.
*
Fromasj:
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5-6 minutter. Kok opp 1 dl juice og trekk kjelen fra varmen. Klem vannet ut av gelatinen og rør den ut i kokvarm juice. Rør så inn resten av juicen. Stivpisk eggeplommer med sukker. Stivpisk kremfløten i en annen bolle. Bland begge deler forsiktig. Tilsett juicen i en tynn stråle, mens du blander godt, men forsiktig med slikkepott. Bland til juicen ikke lenger synker ned i bunnen. Hell fromasjen over kakebunnen og la den stå kjølig, til den er stiv. 1-2 tomme pasjonsfruktskall kan fylles med fromasj og gjemmes til pynt.

*
Gelé:
Bløtlegg gelatinplatene. Del pasjonsfruktene og skrap innholdet ned i et litermål. Tilsett sitronsaft, sukker og litt vann, slik at du får 3 dl til sammen. Kok opp knapt 1 dl av dette. Trekk kjelen fra varmen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i kokvarm fruktjuice. Tilsett resten av juicen og la blandingen stå til den blir tyktflytende, som sirup. Hell geléen over fromasjkaken og la den stivne. Pynt den med halve pasjonsfrukter, sitronmelisse og evt. pasjonsfrukskall med fromasj. Server gjerne med en god bærsaus og friske bær.

Enjoy!

<div></div>

13 Kommentarer

 1. erling 3. november 2008 at 19:47 #

  >dette hvar en kjempe fin kake den er sikert kjempe god.

 2. Anonymous 9. september 2010 at 13:14 #

  >hei, Hvis jeg skal bruke 28 cm form. Hvor mye må jeg øke oppskriften med troro du?

 3. Tora 24. mars 2011 at 14:46 #

  Hei, skal man hakke mandlene til kakebunnen? Eller skal de være hele?

  • Trine 24. mars 2011 at 15:14 #

   Det skal være malte mandler. 😉

 4. Siri 26. mai 2011 at 20:41 #

  Hvor lang tid bør man beregne for at geleen skal stivne? Skal prøve denne til en konfirmasjon i helgen men lurer på om jeg bør bake den dagen før?

  • Trine 27. mai 2011 at 00:28 #

   Denne kaken kan fint lages dagen før. 😉

 5. Ingvild 29. oktober 2011 at 14:06 #

  Jeg lurer også på hvor lang tid hhv fromasjen og geleen bruker på å stivne. Dvs hvor tidlig jeg må begynne hvis jeg skal lage den samme dag?

  • Trine ;) 29. oktober 2011 at 21:04 #

   Ååå, dette synes jeg det er vanskelig å svare på siden det er en stund siden jeg laget denne kaken nå. Vil nok anbefale at den lages dagen før, men det går trolig bra om du lager den på morgenen og serverer på ettermiddagen/kvelden. Lykke til!

   • Ingvild 30. desember 2011 at 10:43 #

    Det gikk faktisk veldig fint, den stivnet raskere enn jeg hadde trodd! Onkelen min likte den så godt første gang jeg laget den, så idag lager jeg den igjen til 50årsdagen hans:)

 6. Ida 8. februar 2013 at 13:11 #

  Jeg har fått i oppdrag å lage bryllupskake mot slutten av august. Vet du hvor man kan få tak i stativ til kake, og hvordan man lager et » bånd» rundt kaken som dekor, og hva som eventuelt ville passet denne kaken? Gleder meg til å prøvebake

  • Trine ;) 8. februar 2013 at 21:59 #

   Jeg er nok ikke den rette å spørre om slike festkaker. Kaken på bildet er ikke laget av meg, men er bryllupskaken vår som ble levert fra Pascal. Anbefaler deg å spørre feks http://www.villaperlesukker.no, hun har peiling på dette! 🙂

 7. Mari 24. september 2014 at 11:11 #

  En kjempegod kake! Kan man lage kaken to dager i forveien, vil den holde seg da?

 8. Silje 27. september 2015 at 09:07 #

  Hei!
  Jeg lurer på om frøene fra pasjonsfrukten skal være med på kaken? (Gelelokk)

Legg igjen en kommentar