Saltimbocca er en tradisjonell italiensk rett som lages av kalvekjøtt. Det er ikke alltid så greit å få tak i og derfor kommer det en variant med svinekjøtt. (Får du tak i kalvekjøtt kan du forsøke denne lenken: Saltimbocca med kalvekjøtt)

 

 

Saltimbocca:
600 gram skinkebiff skåret i 8 tynne skiver
8 skiver spekeskinke
8 blad frisk salvie
Nykvernet pepper
8 tannstikkere

  • Bank skinkebiffene forsiktig flate. Legg en skinkeskive og et salvieblad på hver biff, som festes med en tannstikker
  • Stek biffene på middels varme i ca 3 minutter på hver side. Tilsett litt nykvernet pepper. Hold biffene varme (men ta de ut av stekepanna)

Vinsaus:
2 ½ dl tørr hvitvin
1-2 ss smør
Evt litt lys jevner
Salt og pepper

  • Kok opp hvitvin, og la den koke inn i ca 5 minutter
  • Pisk inn smøret og smak til med salt og pepper. Hvis sausen blir for tyntflytende kan du tilsette litt lys jevner og la sausen deretter småkoke ca 5 minutter

Smørstekt spinat:
Ca 250 gram frisk spinat
1 fedd hvitløk
1 ss smør
Salt og pepper

  • Smelt smør i en stekepanne. Del hvitløksfeddet i to, på lags, og la det surre i smøret, for å smakssette smøret. Ta opp hvitløken.
  • Ha i spinaten og damp til spinaten faller sammen, etter ca 2 minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Serveres med godt brød og hvitvin. Ovnsbakte cherrytomater smaker også godt til.

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste