Kanelboller

Det er søndag og ettermiddag og da er det bare en ting som gjelder hos oss: Viggo skal serveres kanelboller! I et litt svakt øyeblikk, under bryllupstalen til Viggo, hørte jeg meg selv love å servere han kanelboller hver eneste søndag… Seansen ble overhørt av mange vitner, så det er ikke annet å gjøre enn å ha en jevn produksjon. Her er min oppskrift som gjør at min kjære mann synes at søndagsettermiddagene ikke er så ille som de engang var… Til ca 20-24 kjempegode boller med kanel og sukker i svingene:

150 gram smør eller margarin
5 dl melk
50 gram fersk gjær
150 gram sukker
ca 900 gram hvetemel
1 ts kardemomme

• Smelt smøret, ha i melk og varm blandingen til 37 grader
• Smuldre gjæren i bakebollen, ha i litt lunken væske og rør sammen, før du heller i resten av væsken
• Tilsett sukker, kardemomme og mel. Hold av litt av melet slik at deigen ikke blir for fast
• Elt deigen smidig og god, ca 3-4 minutter i kjøkkenmaskin
• Dekk bakebollen med plast og la deigen heve på et lunt sted i ca 40 minutter
• Kjevle deigen ut til en rektangulær leiv (ca 35 x 60 cm og ca ½ cm tykk)
• Pensle en ca 2 cm bred stripe på den ene langsiden med vann
• Strø over kanel og sukker (eventuelt kan du smøre på litt smeltet smør først)
• Rull sammen til en pølse (begynn med den langsiden som ikke er penslet med vann). Deigstripen som er penslet med vann vil lime seg fast til rullen, slik at skjøten ikke spretter opp.
• Skjær pølsen i ca 2 cm brede skiver med en skarp kniv. Legg skivene på plate dekket med bakepapir.
• La kanelbollene heve i ca 40 minutter.
• Pensle bollene med sammenvispet egg og dryss litt perlesukker på hver bolle (hvis du ikke skal skeie ut med litt melisglasur ved servering da!)
• Stekes midt i ovnen på ca 225 grader i 10-12 minutter, eller til de er helt perfekte!
• Serveres til Viggo hver søndag ettermiddag. Og av og til andre ettermiddager også, eller på tur i marka!

Ha en fin søndag!


Trines Mat-Feed

Få dagens oppskrift rett inn i innboksen!

2 Kommentarer

  1. Elin 7. januar 2007 at 20:03 #

    >Hei Trine!Jeg bodde med en fransk gourmet en gang, og han tipset om at man skal alltid ha litt kanel i tomatsaus! Prov det!

  2. Christina 21. desember 2016 at 16:34 #

    Fikk noen kjempestore og luftige boller!!:) takk for super oppskrift;)

Legg igjen en kommentar